دستمزد ۱۴۰۳ کارگران منطقه‌ای تعیین می‌شود؟

با وجود اینکه کارشناسان بر این باورند، تعیین دستمزد به شکل منطقه‌ای در ایران امکانپذیر نیست، شورای عالی کار همچنان این شیوه تعیین مزد را در دستور کار دارد.

به گزارش صدای بورس،«طرح موضوع بررسی تعیین حداقل مزد منطقه‌ای در سال ۱۴۰۳ » دستور کار جلسه اخیر شورای عالی کار بود.

بحث مزد منطقه ای هرساله با نزدیک شدن به ماه های پایانی سال مطرح می شود و موافق و مخالف خود را دارد. مخالفان این طرح معتقدند مزد منطقه‌ای باعث افزایش مهاجرت از شهرهای کوچک به بزرگ می‌شود و موافقان این طرح عنوان می‌کنند که اگر مزد منطقه‌ای از مزد ملی کمتر نباشد و فرصت شغلی و زیرساخت‌های اقتصادی دیگر در شهرهای کوچک‌تر فراهم شده باشد، طرح موفقی خواهد بود. فعالان کارگری اجرای مزد منطقه‌ای را زنگ خطر برای بی‌حقوق‌سازی بیشتر کارگران می‌دانند.

ماجرای تعیین حقوق و دستمزد بر اساس نقطه جغرافیایی محل سکونت ازآن‌جایی شروع شد که عموماً هرچه شهرها بزرگ‌تر شدند هزینه‌های زندگی در آن مکان‌ها بالاتر رفت. یکی از معیارهای تعیین افزایش حقوق و دستمزد هزینه سبد معیشت خانوار است. برخی با این ایده که هزینه سبد معیشت خانوار در مناطق مختلف کشور یکسان نیست این موضوع را مطرح کردند که باید مزد کارگران به‌صورت منطقه‌ای تعیین شود. این‌که مزد منطقه‌ای چه شرایطی دارد و آیا نسبت به حداقل دستمزد مبلغ بالاتری خواهد بود یا نه نیاز به بررسی دقیقی دارد.

صولت مرتضوی, وزیرکار در آخرین اظهارات خود درباره سیصد و بیستمین نشست شورای عالی کار از نمایندگان کارگری و کارفرمایی خواسته است با آرامش و با رعایت حق کارگران دستمزد کارگری سال ۱۴۰۳ و مزد منطقه‌ای را بررسی و تعیین کنند.

از سوی دیگر هادی ابوی,نماینده کارگران در شورای عالی کار پس از پایان جلسه در ارائه گزارش از جلسه شورای عالی کار بیان کرده است: یکی از مباحث مطرح در جلسه مزد منطقه‌ای بود. قبلاً وزارت اقتصاد درباره مزد منطقه‌ای پیشنهادی را مطرح کرده بود که ظاهرا برای سال ۱۴۰۳نیز در این باره طرح موضوع شده است.

به گزارش تسنیم،به اعتقاد احسان سهرابی,فعال کارگری نمایندگان خیریه‌ها به خصوص خیریه اصفهانی با حضور در دفاتر برخی نمایندگان مجلس، اتاق بازرگانی و حتی برخی از تشکل‌های کارگری اصرار بر قانونی شدن مزد منطقه‌ای و توافقی دارند. آنان از خانواده‌های ضعیف و زیر خط فقر که در شرایط اجبار و اضطرار و اکراه اقتصادی هستند، سوء‌استفاده می‌کنند و با پرداخت زیر حداقل دستمزد و عدم بیمه تامین اجتماعی، به سادگی از قوانین آمره عدول می‌نمایند.

علی رغم اینکه مطابق مصوبه دستمزد ۱۴۰۲ شورای عالی کار حداقل نیروی کار در سال جاری تعیین شد اما گزارش های میدانی فعالان کارگری حکایت از این دارد که کارگرانی هستند که کمتر از حقوق قانونی مصوب وزارت کار حقوق دریافت می کنند و تعیین مزد منطقه ای از این بعد برای آنها خطرناک است که هنگام تعیین مزد به آنها ظلم شود.

به گزارش تسنیم، در حالی که انتقادهای کارشناسی از تعیین دستمزد به صورت منطقه‌ای در روزها و هفته‌های اخیر افزایش یافته است، شورای عالی کار همچنان این شیوه تعیین مزد را در دستور کار دارد و یکی از گزینه‌های مطرح در جلسات تعیین دستمزد سال آینده تلاش برای منطقه‌ای شدن آن است.

کارشناسان بر این باورند که تعیین دستمزد به شکل منطقه‌ای در ایران امکانپذیر نیست و شرایط انجام چنین کاری در حال حاضر وجود ندارد، چرا که اساساً نمی‌توان در یک منطقه که امکانات بیشتری دارد حقوق کمتر و در منطقه‌ای با امکانات کمتر حقوق و دستمزد بیشتری وضع کرد.

منبع: تسنیم

کد خبر 482127

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  •  وزیر کار: تا پای جان بر سر دفاع از حقوق کارگران ایستاده‌ام

    وزیر کار: تا پای جان بر سر دفاع از حقوق کارگران ایستاده‌ام

    وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سیصد و بیستمین نشست شورای عالی کار گفت: تا پای جان بر سر دفاع از حقوق کارگران ایستاده‌ام.

  • وزارت کار: اشتغال اتباع خارجی فاقد پروانه کار ممنوع است

    وزارت کار: اشتغال اتباع خارجی فاقد پروانه کار ممنوع است

    بسیاری از کارشناسان بر این باورند که یکی از علل به‌کارگیری اتباع بیگانه از سوی کارفرمایان، فرار از پرداخت حق بیمه و ارزان بودن نیروی کار خارجی است.

  • شناسایی و مدیریت ۲۰۰ نقطه دچار تنش آبی در کشور

    شناسایی و مدیریت ۲۰۰ نقطه دچار تنش آبی در کشور

    معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: حدود ۲۰۰ نقطه دارای تنش آبی در فصول مختلف کشور شناسایی و خوشبختانه به واسطه انجام تلاش‌های ویژه، ایثارگرانه و جهادی این امر به خوبی مدیریت شد.

  • اعتراض شدید بازنشستگان به افزایش ۲۰ درصدی حقوق

    اعتراض شدید بازنشستگان به افزایش ۲۰ درصدی حقوق

    اگر چرخی کوتاه در شهر بزنیم پیرمردان فرتوتی را می‌بینیم که در این سن و سال مسافرکشی می‌کنند یا از آن دلخراش‌تر، تصویر زنان سالمندی است که کنار خیابان یا در راهروهای مترو دستفروشی می‌کنند اما واقعیت این است که حق این آدم‌ها این نیست و ۲۰ درصدِ پیشنهادی دولت در هیچ سطحی هیچ کمکی به اعاده حق نمی‌کند.

  • قراردادِ چه کارگرانی از بهمن ماه باید دائمی شود؟

    قراردادِ چه کارگرانی از بهمن ماه باید دائمی شود؟

    طبق تبصره ۱ ماده ۷ قانون کار حداکثر مدت قرارداد موقت برای کارهایی که طبیعت آن‌ها جنبه غیرمستمر دارد توسط وزارت کار و امور اجتماعی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

  • پای تورم در سفره کارگران

    پای تورم در سفره کارگران

    بیش از ۳۰۰ آیتم در تخمین نرخ تورم درگیر است که کارگران و کارمندان شاید در طول عمرشان با ۳۰ تا ۴۰ قلم از آنها دست به گریبان باشند.

  • شرط عجیب دولت برای افزایش دوباره حقوق کارگران

    شرط عجیب دولت برای افزایش دوباره حقوق کارگران

    در حالی در جلسه پیشین شورای عالی کار که هشتم آبان‌ماه برگزار شد، کارگران انتظار داشتند بحث معیشت و دستمزد مطرح شود، اما برخلاف انتظارها، خبری از ترمیم مزد کارگران نشد و پیشنهاداتی درباره اختصاص بن الکترونیکی به کارگران و تامین مسکن کارگری دادند.

  • برنامه ویژه دولت برای مسکن کارگران

    برنامه ویژه دولت برای مسکن کارگران

    وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: به دنبال این هستیم در بحث ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی که برای آحاد مختلف جامعه پیش‌بینی شده است، بتوانیم کمک ویژه‌ای به جامعه کارگری در حوزه مسکن انجام دهیم.

  • پیشنهاد عجیب و غریب مجلس درباره حقوق کارگران

    پیشنهاد عجیب و غریب مجلس درباره حقوق کارگران

    مرکز پژوهش های شورای اسلامی پیشنهاد کاهش حداقل دستمزد افراد زیر ۲۰ سال به ۷۰ درصد حداقل دستمزد مصوب را برای کاهش بیکاری جوانان مطرح کرده است، اما هادی ابویی، دبیر مرکز عالی اصناف کشور معتقد است این طرح بعید است موفق شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =