بازی با تشکل‌ها، آخرین سلاح سلاح‌ورزی برای فرار از قانون

پس از شکست در جلسه قبلی هیأت نمایندگان، رئیس غیر قانونی اتاق بازرگانی ایران درصدد برگزاری جلسه نمایشی با حضور تشکل‌های ذیل اتاق بازرگانی یک روز قبل از انتخابات اتاق با هدف زمینه‌سازی برای تداوم حضور غیر قانونی خود است.

به گزارش صدای بورس، بر اساس مصوبه شورای عالی نظارت، انتخابات تعیین رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران بایستی در تاریخ یکم بهمن‌ماه برگزار شود.

فعلاً به استناد نظر معاونت حقوقی اتاق ایران، «حسین سلاح‌ورزی» رئیس غیر قانونی اتاق بدون حق حضور در جلسات بالادستی حاکمیتی این مسند را حفظ کرده است.

لازم به ذکر است، از ۲۸ خرداد که انتخابات اتاق بازرگانی ایران برگزار و رئیس آن در یک فرایند غیرقانونی انتخاب شد، تا امروز اختلافات عمیقی میان دولت و اتاق بازرگانی ایران ایجاد شد. وزارت صنعت، معدن و تجارت در ابلاغیه‌ تاریخ ۷ آبان‌ماه ضمن اعلام ابطال انتخابات ۲۸ خرداد اتاق بازرگانی اعلام کرد بر اساس مصوبه شورای عالی نظارت که به امضاء اکثریت اعضاء شورا رسیده است، اتاق ایران مکلف شده است اقدامات لازم را برای برگزاری مجدد انتخابات با قید فوریت در تاریخ ۱ بهمن‌ماه به انجام رسانده و نتیجه را به دبیرخانه منعکس کند.

حالا و حدود ۵ روز مانده به موعد اعلامی شورای عالی نظارت، سلاح‌ورزی رئیس غیر قانونی اتاق بازرگانی ایران، درصدد برگزاری جلسه‌ای نمایشی با حضور تشکل‌های ذیل اتاق بازرگانی، آن هم یک روز قبل از زمان تعیین شده برای انتخابات در روز یکم بهمن‌ماه است. به نظر می‌رسد این جلسه با هدف زمینه‌سازی برای تداوم حضور غیر قانونی خود است.

بر این اساس، دبیر کل فراکسیون تشکل‌های اتاق ایران در مکاتبه‌ای با اعضای هیئت نمایندگان اعلام کرده است، دومین گردهمایی عمومی تشکل‌های اقتصادی ساعت ۱۵ روز ۳۰ دی‌ماه در سالن جلسات ساختمان اصلی اتاق ایران برگزار خواهد شد.

اتاق بازرگانی ایران ,

بررسی‌ها نشان می‌دهد بعد از شفاف شدن وضعیت حضور غیر قانونی سلاح‌ورزی و آسیب‌هایی که از این مسیر به پارلمان بخش خصوصی وارد شد، عملاً یک شکاف عمیق در میان ذی‌نفعان و فعالان مرتبط با اتاق ایران ایجاد شده است.

دو دستگی در اتاق ایران/ اعضای هیئت نمایندگان در مقابل تشکل‌ها و انجمن‌های ساختگی!

از یک سو تعدادی از اعضای هیئت نمایندگان به صورت شفاف در مقابل سلاح‌ورزی صف‌بندی کرده و خواهان جمع شدن قائله ۶ ماهه‌ای هستند که به صورت غیر قانونی تا امروز ادامه یافته است و از سوی دیگر شاهد استفاده از ظرفیت تشکل‌ها و انجمن‌هایی هستیم که طی یک دهه اخیر ایجاد شده و عملاً به ظرفیتی برای اعمال نفوذ در مباحثی مثل انتخابات تبدیل شده‌اند.

به عنوان نمونه‌ای که این موضوع را تأیید می‌کند، می‌توان به بحث تحریم نشست اخیر جلسه هیئت نمایندگان اتاق ایران اشاره کرد که بعد از بالاگرفتن حواشی حضور غیرقانونی سلاح‌ورزی در هیئت رئیسه اتاق ایران، اتاق‌های بازرگانی ۱۸ استان نشست اخیر هیئت نمایندگان در دی‌ماه را تحریم کردند.

همان زمان اعلام شد که با توجه به تحولات رخ‌داده در نشست اخیر اتاق ایران که از سوی بسیاری از اعضای هیئت نمایندگان تحریم شده بود به نظر می‌رسد بحران در پارلمان بخش خصوصی تشدید شده است و تمام چالش‌های ایجادشده در خصوص بلاتکلیفی ۶ ماهه اتاق ایران متوجه حضور غیرقانونی سلاح‌ورزی در هیئت رئیسه اتاق است.

لزوم تجمیع تشکل‌های اتاق بازرگانی توسط شورای عالی نظارت

به گزارش تسنیم، یکی از نکاتی که در مسأله اتاق بازرگانی ایران به موضوعی قابل توجه بدل شده، تعداد بالای انجمن‌ها و تشکل‌های تابعه اتاق ایران است. گفتنی است در شرایطی که تا دوره هفتم هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران، تعداد تشکل‌های زیرمجموعه به ۷۰ تشکل می‌رسید امروز که در دوره دهم قرار داریم، در رشدی عجیب تعداد این تشکل‌ها به بیش از ۱۹۶ تشکل رسیده است. تشکل‌هایی که به نظر می‌رسد چندان وظایف متفاوتی ندارند و در یک موازی‌کاری مشهود صرفاً از امتیازاتی خاص بهره می‌برند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش ۱۰۰ انجمن در اتاق بازرگانی ایران وجود دارد که موجب ایجاد حلقه‌های تکرار شونده و همچنین موازی‌کاری‌های بسیاری شده است.

به گزارش تسنیم،در همین راستا به نظر می‌رسد شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی می‌تواند در یک اقدام اصلاحی، دست به تجمیع این انجمن‌ها و تشکل‌ها بزند تا علاوه بر متمرکز شدن این انجمن‌ها و تشکل‌ها، به هماهنگی هر چه بیشتر آنها در راستای امور محوله کمک کند.

کد خبر 487611

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =