به گزارش صدای بورس، در ابتدای این مراسم رضا عیوضلو، عضو هیات مدیره سازمان بورس با بیان اینکه این رویداد در گذشته انجام میشد که با یک وقفه چند ساله از سال ۱۴۰۰ دوباره شروع شد، گفت: تجلیل از ناشران برتر سابق بر این براساس پیشبینی هر سهم و قابلیت اتکا به این اطلاعات صورت میگرفت، بعد از آنکه اصلاحات صورت گرفت این اطلاعات به مشاورین عرضه سپرده شد.
وی افزود: رویکرد جدید به نیاز ذینفعان برمیگردد و بررسی اینکه ذینفعان تا چه میزان توانستند به این نیاز پاسخ دهند. همچنین دستورالعملی که اطلاعات ناشران و زمان بندی را افشا میکند در سال گذشته ۵۲ اطلاعیه تو سط هر ناشر منتشر شد.
عیوضلو ادامه داد: در شاخص دوم بحث حاکمیت شرکتی و میزان تطابق ناشران با بحث حاکمیت شرکتی سنجیده میشود و محور سوم بحث نقش آفرینی ناشران است که این مسئله اعم از رشد، تامین مالی و اینکه چه قدر ناشر توانسته با حضور در بازار منابع مالی جذب کند.
وی گفت: در رویکرد جدید پاسخ به نیاز ذینفعان و اصول و نحوه اداره شرکتها است. همچنین این دستورالعمل پارسال توسط هیات مدیره سازمان بورس به تصویب رسید که مبنای آن رسیدن به رشد پایدار به همراه سرمایه گذاری پایدار است.
تصمیمات همگام با بازارسرمایه
در ادامه این مراسم، محسن علیزاده عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: شاید همه نمایندگان مجلس به مسائل مربوط به بازار سرمایه آگاه نباشند، اما ما تمام سعیمان را میکنیم که تصمیمات مجلس همگام با بازار سرمایه باشد.
وی افزود: برخی تصمیمات از جانب دولت صورت گرفت که موجب خروج سرمایه از بازار شد. به طور مثال بحث نرخ خوراک، که مجلس پیگیر این امر است. همچنین سازمان بورس پیشنهاداتی در خصوص برنامه هفتم توسعه ارائه کرده است، که امیدواریم با تصمیمات اتخاذ شده توسط مجلس و سایر نهادها شاهد بازار پایدار، همراه با سوددهی معقول باشیم.
زمینه رشد اقتصادی
محمد خدابخشی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: سازمان بورس نقش زیادی در تامین مالی پروژههای عمرانی دارد. بهتر است برخی پروژهها در مناطق مختلف از سوی بازار سرمایه تامین مالی شود. همچنین در دولت و مجلس زمینه برای رشد اقتصادی فراهم است. نگاه دولت به بازار نباید نگاه رقیبانه باشد، بلکه باید بازار را مکانی برای تامین مالی دراز مدت بداند و حقوق سهامداران خرد را رعایت کند.
شایان ذکر است، در پایان این مراسم ناشران برتر (۱۴۰۱) به شرح زیر معرفی شدند:
۱) پلیمر آریاساسول
۲) پتروشیمی نوری
۳) سیمان فارس نو
۴) فولاد کاوه جنوب کیش
۵) شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان غربی
۶) موتورسازان تراکتور سازی ایران
۷) برق و انرژی پیوند گستر پارس
۸) رایان هم افزا
۹) تولیدی ایران تایر
۱۰) سرمایه گذاری توسعه گوهران امید
نظر شما