لزوم شفاف سازی قاچاق غیرقانونی طلا

بعد از جدی شدن موضوع قاچاق معکوس طلا برای ورود مجدد و رفع تعهد ارزی، بانک مرکزی مقررات سخت گیرانه تری در این خصوص اعمال کرد. در این بین نحوه خروج میلیارد دلاری طلا همچنان محل بحث است.

به گزارش صدای بورس،روز ۲۲ اذر ماه خبری در خصوص صادرات غیر قانونی طلا به منظور واردات آن از طریق واردات در مقابل صادرات خود در جهت رفع تعهد ار صادراتی منتشر شد. چندی بعد موضوع ابعاد جدی تری پیدا کرد تا در نهایت بانک مرکزی مقررات مربوط به رفع تعهد ارزی از طریق واردات طلا را اصلاح کرد.

در همین راستا علی سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تشریح شرایط جدید فروش شمش طلا در این مرکز، تصریح کرد: این روزها در رسانه‌ها در مورد عرضه طلا در مرکز مبادله شایعاتی مطرح شده است و این مسئله با ابهاماتی مواجه شده است.

وی افزود، ابلاغیه این مسئله در بانک مرکزی منتشر شد و برنامه ریزی این کار و مقدمات آن فراهم شده است. نیمی از دستورالعمل این کار در بانک مرکزی تدوین شده و فردا باقی آن تکمیل می‌شود و در این بین فرصتی وجود دارد تا سامانه آن را تکمیل و فرآیند و شرایط آن را اعلام کنیم.

جزئیات افزایش مشکوک واردات طلا در پاییز ۱۴۰۲

طبق آمار گمرک ایران واردات ۱۹ تن شمش طلا با اختصاص ۲.۵۴ درصد از ارزش کل واردات کشور در ۹ ماهه سال جاری رتبه چهارم اقلام عمده کالاهای وارداتی کشور را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، میزان واردات طلا نزدیک به صفر بوده است.

بر این اساس با توجه به امارهای منتشر شده، در آذر ماه امسال حدود ۶ تن طلا وارد کشور و از طریق گمرکات ترخیص شده است. به نظر می رسد واردات طلا طی این مدت از یک میلیارد و دویست میلیون دلار عبور کرده است.

هرچند در بخشنامه بهمن ۱۴۰۱ واردات شمش برای رفع تعهد ارزی مجاز شده بود، در بخشنامه اصلاحی بانک مرکزی در دی ماه ۱۴۰۲ آمده است؛ در صورت عدم ارائه تأییدیه تحویل، عرضه و فروش ارز از مرکز مبادله ارز و طلای ایران، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مکلف به شکایت از واردکننده نزد سازمان تعزیرات حکومتی تحت عنوان عدم ایفای تعهد ارزی شده‌اند.

لزوم شفاف سازی درباره نحوه خروج غیرقانونی صدها کیلو طلا

بعد از جدی شدن موضوع قاچاق معکوس طلا برای ورود مجدد و رفع تعهد ارزی بانک مرکزی مقررات سخت گیرانه تری در این خصوص اعمال کرد. در این بین نحوه خروج میلیارد دلاری طلا همچنان محل بحث است. در واقع این سوال مطرح شده که مسیر پر ریسک کوه و بیابان برای خروج میلیارد دلاری شمش موضوعی دور از ذهن است.

به گزارش تسنیم،بر این اساس سوالی که مسئولان مرتبط با قاچاق ارز و کالا و همچنین کارشناسان باید به آن بپردازند این است که خروج طلا از کشور از کدام مسیر انجام شده است؟ اگر از گذرگاه های رسمی این اتفاق افتاده بایستی نهادهای نظارتی در این خصوص شفاف سازی داشته باشند.

کد خبر 487067

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • عرضه ۴۵ ملک دولتی در بورس+قیمت و شرایط

    عرضه ۴۵ ملک دولتی در بورس+قیمت و شرایط

    رئیس سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به شروع عرضه گسترده املاک مازاد دولت از طریق بورس کالای ایران گفت: عرضه تعداد ۴۵ فقره از املاک مازاد واقع در استان‌های مازندران،گیلان، لرستان، مرکزی و تهران به ارزش حدود ۱۴۵ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفته است.

  • پیش بینی قیمت دلار ۲۱ دی ۱۴۰۲

    پیش بینی قیمت دلار ۲۱ دی ۱۴۰۲

    قیمت دلار در پنجمین روز معاملاتی هفته با گپ مثبت بازگشایی شد. این اسکناس متاثر از رشد تقاضا متعاقب سیگنال‌های منفی روزهای اخیر در روند افزایشی قرار گرفته است.

  • بانک صادرات ایران با چادرملو تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

    بانک صادرات ایران با چادرملو تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

    بانک صادرات ایران با هدف حمایت از تولید و توسعه پایدار در واحدهای تولیدی و صنعتی کشور و کمک به تکمیل زنجیره تامین مالی این واحدها، با شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =