به گزارش صدای بورس، با وجود تلاش جهانی برای کربنزدایی و کاهش مصرف سوختهای فسیلی، بررسیها حکایت از آن دارند که سرمایهگذاری در حوزه اکتشافات نفتی همچنان از روندی صعودی برخودار هستند. اویل پرایس در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته است: سرمایهگذاری در اکتشافات منابع جدید نفت و گاز سیر صعودی دارد و پیشبینی میشود در ۴ سال آینده به طور میانگین به ۲۲ میلیارد دلار در سال برسد.
پیشبینی افزایش تقاضا برای سوختهای فسیلی و اهمیت تامین امنیت انرژی دو دلیل اصلی افزایش سرمایهگذاری برای اکتشافات جدید به شمار میروند. در سالهای اخیر، کاهش سرمایهگذاری برای اکتشافات نفت و گاز به عاملی برای هراس جهان نسبت به تامین انرژی مورد نیاز تبدیل شده بود. بسیاری از مدیران صنعت نفت به ویژه در منطقه خاورمیانه هشدار داده بودند که بدون افزایش میزان سرمایهگذاری برای اکتشاف منابع جدید، امنیت انرژی جهان به مخاطره خواهد افتاد.
به تازگی موسسه وود مکنزی اعلام کرده است، با وجود تلاش برای تسریع در روند «گذار از نفت»، سرمایهگذاری برای اکتشافات جدید با افزایش روبهرو خواهد شد و به سالانه ۲۲ میلیارد دلار خواهد رسید. جولی ویلسون، مدیر بخش اکتشافات جهانی وود مکنزی در این باره گفت: در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ ما شاهد افزایش چشمگیر میزان سرمایهگذاری برای اکتشافات نفت و گاز تا سطح ۷۹ میلیارد دلار (بر اساس ارزش امروز) بودیم. اما در ۶ سال پیش از آن، این رقم به طور میانگین ۲۷ میلیارد دلار در سال بود. گرچه میزان سرمایهگذاریها در این بخش در حال افزایش است اما احتمالا به سطوح پیشین نخواهد رسید.
در حال حاضر نشانههای احتمالی افزایش تقاضا برای نفت در رشد قیمتها قابل مشاهده است و حتی طبق تازهترین برآوردها، قیمت این کالا در آینده نزدیک از مرز ۹۰ دلار عبور خواهد کرد. در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، بهای نفت برنت دریای شمال با ۰.۸۱ درصد افزایش به ۸۴ دلار و ۸۰ سنت رسید. هر بشکه نفت خام سبک آمریکا نیز با ۱.۰۷ درصد رشد به ۸۱ دلار و ۲۵ سنت افزایش یافت.
نظر شما