کسب‌وکار ۲۰ تریلیون دلاری

فناوری بلاکچین در حال نفوذ به همه حوزه‌های زندگی بشری است. امروزه توسعه این فناوری به حوزه مالی نیز کشیده شده است...

به گزارش صدای بورس،فناوری بلاکچین در حال نفوذ به همه حوزه‌های زندگی بشری است. امروزه توسعه این فناوری به حوزه مالی نیز کشیده شده است. یکی از کاربردهای این فناوری، توکنایز کردن دارایی‌هاست.
دارایی‌های توکنایز شده، توکن‌های دیجیتالی مبتنی بر بلاکچین هستند که نماینده دارایی‌های مالی فیزیکی و سنتی به شمار می‌روند. برای توکنایز کردن یک دارایی لازم است یک نماینده دیجیتال برای آن دارایی ایجاد شود. توکنایز کردن دارایی فرصت بزرگی برای نهادهای مالی و اکوسیستم‌های نوپای DeFi به شمار می‌رود، چرا که از این طریق می‌توانند یک سیستم مالی کارآمد و شفاف جهانی خلق کنند.
گروه مشاوره بوستون در گزارشی اعلام کرد، ارزش بازار توکنایز کردن دارایی‌ها تا سال ۲۰۳۰ به مرز ۲۰ تریلیون دلار خواهد رسید. این فرصت بزرگی برای اقتصادهایی است که از بستر فناوری بلاکچین و پذیرش واقعیت‌های آن پشتیبانی کرده‌اند.
از جمله مزیت‌های توکنایز کردن دارایی‌ها می‌توان به افزایش کارایی، کاهش هزینه‌های تراکنش، افزایش شفافیت و بهبود نقدشوندگی دارایی اشاره کرد. توکنایز کردن دارایی‌ها همچنین بازارها و ابزارهای مالی کاملا جدیدی خلق می‌کنند.
چگونه می‌توان یک دارایی را توکنایز کرد؟ توکنایز کردن دارایی‌ها شامل ایجاد توکن‌های دیجیتال بر بستر بلاکچین است که نماینده دارایی‌ها در جهان واقعی به شمار می‌روند. توکنایز کردن همچنین به تبدیل حقوق مالکیت یک دارایی (همچون اثر هنری یا سهام یک شرکت) به یک توکن دیجیتال که بر بستر بلاکچین نگهداری شود، کمک می‌کند. این توکن نشان‌دهنده دارایی اصلی است و می‌تواند برای ردیابی و انتقال مالکیت آن مورد استفاده قرار گیرد. لاری فینک، مدیرعامل شرکت بلک‌راک (بزرگترین شرکت سرمایه‌گذاری جهان با بیش از ۸ تریلیون دلار دارایی تحت مدیریت) درباره فرصت‌هایی که توکنایز کردن دارایی‌ها برای صنعت مالی به همراه می‌آورد، گفته است: به طور مشخص، مزیت‌های توکنایز کردن کلاس دارایی‌ها عبارتند از افزایش بهره‌وری و کارایی در بازارهای سرمایه، کوتاه کردن زنجیره ارزش، کاهش هزینه‌ها و بهبود دسترسی برای سرمایه‌گذاران. در شرکت بلک‌راک، ما به اکتشاف در حوزه اکوسیستم دارایی‌های دیجیتال، به ویژه حوزه‌های مرتبط با مشتریان همچون بلاکچین‌های مجاز و توکن‌سازی سهام و اوراق بدهی ادامه می‌دهیم.
گرچه مراحل توکنایز کردن دارایی‌ها بسته به الزامات کاربردی، متفاوت است اما چند گام اساسی برای اجرای آن وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرند. گام نخست، انتخاب نوع دارایی است. گام بعدی، تعیین نوع توکن است. انتخاب بلاکچین برای انتشار توکن، مرحله سوم است. همچنین انتخاب شخص ثالث برای بازبینی و تایید دارایی‌های بیرون زنجیره از اهمیت زیادی برخوردار است. امروزه ده‌ها پلتفرم در دسترس است که به توکنایز کردن دارایی‌ها کمک می‌کنند. از مهمترین این پلتفرم‌ها می‌توان به NYALA، Tradeteq، Codefi Product Suite، WhenThen، TOKO و PixelPlex اشاره کرد.
ارزش دارایی‌های توکنایز شده خزانه‌داری آمریکا در بلاکچین‌های عمومی همچون اتریوم و پلی‌گون در آگوست ۲۰۲۳ از مرز ۶۵۰ میلیون دلار گذشت. این رقم در ژانویه امسال ۱۰۰ میلیون دلار بوده است. هنگ‌کنگ به تازگی اوراق بدهی سبز توکنایز شده به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار منتشر کرده است. همچنین شرکت خدمات مالی Northern Trust آمریکا از راه‌اندازی یک پروژه دفترکل توزیع‌شده (DLT) جدید برای توکنایز کردن اوراق کربن خبر داده است. با وجود این، روند توکنایز کردن دارایی‌ها ممکن است با مشکلاتی نیز مواجه شود که پایش مداوم فناوری بلاکچین را ضروری می‌کند.

کد خبر 485088

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =