صدای بورس - مهراز حبیبی ؛ جالب است بدانید در انگلیس و برخی دیگر از نقاط جهان، چای معمولاً با شیر مصرف میشود. با این حال، مشخص نیست که آیا افزودن شیر به چای مزایای بیشتری دارد یا در عوض با فعالیت ترکیبات چای در بدن شما تداخل ایجاد میکند.
در این مقاله اما مروری بر اثرات افزودن شیر به چای ارائه شده است؛ در حالی که انواع مختلف چای ممکن است فواید سلامتی مختلفی داشته باشد، چای سبز و سیاه بیشتر مورد تحقیق قرار دانشمندان گرفته است. این دو نوع از چای هر دو از برگهای گیاه کاملیا سیننسیس تهیه میشود، اما تحت روشهای مختلفی از پردازش قرار میگیرد. چای سبز و سیاه سرشار از ترکیبات گیاهی به نام فلاونوئیدها هستند. این ترکیبات به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکند تا به مبارزه با آسیب سلولی ناشی از مولکول های فعال به نام رادیکالهای آزاد کمک کند.
سطوح بالای رادیکال های آزاد به بیماری قلبی، سرطان و سایر مسائل کمک میکند . به طور خاص، چای سبز سرشار از فلاونوئیدهایی به نام کاتچین است، در حالی که چای سیاه دارای مقادیر بالایی از تافلاوین است . با توجه به این ترکیبات، نوشیدن چای سبز و سیاه با کاهش فشار خون، اثرات ضد سرطانی و کاهش سطح کلسترول در مطالعات حیوانی و انسانی مرتبط بوده است. از سوی دیگر، شیر سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، کلسیم و پتاسیم است که برای رشد بهینه، ترکیب بدن و سلامت استخوانها حیاتی است.
با توجه به اینکه هم چای و هم شیر حاوی ترکیبات و مواد مغذی برای سلامتی هستند، ترکیب کردن این دو ممکن است مفید به نظر برسد. در واقع، یک مطالعه روی بیش از ۱۸۰۰ بزرگسال در چین نشان داد که مصرف چای و شیر به طور مستقل با کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان مرتبط و ممکن است زمانی که با هم مصرف شوند تأثیر مفیدی داشته باشد.
با این حال، برخی مطالعات دیگر نشان میدهد که پروتئین های موجود در شیر ممکن است با جذب و فعالیت آنتی اکسیدانی ترکیبات چای تداخل داشته باشد. یک مطالعه روی ۱۶ زن بالغ نشان داد که نوشیدن ۲ فنجان (۵۰۰ میلی لیتر) چای سیاه به طور قابل توجهی جریان خون را افزایش میدهد که میتواند به بهبود عملکرد قلب در مقایسه با نوشیدن آب کمک کند. در همین حال، نوشیدن چای سیاه با شیر بدون چربی این اثرات را نداشت . محققان به این نتیجه رسیدند که کازئین، نوعی پروتئین موجود در شیر، ممکن است به فلاونوئیدهای موجود در چای متصل شده و از فعالیت آنها در بدن جلوگیری کند.
با این حال، یک مطالعه کوچک دیگر روی ۹ بزرگسال اشاره کرد که مصرف چای سیاه باعث افزایش سطح فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی خون میشود و افزودن شیر به چای این اثر را مهار نمیکند. جالب توجه است که محققان پیشنهاد کردند که زمان دم کشیدن طولانی تر ممکن است منجر به جذب بهتر آنتی اکسیدانهای موجود در چای، بدون توجه به افزودن شیر شود. بر اساس نتایج متناقض این مطالعات، شیر ممکن است تا حدی با فعالیت آنتی اکسیدانهای موجود در چای تداخل داشته باشد، اما ممکن است با چای هایی که برای مدت طولانی دم کرده اند، اثر مشابهی نداشته باشد.
با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک بهتر فواید و مضرات بالقوه افزودن شیر به چای مورد نیاز است.
تحقیقات محدود نشان میدهد که افزودن شیر به چای ممکن است در فعالیت و جذب ترکیبات آنتی اکسیدانی اختلال ایجاد کند، در حالی که مطالعات دیگر خلاف این را نشان میدهد. نوع چای ممکن است تفاوت ایجاد کند تأثیر افزودن شیر به چای ممکن است به نوع چای نیز بستگی داشته باشد، اما مطالعات اندکی در این زمینه بیشتر بر روی چای سیاه متمرکز شده است.
از آنجایی که چای سبز سرشار از فلاونوئیدها نیز است، شیر ممکن است از نظر تئوری بر ترکیبات چای سبز تاثیر مشابهی بر ترکیبات موجود در چای سیاه بگذارد. در واقع، یک مطالعه روی ۱۸ بزرگسال نشان داد که نوشیدن شیر با کپسول های چای سبز از افزایش تعداد کالری سوزانده شده جلوگیری میکند که معمولاً از مصرف کپسول های چای سبز به تنهایی ناشی میشود. در حالی که این نتایج جالب هستند، تحقیقات بیشتری برای درک بهتر اثر ترکیب شیر با چای سبز به جای مکمل چای سبز مورد نیاز است. علاوه بر این، هیچ مطالعه ای اثرات افزودن شیر به چای را به جز انواع سیاه و سبز آنالیز نکرده است.