دستاوردهای کارگروه امور معاملات بورس انرژی

در انجام تصحیح و یا بهبود فرآیندها و قوانین، بورس انرژی ایران تنها شامل شرکت بورس انرژی ایران نیست، بلکه شرکت فناوری اطلاعات، شرکت سپرده‌گذاری و بقیه شرکت‌ها و نهادهای مرتبط در این حوزه نیز دخیل هستند، بنابراین در ساختار چندوجهی بورس انرژی، انجام و بهبود فرآیندها بعد از تایید هماهنگی همه این شرکت ها و نهادها و لاجرم با تاخیرامکان پذیر می‌شود.

به گزارش صدای بورس، در انجام تصحیح و یا بهبود فرآیندها و قوانین، بورس انرژی ایران تنها شامل شرکت بورس انرژی ایران نیست، بلکه شرکت فناوری اطلاعات، شرکت سپرده‌گذاری و بقیه شرکت‌ها و نهادهای مرتبط در این حوزه نیز دخیل هستند، بنابراین در ساختار چندوجهی بورس انرژی، انجام و بهبود فرآیندها بعد از تایید هماهنگی همه این شرکت ها و نهادها و لاجرم با تاخیرامکان پذیر می‌شود.

کارگروه‌ها به عنوان بازوی مشورتی و کارشناسی کانون همواره از مهمترین بخش‌های اجرایی این نهاد محسوب می‌شوند که اقدامات و دستاوردهای آنها یکی از موثرترین فعالیت‌ها به شمار می‌آید. براین اساس، کانون کارگزاران بورس در حال حاضر دارای 15 کارگروه تخصصی با موضوعات مربوط به بازارسرمایه و صنعت کارگزاری است.

کارگروه «امور معاملات بورس انرژی» یکی از این کارگروه های فعال در کانون است که به بررسی و پیشنهاد برای حل مشکلات کارگزاران در حوزه بورسی انرژی و مسایل پیرامون آن مانند سامانه‌ها، سایت‌ها، قوانین، فرآیندهای کاری و ... می پردازد.

هدف از تشکیل کارگروه امور معاملات بورس انرژی

کریم گلزاری کریمی، رییس کارگروه «امور معاملات بورس انرژی» از اهداف و دستاوردهای کارگروه امور معاملات بورس انرژی توضیح داد و گفت: بررسی و حل مشکلات کارگزاران در حوزه بورس انرژی، شامل سامانه‌ها ، سایت‌ها، قوانین مربوطه، فرآیندهای کاری و همچنین موضوعاتی که شرکت‌هایی که در کنار این مجموعه مانند شرکت فناوری شرکت سپرده‌گذاری وoms ها و بقیه نهادها و شرکت‌های فعالیت دارند از مهمترین اهداف این کارگروه است.

به گفته وی مواردی که در کارگروه بورس انرژی ایران مطرح و پیگیری شدند شامل: سامانه‌های عملیاتی و غیرعملیاتی، سامانه معاملاتی بورس انرژی، سایت بورس انرژی، مراجع قیمت‌گذاری، افزایش سقف کارمزد، رتبه بندی کارگزاران ، شرح شغل و وظایف پذیرش و معامله گر و همچنین موضوعاتی که مربوط به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ، شرکت فن آوری و سازمان می‌شود و نیز در خصوص بازار فیزیکی، بازار مشتقه آتی و ... هستند از دیگر موارد بررسی شده در این کارگروه طی سال گذشته اند.

گلزاری کریمی ادامه داد:این کارگروه‌ همچنین جلسات متعددی را بر حسب نیاز برای بررسی مشکلات صنعت کارگزاری با دیگر کارگروه‌های کانون برگزار کرده است؛ موضوعاتی مانند رتبه‌بندی کارگزاران و همچنین شرح شغل برخی از این موارد هستند.

رییس کارگروه «امور معاملات بورس انرژی» به دستاوردها اشاره کرد و افزود: دستاوردهای این کارگروه بعد از چندین جلسه‌ای که تشکیل شده بیشترین دستاورد در خصوص سامانه معاملاتی بورس انرژی بوده است، براین اساس با کمک همکارانمان در بورس انرژی ایران و شرکت فناوری و همکاران محترمی که در این مهم ما را یاری کردند، سامانه معاملاتی بورس انرژی بعد از حدود 10 سال دچار تغیرات بنیادین و اساسی شد و توانستیم در خصوص این سامانه امکانات و تعدیل‌ها و تمهیدهای بسیار بهتری ایجاد کنیم. طوریکه اکنون معامله‌گرهای بورس انرژی می‌توانند راحت‌تر و بهتر معاملاتشان را انجام دهند، همچنین با کمک مواردی که به سامانه بورس انرژی اضافه شده می‌توانند با ریسک پایین‌تری معاملات را پیش ببرند، البته موضوعات دیگری هم مطرح شد و مطمئنا در آینده هم مطرح خواهد شد که نیاز به زمان دارد تا حل شود.

وی گفت: با سازمان و نهادهای دیگر نیز در خصوص قوانینی که در بورس انرژی مطرح است مکاتباتی داشتیم، راه حل‌ها و پیشنهاداتی مطرح شده است که به دلیل چند وجهی بودن قوانین و ارتباط و مسئولیت آنها با چند سازمان و مسئول فرآیند اجرایی شدن تغییرات و اعمال پیشنهادات زمانبر است.

گلزاری کریمی اظهارداشت : در خصوص بهبود فرایند ها و افزایش میزان کارایی سامانه‌ها در شرکت سپرده‌گذاری، مکاتبات و گفت و گوهایی با این شرکت انجام شده است، این شرکت با نهایت همکاری که با کارگروه داشتند تعدادی از موارد مطرح شده را تصحیح و انجام دادند و در حال بررسی و انجام بقیه موارد بخصوص بعد از تحولات و پیاده سازی زیر ساخت های داخلی شرکت سپرده گذاری خواهیم بود. در مورد بهبود سایت بورس انرژی، این مجموعه نهایت تلاششان بر این است که بتوانند در اسرع وقت سایت منسجم و پیشرفته تری و با شرایط بهتر تهیه کنند؛ در کنار این موارد کانون و کارگروه هم با ارائه پیشنهاداتی که منجر به تسهیل در امور بشود سعی در انجام بهتر این موضوعات داشته است. همچنین در خصوص بررسی سایت فناوری نیز نامه‌نگاری‌هایی صورت پذیرفته است، جلساتی نیز تشکیل شده و در برنامه عملیاتی بعدی امیدوارم سایت فناوری نیز با تغییرات زیادی روبه رو شود.

ساختار چندوجهی بورس انرژی

رییس کارگروه «امور معاملات بورس انرژی» افزود:همانطور که اشاره شد، ساختار بورس انرژی ایران، چندوجهی است، به این معنی که شرکت فناوری اطلاعات، شرکت سپرده‌گذاری و بقیه نهادهای مرتبط در این حوزه دخیلند. فلذا با توجه به این موضوع، تصحیح و بهبود سامانه‌ها، سایت‌ها و ... معمولا با کمی تاخیر انجام می‌پذیرد، زیرا صرفا بورس انرژی ایران تصمیم‌گیرنده و انجام دهنده نیست، به طور مثال در بعضی از موارد باید هم شرکت بورس انرژی ایران تاییدیه نهایی را بدهد و هم شرکت سپرده‌گذاری و شرکت فناوری که هرکدام از آنها شرکت‌های جداگانه‌ای با هیات مدیره‌های مختلف هستند، بنابراین قطعا انجام و بهبود فرایندها بعد از تایید همه نهادها و لاجرم با تاخیر امکان‌پذیر است.

منبع: روابط عمومی کانون کارگزاران بورس

کد خبر 499935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =