توسعه بازارهای جدید برای صادرات نفت ایران

یک کارشناس انرژی با تاکید بر اینکه ایران با تمرکز بر حوزه نفت و گاز و توسعه تولید با کمک بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان توانست به نرخ رشد اقتصادی قابل توجه ۵.۴ درصدی در سال ۲۰۲۳ دست یابد، گفت: رویکرد دولت برای توسعه میادین گازی سبب افزایش تولید گاز شده است.

به گزارش صدای بورس، مهدی هاشم‌زاده در رابطه با اهمیت نقش نفت و گاز در تحقق رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی ایران در سال گذشته و رتبه دوم بیشترین رشد اقتصادی در بین ۳۰ اقتصاد برتر جهان اظهار داشت: تجارت انرژی ایران به طور قابل توجهی تحت تاثیر تحریم‌های اعمال شده قرار گرفته است؛ با این حال، با حرکت فعال برای طراحی مجدد تجارت انرژی ایران، فرصت قابل توجهی برای رشد اقتصادی وجود آورده است.

وی افزود: ایران با تمرکز بر راهبردهای مهم ایجاد بازار در حوزه نفت و گاز و همچنین توسعه تولید با کمک بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان توانست به نرخ رشد اقتصادی قابل توجه ۵.۴ درصدی در سال ۲۰۲۳ دست یابد.

این کارشناس انرژی با اشاره به رشد بهره‌وری در تولیدات داخلی نفت و گاز کشور و تمرکز بر کاهش هدررفت در حین تولید و توزیع انرژی، گفت: اظهار کرد: یکی از راهبردهای کلیدی برای دستیابی به رشد اقتصادی، افزایش بهره‌وری تولید در بخش نفت و گاز است.

هاشم‌زاده تاکید کرد: ایران با سرمایه‌گذاری در میادین مشترک نفت و گاز و تمرکز بر افزایش تولید می‌تواند درآمد خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده و به رشد اقتصادی کمک کند.

وی ادامه داد: رویکرد فعال دولت سیزدهم برای توسعه میادین گازی کشور هم اکنون منجر به افزایش بیش از ۲ برابری تولید گاز نسبت به سال های گذشته شده است. این رشد برای تامین نیازهای روزافزون انرژی کشور و کاهش ناترازی انرژی ضروری است.

این پژوهشگر گفت: علاوه بر این، تمرکز دولت بر مشارکت با شبکه بانکی و هدایت منابع بانکی به سمت توسعه مشارکتی میادین مشترک گامی حیاتی در جهت افزایش تولید نفت و گاز در ایران است. ایران با بهره گیری از منابع و تخصص بخش خصوصی می‌تواند به توسعه منابع انرژی خود سرعت بخشد و رشد اقتصادی را پیش ببرد.

هاشم‌زاده در رابطه با بازطراحی موفقیت‌آمیز تجارت انرژی ایران بیان کرد: علاوه بر رشد تولید، دولت بر طراحی مجدد تجارت انرژی ایران برای تقویت رشد اقتصادی تمرکز کرده است.

وی تاکید کرد: ایران با توسعه بازارهای جدید برای صادرات نفت خام و اجرای سیاست هایی مانند ساخت پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا و پالایشگاه‌های فراساحلی، تجارت انرژی خود را متنوع می‌کند و پایگاه مشتریان خود را گسترش می دهد. این تغییر استراتژیک در تجارت انرژی نه‌تنها باعث افزایش درآمد کشور می‌شود، بلکه جایگاه ایران را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بازار جهانی انرژی تقویت خواهد کرد.

این کارشناس انرژی گفت: حرکت فعالانه ایران در جهت بازآفرینی سیاست‌های تجاری حوزه انرژی خود و رشد بهره‌وری تولید در بخش نفت و گاز، زمینه را برای رشد اقتصادی قابل توجهی فراهم می‌کند. ایران با بهره‌گیری از توان بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان و همچنین اتخاذ استراتژی‌های نوآورانه برای ایجاد بازار و توسعه تولید، به نرخ رشد اقتصادی قابل توجه ۵.۴ درصدی در سال ۲۰۲۳ دست یافت که پس از هند، با دومین نرخ رشد اقتصادی بیشینه دنیا بین ۳۰ اقتصاد برتر دنیا بوده است.

هاشم‌زاده بیان داشت: این رشد نه‌تنها به نفع مردم خواهد بود، بلکه این رویکرد کلیدی با تکیه بر مشارکت سرمایه‌های خرد مردمی و توان بخش خصوصی برای سال آتی می‌تواند ایران را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بازار جهانی انرژی خود را مطرح کند و در سال جاری نیز با رشد اقتصادی پایدار و بالا با محوریت بخش نفت و گاز به توسعه اقتصادی خود ادامه دهد.

منبع: ایرنا

کد خبر 494204

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

    روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

    یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

  • بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند

    بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند

    یک فعال حوزه کار با بیان اینکه امروز رشد اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار و درآمد نفتی داریم و نباید در حق کارگران اجحاف شود،‌گفت: بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند، در حالی که باید در کارهای با ماهیت مستمر قرارداد دائم بسته شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =