پیاز هم به لیست کالاهای قاچاق پیوست

پس از توقف صادرات پیاز برای کنترل بازار آن خبر از قاچاق این کالا به عراق شنیده میشود. گمرک ایران خبر کشف قاچاق یک محموله پیاز آن هم در پوشش صادرات پرتقال را داد.

به گزارش صدای بورس،اواخر اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ که صادرات پیاز آزاد شد، بازار داخلی مملو از پیاز بود. ولی عدم مدیریت صادرات مثل همیشه بازار داخلی را کمتر از ۶ ماه بهم ریخت. با رشد بدون برنامه صادرات موجودی برای عرضه در بازار داخلی به ته کشید. در نیمه پاییز قیمت پیاز افزایشی شد و در آذر قیمت ها سر به فلک کشید. قیمت پیاز در بازار از کیلویی ۸ هزار الی ۱۲ هزار تومان به کیلویی ۳۴ هزار و در برخی مناطق به کیلویی ۴۰ هزار تومان هم رسید.

برای جلوگیری از رشد فزاینده پیاز دوباره سیاست غلط سالهای قبل تکرار شد. صادرات پیاز ممنوع شد تا قیمت نزولی شود. ۱۵ روز است که تقریبا قیمت در سراشیبی است. الان قیمت یک کیلو پیاز در میادین تره بار ۱۸ هزار و ۹۰۰ است. در میوه فروشی های سطح شهر حدود ۲۰ هزار تا ۲۵ هزار تومان است.

در مقابل ایران بازار صادرات پیازش را در این مقطع به کشورهای دیگر واگذار کرد. به گفته ذبیح الله اعظمی ساردوئی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در این مقطع کشور عراق پس از اعمال تعرفه صادرات برای پیاز ایرانی و افزایش هزینه آن به منظور تامین نیاز خود به سمت کشورهایی مانند اردن، مصر، سوریه و ترکیه رفتند.

از دست رفتن بازار ایران

اما گذشته از اینکه ایران بازارش را از دست داد. قاچاقچیان پیاز را غیر رسمی به عراق می بردند. چون هیچ صادرکننده ای حاضر به صادرات پیاز با تعرفه ۱۰۰ درصدی نیست. در مقابل سود قاچاقچیان از ارسال پیاز به عراق صددرصدی است. البته اگر دستگیر نشوند.

اخیرا یک محموله قاچاق پیاز که قرار بود غیرقانونی به عراق برود ضبط شده است. موضوع قاچاق پیاز را شهاب محمدی سرپرست گمرک سومار خبر داده است. به گفته محمدی، یک محموله پیاز که در پوشش پرتقال برای قاچاق به عراق جاسازی شده بود در پایانه مرزی سومار توسط ماموران‌ گمرک استان کرمانشاه کشف و ضبط شد.

او حجم این محموله را پنج تُن پیاز اعلام کرد. به گفته محمدی، روزانه بیش از ۲۵۰ کامیون انواع کالای صادراتی شامل میلگرد، ایزوگام، کاشی و سرامیک، لبنیات و خشکبار از گذرگاه سومار به عراق صادر می شود.

منبع:اکوایران

کد خبر 486175

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • کاهش قیمت برنج ایرانی و انواع روغن در صدر هرم غذایی

    کاهش قیمت برنج ایرانی و انواع روغن در صدر هرم غذایی

    در گروه غلات، شیرینی خشک با ۱.۷ درصد و رشته آش با ١.٦ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل تجربه کرده‌اند و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به برنج ایرانی و روغن خوراکی است.

  • نبود اطلاعات دقیق؛ معضل مازاد تولید محصولات کشاورزی

    نبود اطلاعات دقیق؛ معضل مازاد تولید محصولات کشاورزی

    سیب‌زمینی و پیاز از جمله محصولات پرمصرفی هستند که هر سال با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند. یعنی یکسال با مازاد تولید و کاهش قیمت مواجه می‌شوند و یکسال با کمبود و افزایش که در هر دو صورت دردسرهای زیادی را برای مصرف‌کننده و تولیدکننده ایجاد می‌کنند. رئیس اتاق اصناف کشاورزی علت اینکه این دو محصول مرغ عزا و عروسی شده‌اند را نداشتن برنامه مشخص برای تولید محصولات عنوان کرد.

  • چرا تولید مازاد سیب‌زمینی داریم؟

    چرا تولید مازاد سیب‌زمینی داریم؟

    رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی ایران با بیان اینکه به دلیل اجرای ناقص الگوی کشت، نبود برنامه مشخص در تولید و تصمیمات خلق‌الساعه در صادرات با مازاد تولید سیب زمینی در کشور مواجه شده‌ایم، گفت: باید برای این مشکل تدابیری اتخاذ شود و در نهایت وزارت جهادکشاورزی می‌تواند در مناطقی که سیب زمینی کشت می‌شود محدودیت ایجاد کند.

  • تشدیدنوسان قیمت دربازار گوشت

    تشدیدنوسان قیمت دربازار گوشت

    در حالی شاهد افزایش نرخ انواع گوشت در بازار هستیم که مسؤولان و مدیران متولی مرداد ماه قول داده بودند دام پایه پروار وارد و گوشت آن تا آبان ماه به بازار عرضه شود.

  • اضافه شدن ۹درصد مالیات بر ارزش افزوده به‌ نهاده‌ها

    اضافه شدن ۹درصد مالیات بر ارزش افزوده به‌ نهاده‌ها

    رییس انجمن واردکنندگان کود و سم کشاورزی با اشاره به اینکه کیفیت سموم وارداتی به کشور بررسی و در صورت تایید وارد کشور می‌شود، از اضافه شدن ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده به نهاده‌های کشاورزی خبر داد.

  • یک میلیون تومان به حساب این خانوارها واریز می‌شود

    یک میلیون تومان به حساب این خانوارها واریز می‌شود

    دولت برای برخورداری کودکان از تغذیه سالم، به تازگی طرحی در قالب امنیت غذایی روی شبکه ملی اعتبار پیاده‌سازی کرده است تا بر این اساس کودکان ۶ تا ۵۹ ماهی که دچار مشکلات تغذیه‌ای هستند شناسایی و تحت حمایت قرار گیرند؛ تاکنون ۱۲۵ هزار کودک با دهک درآمدی یک تا هفت شناسایی و براساس دهک درآمدی خانوارشان مشمول دریافت اعتبار یک میلیون تا ۶۰۰ هزارتومانی شده‌اند؛ حمایتی که بعد از گذشت کمتر از یک ماه، تاکنون ۵۰ هزار خانوار از آن استفاده کرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =