آخرین روز معاملات هفتگی بورس با پیشروی شاخص کل و عقبنشینی شاخص هم وزن همراه شد.
به گزارش «صدای بورس»، امروز، چهارشنبه، پنجم دی ماه، شاخص کل بورس با رشد یکهزار و ۷۲۵ واحدی به سطح ۲میلیون و ۸۴۸ هزار واحد رسید. شاخص هم وزن اما تحت تاثیر رشد منفی عمده سهام شرکتهای کوچک (سهام خرد)، روند نزولی داشت و به سطح ۸۴۹ هزار و ۴۴۵ واحد عقبنشینی کرد. ارزش بازار در پایان معاملات امروز بالای ۹ هزار همت باقی ماند. همچنین ارزش معاملات امروز از ۲۴ همت فراتر رفت.
فارس، فولاد و فملی نمادهایی بودند که بیشترین تاثیر را بر شاخص کل بورس در معاملات امروز بازار سهام داشتند. همچنین ذوب، خودرو و شستا، به ترتیب پرتراکنشترین نمادها بودند. در معاملات امروز بازار سهام، تعداد سهام مثبت ۱۰۶ و تعداد سهام منفی ۲۳۲ سهم بودند.
در بازار فرابورس، شاخص کل با کاهش ۱۴۸ واحدی روی عدد ۲۵ هزار و ۹۴۸ واحد قرار گرفت. فجهان، ارفع و سامان به ترتیب نمادهایی بودند که بیشترین تاثیر را بر شاخص کل فرابورس در معاملات امروز داشتند. از سوی دیگر خاور، خبرنا و کرمان، به ترتیب پرتراکنشترین نمادها در معاملات امروز بازار فرابورس بودند.
شاخص کل بورس در حالی مطابق با پیشبینیهای قبلی در حال صعود است و از قله تاریخی جدید عبور کرده که با توجه به افت محسوس شاخص هموزن،در معاملات امروز، شرایط کل بازار سرمایه را نمیتوان وضعیتی کاملا مطلوب برای سرمایهگذاران توصیف کرد. چرا که در تعداد زیادی از روزهای اخیر، که شاخص کل تحت تاثیر رشد مثبت شاخصسازها (شرکتهای بزرگ) در حال قله پیمایی و ثبت رکوردهای تاریخی جدید بود، شاخص هموزن روند کاهشی داشت. این موضوع نشان میدهد، اگرچه در عمده روزهای سپری شده در هفتههای اخیر مسیر کلی بازار سهام صعودی بوده است اما، سهامداران شرکتهای کوچک در روزهای قابل توجهی، با افت بازدهی روبهرو بودهاند. چشمانداز بازار سهام از ناحیه رشد شاخص کل تا پایان سال همچنان صعودی است و عمده تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند عدد شاخص کل میتواند در هفتههای پیشرو کانالهای جدید را نیز فتح کند.
صندوق توسعه ملی در تمام کشورها به عنوان ذخیره ملی و برای سرمایهگذاریهای منتج به توسعه استفاده میشود، اما از آنجاییکه ایران قبل از طی کردن مراحل صنعتی شدن به آن دست پیدا کرد و تبدیل به اقتصاد وابسته به نفت شد و دولتی رانتیر شکل گرفت.
مسکن در بورس به عنوان بخشی از بازار سرمایه، از اهمیت بالایی برخوردار است. حضور شرکتهای مسکن در بورس نه تنها به تأمین مالی پروژهها کمک میکند، بلکه شفافیت و نظارت بر عملکرد این شرکتها را نیز افزایش میدهد. با این حال، چالشهایی مانند نوسانات بازار و وابستگی به سیاستهای دولت نیز وجود دارد که نیازمند توجه و مدیریت است.
نظر شما