جریمه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در سال ۱۴۰۲ تعیین شد

مبلغ جریمه بابت هر روز اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی در سال ۱۴۰۲ حدود ۸میلیون و ۸۴۷ هزار و۱۴۰ ریال است.

به گزارش صدای بورس،کارشناسان اقتصادی با هشدار نسبت به پیامدهای ورود بی رویه اتباع بیگانه غیرمجاز به کشور، اشغال فرصت‌های شغلی جوانان جویای کار توسط مهاجرین را از جمله این پیامدها عنوان می‌کنند.

علیرغم تلاش بسیار دستگاههای نظارتی برای کنترل و اعمال سخت‌گیری بر مرزها، در طول سه دهه گذشته اشتغال اتباع بیگانه غیرمجاز به یکی از چالش‌های بازار کار ایران تبدیل شده و پیامدها و ناهنجاری‌هایی را به دنبال داشته است.

مطابق قانون کار، اتباع بیگانه ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و درصورت اشتغال کارفرمای آنها متخلف محسوب شده ومشمول جریمه خواهد بود.

وزارت کار طی ابلاغیه ای به استان ها میزان جریمه استفاده از کارگر اتباع بیگانه غیرمجاز را اعلام کرد.

با توجه به لزوم اجرای قانون و مقررات مربوط به اشتغال اتباع خارجی، ضمن تأکید بر مسئولیت قانونی دستگاه های اجرایی ذی ربط و تشکل های صنفی کارفرمایی و کارگری و تمامی کارفرمایان، خواهشمند است دستور فرمایید جهت اجرای کامل قوانین و مقررات فوق نکات ذیل به نحو متقضی به ذی نفعان و واحدهای زیر مجموعه اطلاع رسانی شود.

  1. حسب ماده ۱۸۱قانون کار کارفرمایی که اتباع بیگانه فاقد پروانه کار را به کار گیرند یا در کاری غی راز آنچه در پروانه کار آنها قید شده است بپذیرند، به مجازات حبس از ۹۱ روز تا۱۸۰روز محکوم خواهند شد.
  2. بر اساس بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۳۸۰/۱۱/۲۷ کارفرمایی که اتباع خارجی غیرمجاز را به کار گمارند، برای هر روز اشتغال غیر مجاز معادل ۵برابر حداقل دستمزد روزانه جریمه خواهند شد و در صورت تکرارتخلف این جریمه دو برابر خواهد شد.
  3. با توجه به ابلاغ بخشنامه تعیین حداقل مزد سال ۱۴۰۲ شورای عالی کار، در سال جاری جریمه تعیین شده برای هر روز به کارگیری تبعه خارجی غیرمجاز ۸۸۴۷۱۴۰ ریال(هشتصد و هشتاد و چهارهزار و هفتصد و چهارده تومان) می باشد و در صورت تکرار تخلف این جریمه به میزان ۲برابر افزایش خواهد یافت.
  4. خواهشمند است ضمن اطلاع رسانی سریع به تمامی کارفرمایان متذکر می گردد به کارگیری اتباع خارجی فاقد مدارک هویتی و پروانه کار معتبر(دفترچه ای یا کارتی) با هر عنوان شغلی ممنوع بوده و عواقب حقوقی(جریمه به کارگیری غیرمجاز اتباع) و کیفری(مجازات حبس از ۹۱تا۱۸۰روز) به همراه خواهد داشت.

منبع: تسنیم

کد خبر 483092

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • افزایش حقوق کارمندان و کارگران در سال آینده چقدر باید باشد؟

    افزایش حقوق کارمندان و کارگران در سال آینده چقدر باید باشد؟

    ​تا وقتی دولت کسری بودجه و ناکارامدی‌اش را با ایجاد تورم از جیب مردم برمی‌دارد، هر افزایشی بی‌فایده است ​

  • کدام کارگران مشمول قرارداد کار دائمی می شوند؟

    کدام کارگران مشمول قرارداد کار دائمی می شوند؟

    فعال کارگری گفت: مطابق آیین نامه تبصره یک ماده ۷ قانون کار، تمام کسانی که به مدت ۴ سال در کارهای با ماهیت موقت حضور داشتند باید قرارداد کارشان دائم شود، و موعد اجرای این قانون بهمن ماه ۱۴۰۲ است.

  • کارگران موقت دائمی می‌شوند؟

    کارگران موقت دائمی می‌شوند؟

    مطابق قانون آن دسته از کارگرانی که از سال ۹۸ قرارداد موقت داشته اند باید به قرارداد دائمی تبدیل شود. اما نمایندگان کارگری معتقدند ضمانتی برای اجرای این بند قانونی وجود ندارد.

  • درخواست جلسه مزدی شورای عالی کار در هفته آخر آبان

    درخواست جلسه مزدی شورای عالی کار در هفته آخر آبان

    عضو شورای عالی کار با بیان اینکه با دستمزد مصوب شورای عالی کار تحصیل کرده ها رغبت به فعالیت در امور تولیدی ندارند گفت:مزد منطقه ای زمانی باید تعیین شود که دولت یک مزد ملی منصفانه تعیین کرده باشد.

  • ۵۲ درصد بودجه از محل‌ مالیات تأمین شد

    ۵۲ درصد بودجه از محل‌ مالیات تأمین شد

    سخنگوی سازمان امور مالیاتی از تحقق 90 درصدی درآمدهای مالیاتی و ساماندهی 23 میلیون دستگاه پوز و درگاه پرداخت تا 26 آبان امسال خبر داد و گفت: حجم درآمدهای مالیاتی امسال به 450 هزار میلیارد تومان رسید که این میزان توانسته است 52 درصد بودجه دولت در سال جاری را تأمین کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =