چرا بازدهی طلای سرخ کم شد؟

کارشناس بازار سرمایه ضمن تشریح تغییرات قیمت و عملکرد صندوق‌های زعفران، دلایل کاهش میزان سود طلای سرخ در سال جاری را اعلام کرد.

حمیده صادقی، کارشناس بازار سرمایه و ابزارهای مشتقه، در گفت و گو با صدای بورس اعلام کرد: قیمت زعفران و بهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری آن با یکدیگر همبستگی ۱۰۰ درصدی دارند و این همبستگی را می‌توان در روندهای قیمتی و تغییرات این دو مشاهده کرد.

وی با اشاره به کاهش بازدهی طلای سرخ در سال جاری نسبت به سال گذشته که بر میزان بازدهی صندوق‌های زعفران نیز اثرگذار بوده است، خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در یکسال اخیر بازدهی مربوط به بهای زعفران ۱۳ درصد، ولی بازدهی صندوق نهال ۵ درصد بوده است. اما اگر بازه زمانی را به دوسال تغییر دهیم، مشاهده می‌شود که در دوسال اخیر بازده قیمت زعفران حدود ۱۰۰درصد و بازده صندوق نهال ۱۲۳درصد بوده است. ضمن آنکه عملکرد زعفران و صندوق‌های آن در سال ۱۴۰۲ به مراتب قوی‌تر از امسال بوده است.

صادقی برداشت بیشتر زعفران درسال جاری را علت کاهش بازدهی طلای سرخ در ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ عنوان کرد و گفت: میزان برداشت زعفران در سال جاری حدود ۴۷ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است. سال ۱۴۰۲ برداشت زعفران ۲۳۸تن و امسال حدود ۳۵۰تن پیش بینی می شود. این در حالی است که قیمت دلاری زعفران نیز از حدود ۱۵۰۰دلار به ۱۳۰۰دلار کاهش یافته است.

وی همچنین میزان بازدهی صندوق زعفران سحرخیز در دوسال گذشته را ۱۰۴ درصد اعلام کرد و گفت: سحرخیز از ابتدای امسال بازدهی ۱۴درصدی داشته است.

دلایل بنیادی کاهش قیمت زعفران

این کارشناس بازار مشتقه همچنین به دلایل دیگری به عنوان علل بنیادی کاهش قیمت زعفران در سال جاری اشاره کرد. به گفته وی، همه ساله یک ماه قبل از ماه مبارک رمضان، تقاضا برای زعفران افزایش می‌یابد و این رشد تقاضا باعث افزایش نرخ زعفران می‌شود. اما با شروع ماه مبارک رمضان این تقاضا کاهش یافته و در نتیجه در برخی موارد شاهد کاهش قیمت زعفران خواهیم بود.

وی افزود: از سوی دیگر، در اسفندماه، به‌خصوص در روزهای پایانی سال، عرضه زعفران توسط کشاورزان برای تامین نقدینگی شب عید افزایش می‌یابد و این موضوع هم می‌تواند باعث کاهش بهای زعفران شود.

صادقی با بیان اینکه در فصل بهار نیز کشاورزان برای کشت بهاره نیاز به نقدینگی دارند و در نتیجه عرضه زعفران به بازار و کاهش قیمت ناشی از آن بعید نخواهد بود، تصریح کرد: نیاز صادراتی زعفران از آبان تا اسفند ماه، ماهیانه حدود ۳۰ تن برآورد می‌شود که از فروردین تا شهریورماه به دلیل گرم شدن هوای کشورهای عربی و کاهش مصرف زعفران به عنوان یکی از هاب‌های اصلی صادرات این محصول، تقاضای صادراتی ماهیانه به ۱۰ تن می‌رسد که این موضوع نیز بر کاهش نرخ زعفران اثرگذار خواهد بود.

وی همچنین به شروع عرضه زعفران از سوی صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلای سرخ(سرمایه‌گذاران حقوقی) ، بعد از اتمام تعطیلات نوروز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه صندوق‌های سرمایه گذاری زعفران( نهال و سحرخیز) باید برای اول فصل آماده شوند و نقد شوند، پس از تعطیلات نوروز، شروع به عرضه زعفران می کنند، این موضوع هم می‌تواند یکی از دلایلی باشد که به کاهش قیمت این محصول دامن می‌زند.

کد خبر 517846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =