صدای بورس - مهراز حبیبی؛ پروتئین های مختلفی را می سازد که برای لخته شدن خون و ساخت استخوان ها لازم است. این یک ماده مغذی محلول در چربی است که به دو شکل فیلوکینون و مناکینون وجود دارد. در حالی که اولی به نفتوکینون پرنیله شده اشاره دارد که منحصراً توسط گیاهان، جلبکهای سبز و برخی گونههای سیانوباکتری سنتز میشود، دومی میتواند توسط باکتریها در بدن انسان تولید شود.
با این حال، در اینجا برخی از غذاهای غنی از ویتامین K را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
سبزیجات برگ سبز
سبزیجات برگ سبز مانند کلم پیچ، کلم سبز، اسفناج، کلم و کاهو منابع غنی ویتامین K هستند. این سبزیجات همچنین حاوی فیبر رژیمی، ویتامین A، C، فولات، منیزیم و آهن هستند که به حفظ سلامت کلی بدن کمک می کنند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی یکی از مغذی ترین سبزیجات است و اگر به درستی پخته شود می تواند مواد مغذی و مواد معدنی زیادی را برای شما فراهم کند. یکی از آنها ویتامین K است. اعتقاد بر این است که یک فنجان بروکلی پخته شده حاوی ۲۲۰ میکروگرم ویتامین K است که بسیار بالا و مفید است.
گل کلم
گل کلم به دلیل مزایای کاهش وزن شناخته شده است. اما سرشار از فیبر، کولین، سولفورافان و مهمتر از همه ویتامین K است. طبق گزارش ها، یک فنجان گل کلم خام حاوی حدود ۱۵.۵ میکروگرم ویتامین K و یک فنجان گل کلم آب پز حاوی حدود ۱۷.۱ میکروگرم ویتامین K است.
کلم بروکسل
کلم بروکسل که متعلق به خانواده سبزیجات کلم، گل کلم و کلم بروکلی است، سرشار از ویتامین K است و منبع عالی پروتئین، فیبر و ویتامین C است. خوردن این سبزی همچنین به محافظت در برابر سرطان های معده، ریه، کلیه کمک می کند.
غذاهای تخمیر شده
یک منبع خوب از ویتامین K، غذاهای تخمیر شده هستند. اینها شامل پنیر، کلم ترش و غذاهای حیوانی، به ویژه گوشت و محصولات لبنی است. علاوه بر این، مصرف ویتامین K۲ (مناکینون ها) خطر ابتلا به کلسیفیکاسیون عروق کرونر و بیماری عروق کرونر قلب را کاهش می دهد.