قیمت  دلار در بهار ۱۴۰۴ / بورس به کدام سو می‌رود؟

کارشناس بازار سرمایه، ضمن تشریح مسیر «بورس» و «دلار» در سال ۱۴۰۴ گفت:به روند رو به افزایش قیمت دلار در بهار ۱۴۰۴ پرداخت.

نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با صدای بورس گفت: پیش‌بینی‌های قبلی درباره دلار ۷۰ هزار تومانی، برای بهار ۱۴۰۲ محقق شد. یک پیش‌بینی احتمالی دیگر ما دلار ۱۰۰ هزار تومانی برای بهار امسال است.

وی افزود: رویکرد کلی اقتصادی کشور در سالی که گذشت، به رغم آنکه تغییر دولت و تحولات شدید در منطقه را داشتیم؛ جابه‌جایی معناداری نداشت و ما همچنان حرکتی که طی دو تا سه سال گذشته در حوزه تولید، صادرات و تراز تجاری داشتیم، طی سال جاری نیز تکرار شد. یعنی همان میزان تورم، همان میزان موفقیت و نبود موفقیت در تولید و صادرات در سال جاری نیز تجربه شد.

دو سناریو برای رشد دلار

میرزایی با بیان اینکه با توجه به موضوع توافق یا عدم توافق با آمریکا، می‌توان سناریوهای رشد ۲۰ یا ۴۰ درصدی قیمت دلار را برای سال آینده، مطرح کرد، افزود: جدا از بحث مهم در مورد احتمال یا عدم احتمال توافق با آمریکا و انجام شدن یا نشدن مذاکرات به نظر می‌رسد کشور در ریلی در حال حرکت است که با همین تورم ۴۰ تا ۵۰ درصدی احتمالا برای نیمه سال ۱۴۰۴ دلار ۱۰۰ هزار تومانی را خواهیم داشت. در انتهای سال یا ابتدای ۱۴۰۵ قیمت دلار احتمالا در محدوده ۱۵۰ هزار تومان پیش‌بینی می‌شود. هر چند در این بین می‌توان امیدوار به وقوع رویدادهایی بود که این میزان افزایش را تا حدودی تحت تاثیر قرار داده و کاهش دهد.

وی با اشاره به سناریوی حصول توافق یا نبود توافق در صورت انجام مذاکره با آمریکا در ۱۴۰۴، گفت: مذاکره اثر چندان بلندمدتی ندارد اما اگر توافقی صورت بگیرد رشد قیمت دلار می‌تواند با قدری کاهش ضرب‌آهنگ در کانال ۲۰ درصدی انجام شود. اما با شرایط فعلی و چشم‌اندازی که هم‌اکنون مشاهده می‌شود فکر می‌کنم قیمت ۱۰۰ هزار تومانی دلار برای ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۴ و ۱۵۰ هزار تومان برای ۱۴۰۵ قابل تحقق باشد.

بازار سرمایه به کدام سو می‌رود؟

میرزایی همچنین در خصوص مسیر بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴ گفت: وضعیت بازار سرمایه در سال بعد هم کاملا به این موضوع بستگی دارد که فرمان اقتصادی کشور به کدام سمت حرکت کند. ما در شرایطی قرار گرفته‌ایم که متاسفانه عدم‌ هماهنگی‌های موجود بین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی به سطح حداکثری رسیده است و فعلا بانک مرکزی با سیاست‌های کنترل تورم و سیاست‌های انقباضی شدید ریل‌گذاری‌های اقتصادی را ادامه می‌دهد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در چنین شرایطی احتمالا سال ۱۴۰۴ شرایط سختی را در بازار سرمایه داشته باشیم و رشد بالای شاخص و قیمت‌ها را پیش‌بینی نمی‌کنیم. با توجه به برخی اخبارها انتظار می‌رود گروه‌های ریالی مانند گروه خودرویی و گروه بانکی در سال بعد قدری بهتر عمل کنند اما اگر ما مجددا به وعده وعیده‌های دولت چهاردهم در مورد تک نرخی کردن ارز و کاهش نرخ بهره برگردیم، می‌توانیم این خوش‌بینی را داشته باشیم که شاخص بورس حتی تا ۸۰ درصد نیز جهش داشته باشد. به خصوص با توجه به جاماندگی بازار سرمایه از تورم و سایر بازارها وقوع این رخداد چندان دور از انتظار نخواهد بود.

وی افزود: بنابراین وضعیت بازار سرمایه بیش از اینکه به توافق‌های احتمالی برگردد کاملا به این موضوع بستگی دارد که سیستم اقتصادی دولت تا چه میزان از بازار سرمایه، تولیدکننده‌ها و صادرکننده‌ها حمایت کند و تا چه میزان به وعده‌هایی که در ماه‌های قبل داده است، عمل کند.

کد خبر 520407

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =