نماینده مجلس: تورم را به برجام گره نزنید!

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: عده‌ای برای ایجاد ترس و ترساندن مردم می‌گویند بدون برجام تورم بالا می‌رود و آن را به برجام گره می‌زنند در حالی که تورم یک پدیده اقتصادی ثانویه است و تولید نقدینگی، سرعت گردش نقدینگی ، پول بدون پشتوانه و ... در افزایش نرخ تورم بسیار اثرگذار است.

به گزارش صدای بورس،غلامرضا مرحبا درباره هشدار برخی از کارشناسان اقتصادی مبنی بر افزایش نرخ تورم بدون برجام در ماه‌های آینده اظهارداشت: نباید سرنوشت کشور را به برجام گره بزنیم. صرف نظر از اینکه صاحب چه عقیده، سلیقه، نحله فکری و چه گرایش سیاسی هستیم، عقل سلیم حکم می‌کند که سرنوشت کشور را به برجام گره نزنیم.

وی ادامه داد: اقتصاد تجاری هر کشوری از دو بخش خارجی و داخلی تشکیل شده است. بخش خارجی شامل داد و ستدهای خارجی، واردات و صادرات، مراودات بین‌المللی می‌شود و درست است که دو بخش خارجی و درونی تجارت در هر کشوری به هم متصل هستند و اگر تراز تجارت خارجی مثبت باشد و به راحتی بتوانیم تبادلات مالی و تکنولوژیک انجام دهیم به نفع اقتصاد است. باید منطقی فکر کنیم و نمی‌توان اثر تحریم‌ را بر روی این بخش‌ها انکار کرد اما سیاست‌های داخلی هم بسیار اثرگذار هستد .

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تحریم‌های ظالمانه در طول این سال‌ها علیه ایران اعمال شده در تاریخ بی‌سابقه است، گفت: هیچ کشوری در دنیا حتی در دوران جنگ‌هایشان به اندازه ایران تحریم نشده است. اما کشور در تمام این دوران تحریم، به راه خود ادامه داده و برای تحریم کنندگان هم عجیب است که کشوری مانند ایران زیر فشار این حجم از تحریم راه خود را ادامه داده‌ است.


بیشتر بخوانید: خبر خوش برجامی


مرحبا افزود: مدعی نیستم که در طول این مدت به مشکلی برنخوردیم، در شرایطی با مشکلات دست و پنجه نرم کردیم که صادرات نفت کشورمان و درآمد حاصل از آن به حداقل رسید، کشتی‌ها و نفتکش‌های ایران را مصادره کردند، همواره با دزدی دریایی مواجه بودیم و هنوز هم بخشی از درآمدهای نفتی به کشور بازنگشته‌ است. همه این موضوعات دردسرهای ناشی از مواجه یا تحریم‌ها است و آن را انکار نمی‌کنیم اما هزاران راه نرفته و نکرده در داخل کشور داریم که ربطی به هیچ کشور و ارتباطی با تحریم‌ها ندارد .

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر اقدامات داخلی به درستی به اجرا برسد می‌توان اثر تحریم‌ها را کاهش داد و به امروز هم با اجرای برخی از اقدامات توانسته‌ایم اثر تحریم‌ها را کاهش دهیم، اظهارداشت: عده‌ای برای ایجاد ترس و ترساندن مردم می‌گویند بدون برجام تورم بالا می‌رود و آن را به برجام گره می‌زنند در حالی که تورم یک پدیده اقتصادی ثانویه است و تولید نقدینگی، سرعت گردش نقدینگی ، پول بدون پشتوانه و ... در افزایش نرخ تورم بسیار اثرگذار است.

به گزارش ایلنا- وی ادامه داد: بانک مرکزی می‌تواند با اعمال سیاست‌های مالی و پولی استاندارد تورم را کنترل کند. هر چند نرخ تورم در کشورمان ممکن است به دلیل اینکه تبادلات مالی بین المللی به موقع انجام نمی‌شود، افزایش یابد اما عمده دلایل رشد نرخ تورم با سیاست‌های مالی و نحوه اجرای آن، بی‌انظباطی مالی، بی‌انظباطی شبکه بانکی، هزینه‌های بالای دولت، کسری بودجه برمی‌گردد که اگر این عوامل موثر در تورم اصلاح شود شاهد تخلیه تورم و کاهش آن خواهیم بود.

کد خبر 456925

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • برجام در برزخ!

    برجام در برزخ!

    حتی اگر مذاکرات کنونی دوباره شکست بخورد، بعید است که توافق ایران رسماً مرده اعلام شود. این به نفع هیچ کس نیست و نشان می دهد که یک وضعیت برزخی طولانی تر محتمل ترین نتیجه باشد.

  • عقب نشینی مرموز بورس از تامین کسری دولت

    عقب نشینی مرموز بورس از تامین کسری دولت

    در هفته سوم مرداد ماه دو اتفاق مهم در حراج اوراق بدهی دولتی ثبت شد. در این بازار بانک ها بیشترین سهم خرید اوراق را در ۱۴۰۱ ثبت کرده و در مقابل مشارکت بورسی ها در بازار اولیه به کف خود در این بازه زمانی رسید. دو رویدادی که خبر از بده بستان پنهانی بانک ها با بورسی ها دارد.

  • سهم پنج قاره از صادرات به ایران 

    سهم پنج قاره از صادرات به ایران 

    براساس داده های اعلام شده از سوی گمرک در اولین فصل سال جاری کمترین حجم واردات به لحاظ وزن از قاره آمریکا صورت گرفته و پس از آن اقیانوسیه در جایگاه دوم ایستاده است، اما در جایگاه سوم اروپا و در نهایت آفریقا در رتبه کمترین حجم صادرات به ایران قرار دارد.

  • پیش بینی قیمت دلار در روزهای برجامی

    پیش بینی قیمت دلار در روزهای برجامی

    هوای مذاکرات برجام همچنان گرگ و میش است و در شرایط برزخ برجامی معامله گران دلار در حالت آماده باش قرار گرفته اند .قیمت دلار در معاملات پشت خطی بالاتر از معاملات نقدی روز پنجشنبه قرار گرفت.

  • فشارهای متناقض اونس و برجام روی قیمت سکه

    فشارهای متناقض اونس و برجام روی قیمت سکه

    به نظر می رسد با افزایش قیمت دلار و قیمت طلا احتمال رشد قیمت سکه یا حفظ محدوده ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هم در بازار امروز وجود دارد.

  • آمارهای بانک مرکزی دست دولت را رو کرد

    آمارهای بانک مرکزی دست دولت را رو کرد

    رسانه‌های دولتی از منفی شدن رشد نقدینگی به عنوان یکی از دستاوردهای تیم اقتصادی رئیسی یاد کرده‌اند. اما آمار بانک مرکزی چیز دیگری می‌گوید.

  • خبر جدید از برجام

    خبر جدید از برجام

    وزیر امور خارجه گفت: برای تیم مذاکره‌کننده انتفاع اقتصادی ایران از توافق، رعایت خطوط قرمز و حفظ توان و دانش و فناوری بومی صلح آمیز هسته‌ای مورد توجه جدی مذاکرات است.

  • سوال همیشگی؛ درآمد حاصل از نفت کجا می رود؟

    سوال همیشگی؛ درآمد حاصل از نفت کجا می رود؟

    نماینده مردم سبزوار گفت: بر اساس اطلاعات به دست آمده از فروش نفت حتی با این نرخ نازل می تواند عدیده ای از مشکلات را برای روسیه به همراه داشته باشد، کما اینکه در کاهش فروش نفت ما هم موثر بوده است

  • پیش‌بینی مهم از قیمت خودرو در بازار

    پیش‌بینی مهم از قیمت خودرو در بازار

    یک کارشناس صنعت خودرو اعتقاد دارد: احتمالا ثبات قیمت‌ها در بازار خودرو از انتهای تابستان و یا ابتدای پاییز دوباره از بین بروند و موج بعدی افزایش قیمت‌ها در نیمه پاییز و ابتدای زمستان به بازار بازگردد.

  • تراز تجاری سه ماهه؛ رکورد واردات در چهار سال اخیر

    تراز تجاری سه ماهه؛ رکورد واردات در چهار سال اخیر

    ارزش واردات صورت گرفته در ۳ ماه نخست سال جاری بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار برآورد شده، این رقم در مقایسه با بازه زمانی مشابه در چهار سال گذشته بی سابقه بوده است.

  • گران فروشی ایرلاین ها: کاهش ۴۰ درصدی مسافران هوایی در ۴ سال

    گران فروشی ایرلاین ها: کاهش ۴۰ درصدی مسافران هوایی در ۴ سال

    وضعیت کنونی صنعت هوایی، علاوه بر ایجاد نارضایتی گسترده‌ی مردم و تاخیرهای فراوان به دلیل نقص فنی و افزایش روزانه حوادث هوایی، حاشیه ی جدید برای دولت انقلابی آقای رییسی ایجاد کرده است. بر اساس آمارهای رسمی، این رهاشدگی و سیاست گرانی بلیت هواپیمایی و البته سکوت، نظارت نمایشی و چراغ سبز نماینده دولت یعنی سازمان هواپیمایی کشوری بر ایرلاین ها، منجر به سقوط شدید صنعت هوایی ایران شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =