پیش‌بینی فروش ۷۰ همتی محصولات دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با پیش‌بینی اینکه فروش شرکت‌های دانش‌بنیانی که از تسهیلات رشد تولید این صندوق استفاده کنند، به حدود ۷۰ همت می‌رسد، گفت: سه بانک تاکنون ۳۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات رشد تولید دانش‌بنیان پرداخت کرده‌اند و برآورد داریم که این رقم امسال منجر به ۵۰ همت رشد فروش شود.

به گزارش صدای بورس، دکتر محمدصادق خیاطیان در نشست رؤسای پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور که در باغ نگارستان برگزار شد، یکی از مهمترین ماموریت‌ کشور را توسعه فناوری و استفاده از ظرفیت نخبگان برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دانست و گفت: پارک‌ها، متولیان و راهبران توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری در منطقه‌ای هستند. این توقع جدی از پارک‌ها وجود دارد که نقش جدی در راهبری توسعه فناوری و نوآوری در استان و منطقه خود ایفا کنند. معتقدم تا حدود زیادی پارک‌ها در این زمینه موفق شده‌اند. در استان‌ها، ستادهای اقتصاد دانش‌بنیان با مدیریت استانداری شکل گرفته است و در اغلب استان‌ها، دبیری این ستادها بر عهده پارک‌های علم و فناوری است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به نقش قابل توجه پارک‌های علم و فناوری در هم‌افزایی بین دستگاه‌های اجرایی برای پیشبرد اهداف و ماموریت‌ها، افزود: پیگیری سیاست تمرکززدایی و پرهیز از مرکزگرایی از سیاست‌های جدی صندوق نوآوری طی سال‌های گذشته بوده است، چرا که اعتقاد دارم نمی‌توان همه نیازها و درخواست‌ها را از تهران پاسخ داد.

خیاطیان اضافه کرد: با ابزارهایی که در اختیار داریم و نیز نهادهای قانونی که وجود دارند، نظیر صندوق‌های پژوهش و فناوری، کار را در دو قالب شروع کردیم و تسهیلاتی را در اختیار این صندوق‌ها قرار دادیم که می‌توانند به شکل وام جعاله به واحدهای فناور و خلاق مستقر در پارک‌های علم و فناوری (شرکت‌های غیردانش‌بنیان) پرداخت کنند. در این زمینه در بخش جعاله ۱۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار ۲۷ صندوق پژوهش و فناوری قرار داده‌ایم.

خیاطیان گفت: در مورد شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک‌تر در استان‌ها که به رقم‌های پایین‌تری نیاز داشتند، در قالب تخصیص خط اعتباری تسهیلات اعطا کرده‌ایم. در این بخش در قالب تخصیص خط اعتباری به صندوق‌های پژوهش و فناوری استان‌ها وارد عمل شدیم. صندوق‌های پژوهش و فناوری در قالب یک فرمول، اعتباری از سمت صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرده و می‌توانند در طرح‌های شرکت دانش‌بنیان در قالب تسهیلات معمول صندوق نوآوری شامل نمونه‌سازی، صنعتی‌سازی و... مشارکت کنند. در این بخش حدود ۳۹۰۰ میلیارد تومان قرارداد خط اعتباری با صندوق‌های پژوهش و فناوری استان‌ها منعقد شد. به زودی نیز مدل جدید تخصیص خط اعتباری با صندوق‌های پژوهش و فناوری معرفی می‌شود. این رویکرد را در قالب تمرکززدایی انجام دادیم تا بتوانیم صندوق‌های پژوهش و فناوری استانی را تقویت کنیم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، منتورینگ، آموزش و مشاوره را از مامویت‌های جدی و مهم پارک‌های علم و فناوری عنوان کرد و گفت: در این راستا با ۴۷ پارک علم و فناوری تفاهم‌نامه منعقد کرده‌ایم و از برگزاری دوره‌های آموزشی در این مراکز به خصوص برای شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده و هزینه‌های برگزاری این دوره‌ها را پرداخت می‌کنیم.

وی موضوع تامین مالی جمعی را شکل جدیدی از تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد که با جدیت در صندوق نوآوری و شکوفایی پیگیری می‌شود و گفت: این روش یکی از مصادیق مردمی کردن اقتصاد دانش‌بنیان است. در این روش یک نهاد، اصل سرمایه سرمایه‌گذاران را تضمین یا به اصطلاح بیمه می‌کند؛ زمانی که رکن ضامن مشخص شد، طرح برای تامین مالی جمعی روی سکوی تامین مالی جمعی مورد تایید فرابورس قرار می‌گیرد و در یک بازه زمانی، افراد حقیقی و حقوقی در این طرح دانش‌بنیان مشارکت می‌کنند. این موضوع ظرفیت بسیار خوبی است و در صندوق نوآوری از این ظرفیت برای حمایت بیشتر از شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده و در نقش رکن ضامن عمل می‌کنیم.

سفرهای استانی برای افزایش ضریب نفوذ صندوق نوآوری در سراسر کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، ضریب نفوذ این صندوق در سراسر کشور را ۷۰ درصد اعلام کرد و گفت: بر اساس تعداد شرکت‌های دانش بنیان هر استان اگر هر شرکت حداقل از یکی از خدمات صندوق نوآوری استفاده کرده باشد، میانگین ضریب نفوذ صندوق نوآوری و شکوفایی حدود ۷۰ درصد است؛ بالاترین ضریب نفوذ صندوق نوآوری ۹۴ درصد و پایین‌ترین ضریب نفوذ ۵۷ درصد است. برای تقویت ضریب نفوذ صندوق نوآوری در استان‌ها، سفرهای استانی را طراحی کرده‌ایم که هیاتی متشکل از مدیران و کارشناسان صندوق نوآوری با سفر به استان‌های مختلف، شرکت‌های دانش‌بنیان استان را برای اعطای تسهیلات مورد ارزیابی قرار می‌دهند. آمادگی داریم در قالب سفرهای استانی، از شرکت‌های دانش‌بنیان استان‌ها حمایت بیشتری داشته باشیم.

پیش‌بینی فروش ۷۰ همتی محصولات دانش‌بنیان با تسهیلات رشد تولید دانش‌بنیان

خیاطیان با اشاره به بسته رشد تولید دانش‌بنیان که در صندوق نوآوری و شکوفایی تدوین شده است، یادآور شد: در قالب قراردادی که با سه بانک منعقد کرده‌ایم، شرکت‌های دانش‌بنیانی که بتوانند دو برابر رشد فروش محصولات دانش‌بنیان نسبت به سال پیش داشته باشند، می‌توانند از تسهیلات رشد تولید برخوردار شوند. پیش‌بینی کرده‌ایم که این شرکت‌ها می‌توانند ۶۰ تا ۷۰ همت رشد فروش محصولات دانش‌بنیان را رقم بزنند. این سه بانک تاکنون ۳۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند و برآورد داریم که این رقم امسال منجر به ۵۰ همت رشد فروش شود.

کمک پارک‌های علم و فناوری به رونق صندوق‌های پژوهش و فناوری استان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنان خود تعداد صندوق‌های پژوهش و فناوری دارای مجوز را ۶۹ و میزان سرمایه این صندوق‌ها را حدود ۲۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌ها در ۵۰ صندوق سهامدار هستند. البته در برخی استان‌ها گله‌مندی‌هایی وجود دارد که تعامل پارک‌ها با صندوق‌های پژوهش و فناوری استان چندان مناسب نیست و باید برای این موضوع فکری کرد. پارک‌های علم و فناوری باید به رونق صندوق‌های پژوهش و فناوری کمک کنند.

وی با بیان اینکه چند موضوع برای کشور در حوزه دانش‌بنیان مهم است و این موارد را در صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان اولویت پیگیری می‌کنیم و امیدواریم با ایده‌ها و طرح‌های خود، از این کار حمایت کنید، گفت: موضوع اول بحث صادرات است؛ موضوع صادرات دانش‌بنیان برای همه ما حائز اهمیت است. در صندوق نوآوری بسته صادرات دانش‌بنیان را تصویب کرده‌ایم و در عین حال، مجوز تولید فراسرزمینی را برای کمک به دانش‌بنیان‌ها دریافت کرده‌ایم. در این حوزه برنامه‌های مفصلی داریم که به مرور اعلام خواهد شد. برای کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه صادرات و برای اینکه ریشه تولید و ریشه دانش‌بنیان را در کشور حفظ کنیم و در عین حال زمینه دسترسی دانش‌بنیان‌ها به بازارهای بین‌المللی را فراهم و به رقابت‌پذیری آنها کمک کنیم، بسته صادرات دانش‌بنیان و تولید فراسرزمینی را در نظر گرفته‌ایم. شرکت‌های دانش‌بنیان که مستعد هستند و می‌توانند در کشورهای دیگر با ایجاد چنین زیرساخت‌هایی، تولید فراسرزمینی را آغاز کنند و فعالیت صادراتی داشته باشند، در صندوق نوآوری و شکوفایی از آنها حمایت می‌کنیم.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: در صندوق نوآوری اولویت‌هایی را مشخص کرده‌ایم. طبق قانون وظیفه حمایت از همه شرکت‌های دانش‌بنیان را برعهده داریم، اما این شرکت‌ها بزرگ شده‌اند و نمی‌توانیم همه نیازهای آنها را پاسخگو باشیم؛ برای همین اولویت‌گذاری کرده‌ایم و حدود ۷۰ درصد خدمات ما در حوزه‌های اولویت‌دار متمرکز خواهد شد که شامل سه حوزه فناوری هوش مصنوعی، میکروالکترونیک و زیست فناوری است و سه مساله امنیت غذایی، انرژی با تکیه بر بهره‌وری انرژی و حوزه آب را به عنوان حوزه‌های اولویت‌دار انتخاب کرده‌ایم. قصد داریم از سال آینده ۷۰ درصد خدمات صندوق را با تمرکز بر روی این حوزه‌های اولویت‌دار پیش ببریم.

کد خبر 490213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =