رئیس هیئت مدیره گروه مالی فیروزه گفت: بدون سودآوری کافی، تأمین مالی پروژهها امکانپذیر نخواهد بود.
به گزارش صدای بورس، امیر تقی خان تجریشی،رئیس هیئت مدیره و معاونت سرمایهگذاری گروه مالی فیروزه، در پنل “روشهای تأمین مالی از بازار سرمایه” به بررسی چالشهای موجود در حوزه تأمین مالی پرداخت و اظهار داشت: در تأمین مالی، سمت تقاضا از ویژگیهای خاص خود برخوردار است؛ به این معنا که اگر یک پروژه به اندازه کافی سودآور باشد، امکان جذب منابع مالی برای آن وجود دارد، اما پروژههایی که جذابیت سودآوری لازم را ندارند، معمولاً در جذب سرمایهگذاری ناکام میمانند.
وی به مشکلات ناشی از انتشار اوراق با نرخ بهره پایین در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: این اوراق که با نرخهای پایین منتشر شده بودند، اکنون با چالش نرخهای بهره بالاتر مواجه شدهاند که فشار مضاعفی را بر شرکتهای تأمین سرمایه وارد میکند.
تجریشی یکی از نکات مثبت بازار سرمایه را همکاری و هماهنگی بین نهادهای مختلف دانست و گفت: میانگین سنی پایین فعالان بازار سرمایه در کشور ما، انرژی و پویایی خاصی به بازار بخشیده که باعث ایجاد همافزایی مثبت شده است.
رئیس هیئت مدیره گروه مالی فیروزه به نقش ابزارهای جدید در تأمین مالی مانند کراودفاندینگ و صندوقهای تأمین مالی جمعی اشاره کرد و تصریح کرد: این ابزارها در دنیا جایگاه ویژهای یافتهاند و در کشور ما نیز میتوانند به عنوان راهکارهای جدیدی مورد استفاده قرار گیرند.
تجریشی به تأثیر تغییرات نرخ بهره بر بخش تولید و صنعت اشاره کرد و گفت: تغییرات نرخ بهره میتواند تأثیرات جدی بر شرکتهایی که از تأمین مالی استفاده میکنند داشته باشد، زیرا این تغییرات ریسکهای مالی آنها را افزایش میدهد. به همین دلیل، توجه به ریسک نرخ بهره نه تنها برای نهادهای مالی بلکه برای شرکتهای تولیدی و صنعتی نیز ضروری است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هر شرکتی که خدمات یا محصولی ارائه میدهد، در شرایط تأمین مالی از شرایط ویژهای برخوردار میشود و بورس تهران نیز برای تسهیل این امر تدابیر ویژهای در نظر گرفته است.
بازارسرمایه ایران با چالشهای متعددی مثل نوسانات شدید و عدم قطعیتهای اقتصادی روبهرو است. چالشهایی که به تناسب میتواند برعملکرد نهادهای مختلف بازار اثر گذاشته و آنها را در بازدهی با مشکل مواجه کند.
نظر شما