به گزارش صدای بورس،غلامرضا مرحبا درباره هشدار برخی از کارشناسان اقتصادی مبنی بر افزایش نرخ تورم بدون برجام در ماههای آینده اظهارداشت: نباید سرنوشت کشور را به برجام گره بزنیم. صرف نظر از اینکه صاحب چه عقیده، سلیقه، نحله فکری و چه گرایش سیاسی هستیم، عقل سلیم حکم میکند که سرنوشت کشور را به برجام گره نزنیم.
وی ادامه داد: اقتصاد تجاری هر کشوری از دو بخش خارجی و داخلی تشکیل شده است. بخش خارجی شامل داد و ستدهای خارجی، واردات و صادرات، مراودات بینالمللی میشود و درست است که دو بخش خارجی و درونی تجارت در هر کشوری به هم متصل هستند و اگر تراز تجارت خارجی مثبت باشد و به راحتی بتوانیم تبادلات مالی و تکنولوژیک انجام دهیم به نفع اقتصاد است. باید منطقی فکر کنیم و نمیتوان اثر تحریم را بر روی این بخشها انکار کرد اما سیاستهای داخلی هم بسیار اثرگذار هستد .
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تحریمهای ظالمانه در طول این سالها علیه ایران اعمال شده در تاریخ بیسابقه است، گفت: هیچ کشوری در دنیا حتی در دوران جنگهایشان به اندازه ایران تحریم نشده است. اما کشور در تمام این دوران تحریم، به راه خود ادامه داده و برای تحریم کنندگان هم عجیب است که کشوری مانند ایران زیر فشار این حجم از تحریم راه خود را ادامه داده است.
بیشتر بخوانید: خبر خوش برجامی
مرحبا افزود: مدعی نیستم که در طول این مدت به مشکلی برنخوردیم، در شرایطی با مشکلات دست و پنجه نرم کردیم که صادرات نفت کشورمان و درآمد حاصل از آن به حداقل رسید، کشتیها و نفتکشهای ایران را مصادره کردند، همواره با دزدی دریایی مواجه بودیم و هنوز هم بخشی از درآمدهای نفتی به کشور بازنگشته است. همه این موضوعات دردسرهای ناشی از مواجه یا تحریمها است و آن را انکار نمیکنیم اما هزاران راه نرفته و نکرده در داخل کشور داریم که ربطی به هیچ کشور و ارتباطی با تحریمها ندارد .
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر اقدامات داخلی به درستی به اجرا برسد میتوان اثر تحریمها را کاهش داد و به امروز هم با اجرای برخی از اقدامات توانستهایم اثر تحریمها را کاهش دهیم، اظهارداشت: عدهای برای ایجاد ترس و ترساندن مردم میگویند بدون برجام تورم بالا میرود و آن را به برجام گره میزنند در حالی که تورم یک پدیده اقتصادی ثانویه است و تولید نقدینگی، سرعت گردش نقدینگی ، پول بدون پشتوانه و ... در افزایش نرخ تورم بسیار اثرگذار است.
به گزارش ایلنا- وی ادامه داد: بانک مرکزی میتواند با اعمال سیاستهای مالی و پولی استاندارد تورم را کنترل کند. هر چند نرخ تورم در کشورمان ممکن است به دلیل اینکه تبادلات مالی بین المللی به موقع انجام نمیشود، افزایش یابد اما عمده دلایل رشد نرخ تورم با سیاستهای مالی و نحوه اجرای آن، بیانظباطی مالی، بیانظباطی شبکه بانکی، هزینههای بالای دولت، کسری بودجه برمیگردد که اگر این عوامل موثر در تورم اصلاح شود شاهد تخلیه تورم و کاهش آن خواهیم بود.