مدیریت خوب نوسانات ارزی

رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس یازدهم گفت: سال گذشته تامین ارز حدود ۷۰ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.

به گزارش صدای بورس، سید شمس الدین‌حسینی؛ رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس یازدهم در خصوص نوسانات ارزی و نحوه کنترل و مدیریت آن توسط بانک مرکزی گفت: معتقدم بخشی از نوسانات اخیر ارزی به خوبی مدیریت شد که البته فقط بخشی از آن قابل مدیریت است. ما نباید از سیاستگذار پولی هم توقع خیلی بالایی داشته باشیم و هم در عین حال فکر کنیم که همه کارها و اقدامات اثرگذار اجرایی، موثر بوده است. از سوی دیگر معتقدم دستگاه دیپلماسی کشور هم باید بسیار مراقبت باشد تا تحریم‌های جدیدی به ما تحمیل نشود، چون در این صورت کار ما را بسیار سخت خواهد کرد.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم در خصوص آمارهای کاهش نقدینگی و پایه پولی ادامه داد: ما در کل رشد اقتصادی حدود ۴ درصد را طبق آمار رسمی پشت سر گذاشتیم. رشد نقدینگی هم حدود ۲۵ درصد بوده که طبعا تورم نیز می‌تواند عدد پایینتری باشد و رفته رفته به کانال ۲۰ درصد وارد شود، اما موضوع نگران کننده جهش‌ها و نوسانات ارزی است. مطمئنا کنترل نوسانات و جهش‌های ارزی با تخصیص ارزِ ارزان نیز فراهم نمی‌شود، چون این کار تقاضا را زیاد می‌کند. البته در عین حال باید توجه داشت که اگر می‌خواهیم به توفیق پایدار برسیم، نیاز داریم تا به ریشه‌های ناپایدارکننده هم بپردازیم. معتقدم ریشه‌های ناپایدارکننده که در ناترازی‌ها نهفته است و خود ناترازی‌ها هم محصول سیاستگذاری‌های ماست و هنوز به طور کامل برطرف نشده است.

وی نسبت به ورود جدی بانک مرکزی به بحث بانک‌های ناتراز و منحل کردن برخی از آن‌ها گفت: توصیه‌ای به بانک مرکزی می‌کنم تا از ظرفیت‌های قانون جدید در بخش گزیر بیشتر استفاده کنند. منظور من همان قانون جدید بانکداری مرکزی که در آذرماه ۱۴۰۲ ابلاغ شد، است. به هر حال باید یادآوری کنیم که تجربیات دوره گذشته نشان داد لزوما انحلال و ادغام یک بانک در بانک بزرگتر و یا یک موسسه در موسسه بزرگتر، مشکل را کاملا حل نمی‌کند، ولی به هر حال این مساله از وظایف مهم بانک مرکزی است تا به موسسات تحت نظارت خود که در ماده یک قانون جدید پول و بانکداری هم تصریح شده، جدی‌تر بپردازد.

منبع: ایبنا

کد خبر 496562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =