جدیدترین وضعیت از رده خارج کردن خودروهای فرسوده توسط رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور تشریح شد.
به گزارش صدای بورس، اسقاط خودروهای فرسوده در پایان نیمه اول سال جاری در قیاس با سال گذشته رشدی حدود ۱۳۳ درصدی را تجربه کرده است.
آن طور که رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور اعلام کرد سال گذشته در مجموع حول و حوش ۷۲ هزار دستگاه انواع خودرو که در حمل و نقل عمومی مورد استفاده قرار می گرفتند، اسقاط شدند. از این تعداد نزدیک به هشت هزار و ۱۰۰ دستگاه را تاکسی ها تشکیل می دادند.
مهران سالاریه ادامه داد در سال جاری و تا پایان نیمه اول حدود ۱۶۸ هزار دستگاه خودروی غیر تاکسی اسقاط شدند. رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور از کاهش اسقاط تاکسی های فرسوده شکایت کرد و این مساله را نیازمند آسیب شناسی دانست.
به نظر می رسد رشد ۹۶ هزار دستگاهی از رده خارج کردن اسقاط خودروهای فرسوده را باید در عریض شدن جاده واردات خودرو به کشور جست و جو کرد.
سال گذشته به رغم اینگه امکان واردات خودرو به کشور وجود داشت و مانع قانونی بر سر راه شرکت های واردکننده نبود اما این اتفاق آن طور که باید و شاید نیفتاد و خودروی وارداتی چندانی به بازار کشور وارد نشد. اما این روند در سال جاری تغییر کرده و شاهد هستیم که حول و حوش ۲۲ هزار دستگاه انواع محصولات برندهای جهانی خودروساز تا پایان شهریور سال جاری از گمرک های کشور به صورت قطعی ترخیص شدند.
این تیراژ واردات تا پایان شهریور ۱۴۰۳ در قیاس با کل واردات سال گذشته رشدی حدود ۱۰۰ درصدی را نشان می دهد. سال گذشته مجموع واردات روی عددی نزدیک به ۱۱ هزار دستگاه ماند.
افزایش تیراژ اسقاط خودرو خبر خوبی برای صاحبان خودرو های فرسوده محسوب می شود زیرا آنها این امکان را پیدا می کنند تا با خودروی فرسوده خود را به مراکز اسقاط تحویل داده و برنامه ریزی برای جایگزینی با خودرویی دیگر را انجام دهند.
بخشی از صاحبان خودروهای فرسوده نیز از جدیدترین طرح فروش ایران خودرو در آخرین ماه از تابستان ۱۴۰۳ شرکت کرده و برنده شدند.
براساس اعلام آبی های جاده مخصوص آنها حول و حوش ۱۱۷ هزار دستگاه انواع محصولات خود را در این طرح فروش عرضه کردند که سهم صاحبان خودروهای فرسوده حدود ۲۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه بود.
صندوق توسعه ملی در تمام کشورها به عنوان ذخیره ملی و برای سرمایهگذاریهای منتج به توسعه استفاده میشود، اما از آنجاییکه ایران قبل از طی کردن مراحل صنعتی شدن به آن دست پیدا کرد و تبدیل به اقتصاد وابسته به نفت شد و دولتی رانتیر شکل گرفت.
مسکن در بورس به عنوان بخشی از بازار سرمایه، از اهمیت بالایی برخوردار است. حضور شرکتهای مسکن در بورس نه تنها به تأمین مالی پروژهها کمک میکند، بلکه شفافیت و نظارت بر عملکرد این شرکتها را نیز افزایش میدهد. با این حال، چالشهایی مانند نوسانات بازار و وابستگی به سیاستهای دولت نیز وجود دارد که نیازمند توجه و مدیریت است.
نظر شما