دومین محموله شمش نقره در خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا پذیرش شد.
به گزارش صدای بورس، بر اساس اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار، از زمان انتشار اطلاعیه گشایش خزانه شمش نقره بورس کالای ایران، دو محموله از سوی دو شرکت گروه صنعتی معدنی زرین و شرکت توسعه منابع انرژی توان در خزانه فلزات گرانبهای این بورس پذیرش شده است.
برنامهریزی و مذاکره برای پذیرش شمش نقره از سایر متقاضیان سپردهگذاری و تولیدکنندگان شمش نقره نیز در حال انجام است و به زودی نماد معاملاتی این فلز گرانبها گشایش یافته و آماده معامله خواهد بود.
گفتنی است هر گواهی سپرده کالایی معادل یک گرم از شمش نقره یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۹.۹ است؛ بنابراین هر شمش نقره معادل هزار گواهی سپرده کالایی است و تمامی آحاد جامعه میتوانند با اخذ کد بازار مالی بورس کالای ایران و با سرمایه بسیار اندک یعنی کمتر ۱۰۰ هزار تومان در بازار شمش نقره سرمایه گذاری کنند.
با تصویب قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳و رفع ابهام موضوع مالیات ارزش افزوده برای کالاهای مشمول مالیات مزبور طی بند (ب) ماده (۲۱) قانون مزبور، شمش نقره نخستین دارایی پایه مشمول مالیات ارزش افزوده است که اوراق بهادارسازی آن در حال انجام بوده و معاملات گواهی سپرده کالایی مبتنی بر آن به زودی در بورس کالای ایران راهاندازی میشود.
به این ترتیب معاملات گواهی سپرده کالایی شمش نقره از شمول مالیات ارزش افزوده معاف است و صرفاً خریدارانی که قصد تحویل شمش نقره از انبارهای پذیرش شده بورس را داشته باشند، مکلف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بر اساس قیمت اعلامیه خرید خود به سازمان امور مالیاتی هستند.
به این ترتیب، پیرو انتشار اطلاعیه گشایش خزانه شمش نقره بورس کالای ایران، اکنون خزانه فلزات گرانبهای این بورس علاوه بر شمش و سکه طلا، پذیرش شمشهای نقره را بر اساس ضوابط اعلامی در اطلاعیه آغاز کرده است.
در ابتدای هفته پایانی آبان ماه، نخستین محموله شمشهای نقره در خزانه بورس کالای ایران پذیرش شد. شمشهای مزبور که وزن تمامی آنها یک کیلوگرم است، با رعایت استانداردهای مربوط در عیار ۹۹۹.۹ بوده و نام و نشان تجاری تولیدکننده و شناسه شمش بر روی آن حک شده است. کلیه شمشهای ورودی به خزانه با استفاده از دستگاه XRF مورد ارزیابی قرار میگیرند.
صندوق توسعه ملی در تمام کشورها به عنوان ذخیره ملی و برای سرمایهگذاریهای منتج به توسعه استفاده میشود، اما از آنجاییکه ایران قبل از طی کردن مراحل صنعتی شدن به آن دست پیدا کرد و تبدیل به اقتصاد وابسته به نفت شد و دولتی رانتیر شکل گرفت.
مسکن در بورس به عنوان بخشی از بازار سرمایه، از اهمیت بالایی برخوردار است. حضور شرکتهای مسکن در بورس نه تنها به تأمین مالی پروژهها کمک میکند، بلکه شفافیت و نظارت بر عملکرد این شرکتها را نیز افزایش میدهد. با این حال، چالشهایی مانند نوسانات بازار و وابستگی به سیاستهای دولت نیز وجود دارد که نیازمند توجه و مدیریت است.
نظر شما