کاهش تولید فولاد و سیمان با قطعی برق

احمد دنیانور عضو هیأت رئیسه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به الزام مصرف بهینه انرژی در تابستان، گفت: با توجه به اینکه ایران در شرایط تحریمی قرار دارد، مدیریت منابع انرژی به یکی از چالش‌های اقتصاد ملی بدل شده است.

به گزارش صدای بورس،عضو هیات رییسه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: هرسال با ورود فصل گرما به کشور مصرف برق در کشور محدود می‌شود که صنایع سیمان و فولاد بیشترین ضرر را متحمل می‌شوند.

عضو هیأت رئیسه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در ادامه تاکید کرد: با این وجود، رویکرد مدیریتی که بر ایجاد محدودیت برای صنایع تکیه دارد، به جای آنکه راهکاری اساسی و بنیادین باشد، در حال تبدیل شدن به یک عادت است. این رویکرد، نه تنها به تولید داخلی آسیب می‌زند، بلکه پیامدهای اقتصادی گسترده‌ای را نیز به دنبال دارد.

وی افزود: هر ساله، با نزدیک شدن به فصل گرما، شاهد تکرار سناریوی محدودیت مصرف برق برای صنایع هستیم. صنایعی مانند فولاد و سیمان که نقش کلیدی در تولید و اشتغال کشور دارند، بیشترین ضرر را متحمل می‌شوند و این محدودیت‌ها نه تنها موجب کاهش تولید و افزایش هزینه‌های تولید می‌شود، بلکه باعث از دست رفتن بازارهای داخلی و خارجی نیز می‌شوند.

این مسؤول افزود: متأسفانه، به نظر می‌رسد آسان‌ترین و در عین حال پرهزینه‌ترین گزینه، یعنی محدودیت و یا قطع برق صنایع، توسط متولیان امور انتخاب می‌شود. این در حالی است که می‌توان با اتخاذ تدابیر و راهکارهای اساسی، نظیر بهبود کارایی مصرف انرژی در صنایع، توسعه زیرساخت‌های انرژی‌های تجدید پذیر و اصلاح الگوی مصرف، به جبران ناترازی انرژی پرداخت.

دنیانور افزود: لازم است مسئولان در این خصوص قاطعانه ورود کرده و با برنامه‌ریزی دقیق و اتخاذ سیاست‌های کلان، از تکرار این عادت نامیمون جلوگیری نمایند. مدیریت مصرف انرژی نباید به قیمت توقف چرخ‌های تولید و افزایش نرخ بیکاری تمام شود. بلکه باید با هدف حفظ و تقویت تولید و اشتغال، انجام پذیرد.

وی تصریح کرد: باید دانست که هنر مدیریت منابع انرژی آن است که بدون فشار به صنعت و اقتصاد، مساله ناترازی مدیریت شود. این می‌تواند با مشارکت مردم و فرهنگ‌سازی برای مصرف بهینه، همچنین با سرمایه‌گذاری‌های کلان در جهت توسعه منابع پایدار، صورت پذیرد. بدین ترتیب، می‌توانیم اطمینان حاصل کنیم که تولید و اقتصاد ملی در مسیر رشد و توسعه باقی می‌ماند و ناترازی انرژی به شکلی پایدار و هوشمندانه مدیریت می‌شود.

منبع:مهر

کد خبر 496620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =