اختلال در گرفتن ارز مسافرتی در "بله"!

در حالی پیام رسان بانک ملی از ارائه ارز به افراد در فاصله سنی ۱۲ تا ۱۸ سال خودداری می کند، که در مقررات بانک مرکزی امکان ارائه ارز به این رده سنی وجود دارد!

به گزارش صدای بورس، دریافت ارز مسافرتی با وضعیت جدید، یکی از چالش های بعضی از اقشار مردم در روزهای پایانی سال شده است.

برنامه ای که دولت با وجود شرایط تحریمی و محدودیت های ارزی، از اواسط اسفند حجم دوبرابری پیدا کرد و همین کافی بود تا عده ای از کارشناسان لب به انتقاد از این سیاست شبه رانتی گشوده تا شاید جلوی اتلاف سرمایه های ارزی کشور با این سیاست را بگیرند. حال اینکه تصمیم گیرندگان اصلی چه هدف پنهان و آشکاری از این برنامه داشتند بماند!

مصرف این ارز که مشخص نیست پرداخت آن به کسانی که توانایی خریدش را دارند، اختلاف قیمتی حدود ۲۰ میلیون تومنی با بازار آزاد دارد، فقط یک سفر خارجی تفریحی رایگان یا ارزان قیمت را رقم می زند.

اما در این بین حتی بعضی متقاضیان دریافت ارز مسافرتی هم انتقادهایی به مقررات و محدودیت های اعمال شده آن داشته و تلویحا معتقدند، بعضی بانک ها در اجرای قوانین مصوب مربوطه کم کاری داشته و تلویحا سیاست ریزش متقاضیان را اجرا می کنند، حال آنکه باعث ضرر و زیان مردم می شوند.

یکی از مخاطبان جماران با ارایه مستنداتی، روایتی را از اتفاقی که در روزهای گذشته برای او و برخی متقاضیان افتاده روایت می کند:

" پرداخت نکردن ارز مسافرتی به مسافران ۱۲ تا ۱۸ سال خلاف واقع گویی ای بیش نیست که اپلیکیشن بله، وابسته به بانک ملی با اعلام آن به مشتریان خود تلاش می کند، برخی از مسافران را از صف دریافت ارز حذف کنند.

از سوی دیگر ظاهرا بانک ملی و پیام رسان بله وابسته به این بانک دولتی، عملا این را به ذهن متبادر می سازد که آنها با تغییر مکرر مقررات فروش ارز مسافرتی، گویی تلاش می کنند برخی دیگر از مسافران از دریافت ارز مسافرتی محروم و آن‌ها را در آستانه سفر نوروزی خود تنبیه کنند!

در حالی پیام رسان بانک ملی از ارائه ارز به افراد در فاصله سنی ۱۲ تا ۱۸ سال خودداری می کند، که در مقررات بانک مرکزی امکان ارائه ارز به این رده سنی وجود دارد و مسافران می توانند با مراجعه حضوری به شعب بانک ملت و ثبت نام فرزندان سنین ۱۲ تا ۱۸ اقدام به اخذ ارز مسافرتی برای این سنین نمایند. "

اما بر اساس تحقیقات میدانی خبرنگار جماران، بانک ملت ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ با ثبت نام افراد ۱۶ تا ۱۸ سال در سامانه سنا اقدام به فروش ارز به این اشخاص کرده که این نشان می دهد ادعاهای پشتیبانی "بله"، مبنی بر دستور بانک مرکزی در خصوص عدم پرداخت ارز مسافرتی برای این رنج سنی خلاف واقع گویی ای بیش نیست!

گفتنی است ثبت نام اشخاص ۱۲ تا ۱۶ سال در سامانه سنا از طریق شعب ارزی بانک ملت صورت می گیرد و مسافران تنها باید اسناد و مدارک خواسته شده را به بانک تحویل دهند. مسافران حتی در روز پرواز خود موفق به خرید ارز می شوند. هرچند به ویژه با توجه به نوسان سیاست ها و مقررات فروش ارز مسافرتی هرگز نباید به این موضوع اعتماد کرد.

این مخاطب در ادامه گزارش ارسالی خود می نویسد: " در تماس های مکرر با پشتیبانی بله، اپراتور این نرم افزار وابسته به بانک ملی مدعی شد که عدم پرداخت ارز به اشخاص سنین ۱۲ تا ۱۶ سال، مقررات بانک مرکزی است و هیچ بانکی به این اشخاص ارز مسافرتی پرداخت نمی کند.

پشتیبانی پیام رسان دولتی بله در پاسخ به این پرسش که این اپلیکیشن چرا درباره عملکرد دیگر بانک ها و بانک مرکزی خلاف واقع گویی می کند، اعلام کرد: به ما گفته اند که این گونه پاسخ دهیم!

پیام رسان دولتی بله انگار برای تنبیه مسافران و حذف آن ها در آستانه عید نورز به این اقدام اکتفا نمی کند و در حالی که تا چند روز پیش امکان خرید ارز به صورت شبانه روزی از بله وجود داشت، به یکباره بله فروش ارز در روزهای تعطیل را متوقف کرد!

پیام رسان بله همچنین ساعات کار خود را محدود کرد و فروش ارز ۲۴ ساعته را به ساعات ۷ تا ۱۶ تغییر داده که باعث شده دیگر مسافرانی که به امید دریافت ارز مسافرتی اقدام به خرید تور و بلیط هوایی کرده بودند، از دریافت ارز مسافرتی محروم شوند.

تا چند روز پیش مسافران می توانستند هفت روز قبل از سفر اقدام به خرید ارز مسافرتی کنند، پیام رسان بانک ملی بدون اعلام عمومی به یکباره خرید را به سه روز قبل از تاریخ پرواز تغییر داد.

در پی رفتار سامانه بله، این شائبه برای متقاضیان ارز مسافرتی بوجود آمده که گویا آنها مجری سیاست بی اعتمادی در پروسه خرید ارز مسافرتی تبدیل شده اند که طبیعتا می تواند لطمات بزرگی به وجهه اعتباری این سامانه دولتی بزند.

در عین حال مشخص نیست چرا بانک مرکزی و بانک ملی از ارائه رسمی مقررات و سازوکارهای فروش ارز دولتی به طور شفاف خودداری می کنند! که باعث شود دریافت اطلاعات تنها از طریق تماس با پشتیبانی بانک ملی و دیگر بانک های مجری فروش ارز مسافرتی قابل دستیابی باشد؟!

مادامی که بانک ها از انتشار اخبار و مقررات رسمی فروش ارز مسافرتی خودداری می کنند و به صورت لحظه ای این مقررات را تغییر می دهند، مسافران باید با تماس با ۰۲۱۸۳۳۸۶ مرکز پاسخ گویی شرکت پارس تکنولوژی سداد (پشتیبانی پیام رسان بله) به صورت لحظه ای مقررات بی ثبات این پیام رسان دولتی را بررسی کنند. چرا که بنا به اخبار مستند ارسالی مخاطبان این اپلیکیشن فعلا در این ایام نشان داده که به صورت لحظه ای با تغییر مقررات فروش ارز سیاست حذف برخی از خریداران، انگار به دنبال تنبیه آنان بوده یا با زبان بی زبانی می خواهد بگوید: " دوست نداریم به شما ارز مسافرتی بدهیم! "

اکنون بسیاری از مسافران که به دلیل کثرت اشتغالات روزهای پایانی سال، خرید خود را به روز پایانی سفر خود موکول کرده بودند، در روزهای تعطیل از خرید ارز باز ماندند.

جالب است که پیام رسان دولتی بله در روزهای پیشین حتی به کاربران خود اعلام نمی کرد کسانی که از پرداخت ارز در روزهای تعطیل باز می مانند می توانند از شعب کشیک ارزی بانک ملی اقدام به خرید ارز کنند. و بسیاری از مسافران گمان می کردند که این فرصت به کلی از دست رفته است! هر چند یکشنبه گفته شد که شعب کشیک ارزی نیز دیگر خدماتی در این زمینه ارایه نمی دهد.

این در حالی است که پشتیبانی پیام رسان بله، تنها یک روز قبل تر یعنی ۲۶ اسفند اعلام کرده بود که مسافران می توانند در روزهای تعطیل از طریق شعب کشیک بانک ملی اقدام به خرید ارز مسافرتی خود کنند!

این پیام رسان دولتی همچنان از انتشار اخبار و مقررات خود در فروش ارز مسافرتی خودداری کرده و تنها اشخاصی که در صف انتظار طولانی پشتیبانی این اپلیکیشن معطل بمانند می توانند اطلاعاتی که البته فوق العاده لحظه ای هستند را به دست آورند. در این بین متاسفانه برخی از آژانس های مسافرتی هم راهنمایی به مسافران خود ارائه نمی دهند.

در هر صورت با توجه به رفتار بانک های دیگر، ادعای اپلیکیشن دولتی "بله" متعلق به بانک ملی درباره دستور بانک مرکزی در خصوص عدم فروش ارز به مسافران ۱۲ تا ۱۶ سال خلاف واقع گویی ای بیش نیست و بله هیچ گاه نمی تواند به این پرسش پاسخ دهد که چرا فروش ۲۴ ساعته ارز را به یکباره در برخی از ساعت ها و روزها متوقف می کند یا بازه زمانی آن را از هفت روز به سه روز تغییر می دهد؛ تا مسافرانی پرشمار با بحران مواجه شوند.

بعضی متقاضیان در واکنش هایی عنوان می کنند که اگر سیاست پرداخت ارز مسافرتی سیاستی اشتباه است چرا قبل از آن که هموطنان تور و بلیط های خود را خریداری کنند، رسما این سیاست متوقف نمی شود و به جای توقف آن، این پیام رسان به مجری انتشار اطلاعات خلاف واقع تبدیل می شود تا با محروم کردن برخی از مسافران از این امتیاز، آن ها را از دریافت ارز مسافرتی قانونی محروم کنند!

بی تردید انتظار می رود مقامات دولتی و بانک مرکزی نسبت به برخورد با این پیام رسان که مخاطب عموم مردم است، مسئولیت شناس بوده و ضمن تلاش برای حفظ اعتبار بانک ملی، حتی به طور مثال ارز مسافرانی که از این طریق اقدام کرده و به دلیل بعضی بی ثباتی و خلاف واقع گویی ها از دریافت ارز مسافرتی خود محروم شده اند را بعد از انجام سفر آن ها بپردازد.

واقعیت این است، بسیاری از مسافرانی که به امید دریافت ارز مسافرتی بعضا با قرض یا وام، اقدام به خرید تور و بلیط کرده اند در صورت عدم دریافت این ارز هرگز قادر به پرداخت هزینه های سفر خود نیستند و با بحران های بزرگی مالی مواجه می شوند.

همانطور که گفته شد دولت هیچ الزامی برای پرداخت این ارز ندارد و در صورت محدودیت منابع می تواند، قبل از آنکه مسافران اقدام به خرید تور و بلیط کنند، این سیاست را متوقف کند اما به نظر می رسد عدم اعتماد به پیام رسان بله تنها راه حل برای مسافرانی است که به امید دریافت ارز مسافرتی اقدام به خرید تور و بلیط سفرهای خارجی کرده اند.

نکات مهم درباره دریافت ارز مسافرتی

۱.اگر همچنان می خواهید از طریق پیام رسان بله اقدام به خرید ارز مسافرتی کنید، در اولین اقدام با شماره ۰۲۱۸۳۳۸۶ مرکز پاسخ گویی شرکت پارس تکنولوژی سداد تماس بگیرید و با پشتیبانی پیام رسان بله تماس حاصل کنید. اما هرگز به اطلاعات ارائه شده به طور کلی اعتماد نکنید. اطلاعات این پیام رسان تنها در مورد سیاست های فروش این پیام رسان، آن هم تا اطلاع ثانوی قابل اعتماد است، و هر لحظه امکان تغییر سیاست ها وجود دارد؛ لذا در اولین ساعاتی که امکان خرید ارز را پیدا کردید اقدام به خرید ارز مسافرتی خود کنید.

۲. همچنین توجه کنید در حال حاضر در اپلیکیشن بله تنها از سه روز قبل از تاریخ پرواز امکان خرید ارز وجود دارد. در اپلیکیشن بله تنها در ساعات ۷ تا ۱۶ امکان خرید ارز را دارید. در همان اولین ساعات اقدام کنید.

۳. برای خرید ارز برای سنین ۱۲ تا ۱۶ سال در اولین ساعات روز به شعب ارزی بانک ملت مراجعه کنید و هرگز به ادعای خلاف این موضوع اعتماد نکنید.

۴. موجودی شما برای خرید ارز باید در حسابی که خودتان در همان بانک دارید، وجود داشته باشد.

منبع:جماران

کد خبر 492115

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =