تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۳

به دلیل کاهش محدودیت های کرونا، افزایش تقاضا ممکن است قیمت ها را بیشتر افزایش دهد.

به گزارش صدای بورس- داده‌های اداره ملی آمار چین نشان داد که قیمت‌های مصرف‌کننده در چین در ماه ژوئن ۲.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد کرده که از پیش بینی اقتصاددانان برای افزایش ۲.۴ درصدی بیشتر شد. این ارقام بیش ترین سرعت طی دو سال گذشته را نشان می دهد که در مقایسه با رشد ۲.۱ درصدی ماه می است.

در ماه ژوئن، قیمت مواد غذایی ۲.۹ درصد نسبت به سال قبل رشد کرد، در حالی که قیمت های غیرخوراکی در ماه گذشته ۲.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد کرد که از ۲.۳ درصد در ماه می افزایش داشت. اگرچه تقاضای مصرف کننده با کنترل سختگیرانه کووید در چین همراه با شیوع پراکنده ویروس ضعیف است، شتاب افزایش در قیمت های مصرف کننده مربوط به افزایش هزینه گوشت و انرژی می شود.

گوشت یک محصول کلیدی در سبد شاخص قیمت مصرف کننده چین است. قیمت گوشت در ماه ژوئن پس از کاهش ۲۱.۱ درصدی در ماه می، با سرعت کمتر از ۶ درصد کاهش یافت. قیمت گوشت ۲.۹ درصد رشد ماهانه داشت. به گفته یک اقتصاددان ارشد: شاخص قیمت مصرف کننده/CPI در ماه ژوئن به روند صعودی خود ادامه داده و به بالاترین سطح در دو سال اخیر رسید. انتظار داریم که تورم CPI در نیمه دوم سال هم به افزایش خود ادامه دهد، در حالی که اقتصاد داخلی از قرنطینه در نیمه اول بهبود یافته و چرخه قیمت گوشت پس از یک دوره طولانی کاهش تورم، تورمی می شود.

بیشتر بخوانید :رشد هشت درصدی؛ رویا یا واقعیت؟

به گزارش گسترش نیوز- شاخص قیمت تولیدکننده که نشان‌دهنده قیمت‌هایی است که کارخانه‌ها برای محصولات از عمده‌فروشان دریافت می‌کنند، در ماه ژوئن ۶.۱ درصد افزایش یافت، اما از رشد ۶.۴ درصدی در ماه می کاهش یافت. این بالاتر از حد انتظار بود و انتظار می‌رفت که این شاخص ۶ درصد افزایش یابد. مقامات چینی هدف رشد اقتصادی در سال جاری را حدود ۵.۵ درصد تعیین کرده اند، اما تحلیل گران انتظار دارند که رشد اقتصادی ۴.۱ درصدی در سال ۲۰۲۲ کاهش یابد.