اختصاص ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اضافه بر کنترل ترازنامه‌ بانک‌ها برای بخش تولید

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه نگاه صفر و یکی به کنترل نقدینگی بخش تولید را متضرر می‌کند، اظهار کرد: در برنامه سال جاری ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اضافه بر کنترل ترازنامه بانک‌ها برای تسهیلات‌دهی به بخش تولید تعیین شده است.

به گزارش صدای بورس به نقل از روابط‌عمومی بیمه دانا به نقل از شادا سید احسان خاندوزی در جریان سفر به استان اصفهان (روز سه‌شنبه بیست‌ودوم خرداد) در نشست با جمعی از فعالان اقتصادی این استان اظهار کرد: مسائلی مربوط به حوزه مالیاتی در این جلسه توسط فعالان اقتصادی اشاره شد، تلاش ما در سازمان امور مالیاتی و گمرک، این بوده که به فعالان اقتصادی اعتماد کرده و تسهیل‌گری اتفاق افتد.

وی با اشاره به مسائل مطرح شده درباره ماده ۱۳۲ و تبصره ۱۰۰ و سامانه مالیات بر حقوق، گفت: لازم است این مسائل توسط مدیرکل امور مالیاتی استان بررسی و به وزارتخانه ارسال شود تا در صورت نیاز برای آن تصمیم‌گیری‌های لازم انجام شود.

وزیر اقتصاد با اشاره به مسائل ارزی پیش‌روی فعالان اقتصادی گفت: با توجه به تنگنایی که بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز با آن مواجه بود، مصارف ارزی کنترل شد، اما برخی از دستورالعمل‌ها مشکل آفرین بود، از این رو از فروردین امسال تصمیم گرفته شد، مقررات رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۰ اصلاح شود، برخی موارد اصلاح شده و در مصوبه ۱۴۰۳رفع تعهد ارزی آمده است که بسیاری از مشکلات صادرکنندگان و تولیدکنندگان را رفع می‌کند.

خاندوزی اضافه کرد: برای صنایع دستی و فرش دستباف باید قوانین ویژه‌ای در نظر گرفته شود، از این رو در هیئت دولت موافقت شد برای فرش دستباف و صنایع دستی در خصوص درصد بازگشت ارز به گونه دیگری تصمیم‌گیری شود.

وی تصریح کرد: در زمینه توزیع ریال بین استان‌ها، نسبت استان اصفهان در منابع و مصارف بانکی تفاوت چندانی در اسفندماه ۱۴۰۲ با استان تهران ندارد. بانک‌های خصوصی نیز موظف شده‌اند منابع خود را در استان‌ها به کارگیرند و نیازمند برخوردهای جدی در این حوزه هستیم تا خروج منابع از استان‌ها کنترل شود.

وزیر اقتصاد با اشاره سیاست انقباضی دولت برای جلوگیری از انحراف منابع گفت: برنامه دولت این بوده که تسهیلات بانکی حتما به بخش تولید اصابت کند، در برنامه ۱۴۰۳، ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اضافه بر کنترل ترازنامه بانک‌ها برای تسهیلات‌دهی به بخش تولید تعیین شده است؛ نگاه صفر و یکی به کنترل نقدینگی بخش تولید را متضرر می‌کند.

خاندوزی اضافه کرد: دولت در سیاست کنترل نقدینگی خود تولید را مد نظر قرارداده و سهل‌گیری می‌کند، نگاه تبعیض آمیز باید برای بخش تولید در نظر گرفته شود تا منابع بانکی به آن اختصاص یافته و جهش تولید اتفاق افتد.

وی تصریح کرد: همچنین مسیرهای جایگزین تأمین مالی توسط وزارت اقتصاد فراهم شده است که اگر به هر دلیلی تسهیلات بانکی به بخش تولید اختصاص نیافت، تولیدکنندگان بتوانند از مسیر بازار سرمایه تأمین مالی کنند.

وزیر اقتصاد گفت: همچنین نیازمند سیاست‌های کنترل نرخ سود بانکی هستیم تا تسهیلات بانکی برای تولیدکنندگان جذابیت داشته باشد.

کد خبر 497840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =