ایران بیش از ۲۱ میلیون تن غلات تولید می‌کند

جدیدترین گزارش فائو نشان می‌دهد ایران تا پایان سال میلادی جاری ۲۱.۱ میلیون تن غلات تولید می‌کند و به لحاظ ذخایر غلات در جهان جایگاه ششم قرار گرفته است.

به گزارش صدای بورس، بر اساس جدیدترین برآورد گزارش سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی (فائو)، ایران در سال ۲۰۲۳ که ۲ ماه پایان آن مانده است، در مجموع ۲۱.۱ میلیون تن غلات تولید می‌کند.

بر اساس آمارهای منتشر شده در گزارش «چشم‌انداز محصولات و وضعیت مواد غذایی»، ایران در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۲۰.۶ میلیون تن غلات تولید کرده و متوسط تولید در ۵ سال گذشته برابر با ۲۰.۸ میلیون تن بوده است.

 ایران بیش از ۲۱ میلیون تن غلات تولید می‌کند

برآورد فائو در سال ۲۰۲۳ برای تولید گندم ایران ۱۳.۵ میلیون تن است که افزایش ۵۰۰ هزار تنی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد. ایران در سال زراعی گذشته ۱۳ میلیون تن گندم تولید کرده بود.

در عین حال، تولید شلتوک برنج در ایران امسال به ۳.۵ میلیون تن خواهد رسید که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

بر اساس این گزارش، تولید سایر غلات در ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته تغییر نخواهد کرد و ۴.۱ میلیون تن خواهد بود.

در بخش دیگری از این گزارش به میزان ذخایر غلات ایران پرداخته است. کل ذخایر غلات ایران در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به ترتیب ۱۱.۳ و ۱۲ میلیون تن اعلام شده است که در سال ۲۰۲۳ به ۱۲.۱ میلیون تن می‌رسد.

 ایران بیش از ۲۱ میلیون تن غلات تولید می‌کند

کل ذخایر غلات جهان در سال ۲۰۲۳ برابر با ۸۵۸.۴ میلیون تن برآورده شده است که با توجه به ذخایر ۱۲.۱ میلیون تنی ذخایر ایران، ۱.۴ درصد کل ذخایر غلات جهان به ایران اختصاص دارد.

به این ترتیب، ایران از نظر ذخایر غلات در جهان در جایگاه ششم قرار دارد. رتبه اول تا سوم در اختیار چین، هند و آمریکاست که به ترتیب ۳۹۹.۷، ۶۴.۲ و ۵۳.۸ میلیون تن ذخایر غلات دارند.

منبع:فارس

کد خبر 482201

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • عسل به نیم میلیون تومان نزدیک شد

    عسل به نیم میلیون تومان نزدیک شد

    نگاهی به آخرین قیمت انواع عسل نشان می‌دهد طی شش ماه گذشته قیمت این محصول نوسان زیادی نداشته اما با این حال شاهد قیمت‌های بسیار بالایی در انواع مرغوب این کالا هستیم.

  • رتبه ۱۴ ایران از نظر تولید برنج در آسیا

    رتبه ۱۴ ایران از نظر تولید برنج در آسیا

    فائو از رشد تولید غلات، گوشت قرمز و لبنیات ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد طی دو سال گذشته پس از حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی صادرات لبنیات ایران ۶۵ درصد رشد کرده است.

  • اوضاع اقتصاد چین خوب نیست؛ پس چرا شرکت‌های چینی نابود نمی‌شوند؟

    اوضاع اقتصاد چین خوب نیست؛ پس چرا شرکت‌های چینی نابود نمی‌شوند؟

    قوانین ورشکستگی چین پیامدهای بین المللی دارد. این کشور به بزرگ‌ترین وام‌دهندۀ ملی جهان تبدیل شده است و به دولت‌های جهان ۵/۱ تریلیون دلار وام داده است. با این همه، سر باز زدن از تعدیل منفی باعث کند شدن مذاکرات چندجانبۀ بدهی بوده است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =