آخرین کارنامه تجارت ایران و ترکیه منتشر شد

رئیس کل گمرک ایران گفت: مجموع تجارت (صادرات و واردات) ایران با ترکیه در ۹ ماهه امسال به بیش از هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است.

به گزارش صدای بورس،ایران و ترکیه دو کشوری هستند که تاریخ بسیار قدیمی در تجارت با یکدیگر دارند. هر دو کشور از مکان‌های استراتژیک برای تجارت جهانی برخوردارند و روابط بین این دو کشور در زمینه‌های اقتصادی و تجاری بسیار گسترده است. ترکیه از یکی از بزرگترین شریک‌های تجاری ایران است و همچنین تجارت نفت، گاز و کالاهای دیگر بین این دو کشور بسیار فعال است. توسعه روابط تجاری بین ایران و ترکیه می‌تواند به تقویت هر دو اقتصاد کمک کرده و منجر به افزایش تبادلات تجاری و رشد اقتصادی در این منطقه شود.

محمد رضوانی‌فر اظهارکرد: در ۹ماهه امسال ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار به ترکیه صادر شده است که به لحاظ وزن ۱۲.۵ درصد افزایش و از نظر ارزش ۱۵ درصد کاهش داشته است.

وی در خصوص میزان واردات از کشور ترکیه در ۹ماهه امسال افزود: در این مدت ۳ میلیون تن کالا به ارزش ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزن ۱۲ درصد و از حیث ارزش ۱۷ درصد رشد نشان می‌دهد.

به گفته معاون وزیر اقتصاد، عمده اقلام صادراتی کشورمان به ترکیه در این مدت شامل گاز طبیعی، اوره، آلومینیوم، شمش آهن و قیر و عمده کالای وارداتی، روغن آفتابگردان، شمش طلا و ذرت دامی بوده است.

رضوانی فر با اشاره به اینکه حجم ترانزیت مبادله شده بین ایران و ترکیه در ۹ماهه امسال یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن بوده است، افزود: میزان ترانزیت در مدت زمان یاد شده از مبدأ ترکیه یک میلیون تن و میزان ترانزیت از کشورمان به مقصد مرزهای ترکیه ۶۰۰ هزار تن بوده است که عمدتاً از مرزهای بازرگان، سرو و پلدشت انجام شد.

به گزارش بازار،رئیس کل گمرک ایران گفت: در ۹ماهه امسال حدود ۲۸۰ هزار دستگاه کامیون از مرزهای دو کشور تردد کردند که از این تعداد ۱۲۲ هزار دستگاه کامیون‌های خروجی و ۱۵۶ هزار دستگاه کامیون‌های ورودی بودند.

کد خبر 487114

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • قیمت ارز تا پایان سال ثابت می‌ماند؟

    قیمت ارز تا پایان سال ثابت می‌ماند؟

    به گفته فعالان بازار ارز، انتشار برخی خبرهای سیاسی درباره برجام، حادثه تروریستی کرمان و افزایش تقاضای سه ماه پایانی سال از مهم‌ترین دلایل رشد قیمت ارز در بازار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =