به گزارش صدای بورس، بازار رمزارزها هنوز قانونگذاری و دارای مقررات نشده است. در حالی که مراکز اصلی کریپتوکارنسی جهان (همچون آمریکا) در این زمینه هنوز به نتیجه نرسیده و با ابهام مواجه هستند، ابوظبی به سرعت خود را به عنوان یک مقصد جذاب برای شرکتهای فعال در حوزه کریپتوکارنسی معرفی میکند.
در هفتههای اخیر، برخی تایتانهای حوزه کریپتوکارنسی همچون کوپر تکنولوجیز، پاکسوس تراست، فونیکس گروپ و اییتورو گروپ به این شهر پرجنبوجوش روی آوردهاند. دلایل متعددی همچون سیاستهای حامی سرمایهگذاران، توسعه شبکه شریکان تجاری و رویکرد نظارتی آیندهنگر از جمله عوامل جذابیت این شهر برای فعالان این حوزه به شمار میروند.
در بحبوحه چشمانداز پرآشوب جهانی برای شرکتهای کریپتوکارنسی، غولهای این بازار برای توسعه حوزه فعالیت خود این شهر خاورمیانهای را انتخاب کردهاند. این روزها، بازار جهانی ابوظبی (ADGM) به کانون توجه و نقطه داغ کریپتوها تبدیل شده است. به گزارش بلومبرگ، ابوظبی با ارائه محیطی حمایتی به شرکتهای کریپتویی، فضای مناسبی ایجاد کرده تا این شرکتها به فعالیت بپردازند. بر پایه این گزارش، تعداد زیادی از مدیران این شرکتها با استقبال از مزیتهای استراتژیک ابوظبی شامل شبکه رو به رشد شریکان تجاری، حمایتهای قانونی و سرمایهگذاران ثروتمند، این شهر را به عنوان مرکز فعالیت انتخاب کردهاند.
در گزارش بلومبرگ آمده است: ابوظبی در حال تبدیل شدن به یک مقصد محبوب برای شرکتهای کریپتویی است که به دنبال سرمایهگذاران مشتاقتر و قوانین دوستانهتر هستند. این در حالی است که بازارهای بزرگی همچون آمریکا فاقد این دو ویژگی جذاب هستند. شرکت فونیکس گروپ (ارائهکننده نرمافزار استخراج رمزارز) در روز ۵ دسامبر (۱۴ آذر) سهام خود را در بازار ابوظبی عرضه کرد. از آن زمان، ارزش سهام این شرکت ۴۷ درصد رشد کرده است. این موضوع نشاندهنده جذابیتهای بازار ابوظبی برای غولهای کریپتویی است.
در حالی که مارس سال گذشته، دوبی (همسایه ابوظبی) با ایجاد یک نهاد نظارتی ویژه کریپتوها به نام نهاد تنظیم داراییهای مجازی، به مقصد محبوب شرکتهای کریپتویی تبدیل شد، مقامهای ابوظبی اقدامی هماهنگ برای جلب توجه این صنعت جوان انجام دادهاند.
دمیتری توکارف، مدیرعامل شرکت کوپر تکنولوجیز در گفتوگویی به مزیتهای ابوظبی و اشتیاق این کشور عربی برای ایجاد بازارهای مالی مبتنی بر بلاکچین اشاره کرد. در چنین شرایطی، نهاد تنظیم مقررات خدمات مالی ADGM تلاش میکند تا بر پایه نقشه تجاری ۲۰۲۴ خود، با نوآوری در حوزه داراییهای دیجیتال هماهنگ و همگام شود. این نهاد با یک دهه پیشینه فعالیت، به دلیل تمرکز صرف بر فضای کریپتوکارنسیها، در مسیر کسب احترام و شهرت قرار دارد و در حال پیشی گرفتن از دوقلوی خود در دوبی است. والتر هسرت، مدیر بخش تحلیل شرکت پاکسوس تراست با تاکید بر انتخاب منطقی ADGM به فرصت فعالیت در ابوظبی بر اساس قوانین عرفی بریتانیا و تعهد مقام ناظر به ثبات و شفافیت مقرراتی استناد کرده است.
گرچه ابوظبی موفق به جذب تایتانهای حوزه کریپتوکارنسی شده است اما نهاد تنظیم داراییهای مجازی دوبی هنوز هم تعداد بیشتری از شرکتهای ثبتشده را در اکوسیستم خود دارد. به عنوان مثال، صرافی مشهور بایننس موفق شده تا مجوز فعالیت را از این نهاد دریافت کند، هر چند هنوز در دریافت تاییدیه از سوی تنظیمکننده منطقهای برای برپایی دفتر مرکزی جهانی با مشکل مواجه است. از سوی دیگر، بایننس تصمیم گرفت که اپلیکیشن صندوق سرمایهگذاری خود را در ابوظبی غیرفعال کند. این تصمیم در بحبوحه تشدید بررسیهای نظارتی اتخاذ شده است.
با وجود تلاش ابوظبی و دوبی برای جذب غولهای کریپتوکارنسی جهان، کشور امارات در مقایسه با مراکز سنتی جهان، هنوز سهم ناچیزی از این صنعت را به خود اختصاص داده است. تا پایان ماه سپتامبر ۲۰۲۳ شرکتهای سرمایهگذاری جسورانه موفق شدند بیش از ۴۶۲ میلیون دلار از بازار امارات تامین مالی کنند. این رقم در بریتانیا معادل ۷۰۴ میلیون دلار، در سنگاپور ۶۷۹ میلیون دلار و در آمریکا هم ۲.۸ میلیارد دلار بوده است. در نمودار، میزان تامین مالی شرکتهای سرمایهگذاری جسورانه حوزه کریپتوکارنسی در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ مشاهده میشود.
در چنین شرایطی، برخی از کسبوکارها در حال برنامهریزی برای به دست آوردن مزیتها و بهترینهای هر دو جهان توسعهیافته و در حال توسعه هستند. استراتژی این شرکتها، دریافت مجوز فعالیت در دوبی و ابوظبی برای استفاده از پتانسیل بازارهای محلی و بینالمللی است. با توسعه چشمانداز صنعت کریپتوکارنسی، امارات به دنبال تثبیت جایگاه خود در این صنعت است.
نظر شما