علاوه بر این مدیرعامل ساختمانی معلم نیز معتقد است استفاده از ابزارهای نوین مالی در پروژههای ساختمانی میتواند باعث ارزش افزوده شرکتها شود.
محمد ابراهیم تحسیری در نمایشگاه بانک، بورس و بیمه کیش درباره برنامه این بیمه برای ورود به بازار سرمایه گفت: برنامه ریزی ورود شرکت به فرابورس در راستای جلب رضایت سهامداران و رشد شرکت است. بورس، ویترین اقتصادی یک کشور به حساب میآید. بدون شک قرار گرفتن نام شرکت ها در تابلوی بورس، سبب شفافیت هر چه بیشتر آن مجموعه در اقتصاد می شود.
وی ادامه داد: پذیرش در بورس نشان از پویایی، رشد و سودآوری شرکت ها دارد. بطور خلاصه حضور شرکت در فرابورس مزایای زیادی برای شرکت و سهامداران دارد. تعیین ارزش سهام بیمه معلم برای سهامدارن موضوع مهمی است که ورود به فرابورس این موضوع را ممکن میسازد. تعیین قیمت سهم روی تابلوی بورس قابلیت ارزشگذاری دارایی سهامداران را امکانپذیر می کند. ورود به فرابورس موجب میشود تا شفافیت در صورتهای مالی و گزارشهای مالی شرکت افزایش یابد. امکان وثیقه گذاری سهام شرکت جهت تامین مالی برای سهامداران فراهم میشود. دارایی سهامداران قابلیت نقدشوندگی پیدا میکند و قابلیت نقل و انتقال سریع سهام برای سهامداران امکانپذیر میشود.
مدیرعامل بیمه معلم با اشاره به کارنامه مالی سال گذشته این شرکت گفت: ما اهداف و برنامههای سختگیرانهای برای خود تعیین کرده و تلاش میکنیم در طول سال به آنها دست پیدا کنیم.
وی افزود: در شرکت تحقق برنامهها و اهداف با توجه به ماهیتشان، به صورت روزانه، ماهانه، فصلی و سالانه مورد پیگیری قرار میگیرد و انحراف از برنامهها به صورت کامل رصد شده و در برنامههای اصلاحی برای جبران انحرافات از برنامه، تدوین و اجرایی میشود. برآیند پیشرفت برنامههای هر واحد در سیستم ارزیابی عملکرد حوزههای سازمانی، ارزشیابی شده و سیستمهای پاداش شرکت بر پایه نتایج سیستمهای ارزیابی محاسبه میشود. تحقق ۱۱۰ درصدی بودجه و رشد ۲۷ درصدی فروش نسبت به سال گذشته، نشان از تحقق مناسب اهداف مان بوده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره عملکرد مالی شرکت ادامه داد: جایگاه شرکت از نظر حق بیمه صادره از سال۱۳۸۹ که در رتبه دوازدهم شرکتهای بیمه بودیم به رتبه هشتم در سال ۱۳۹۴ دست پیدا کردیم. سال ۱۳۹۵ نیز با همت کلیه حوزه ها جایگاه هشتم خود را تثبیت نمودیم و در تلاشیم به چشمانداز شرکت که دست یافتن به جایگاه پنجم در بین شرکتهای بیمه است، دست پیدا کنیم.
تحسیری افزود: موضوع بیمه عمر مکمل فرهنگیان که در بیمه معلم پیگیری میشود، در سالهای گذشته حداکثر ۵۰ میلیون ریال بود که با تلاش های صورت گرفته و تعاملات فی مابین، سطح خدمات تا ۱۷۰ میلیون ریال افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت بیمه معلم درباره پوشش بیمه حوادث دانش آموزی نیز گفت: مورد دیگر افزایش پوشش بیمه حوادث دانش آموزی از ۵۰ میلیون ریال به یکمیلیارد ریال بوده است. صدور ۱۴ میلیون کارت دانشآموزی برای کلیه دانش آموزان و آگاهسازی خانوادهها از خدمات قابل دریافت این بیمهنامه، منجر به پرداخت خسارتهای متعدد حوادث دانش آموزی تا سقف مبلغ تعیین شده که رضایت بالای خانوادههای دانش آموزان را نتیجه داده است.
وی یکی دیگر از اقدامات شرکت پرداخت خسارت به صندوق بیماران صعبالعلاج اعلام کرد و گفت: بیمه معلم تا کنون به بیش از ۵۴ هزار نفر از فرهنگیان و دانشآموزان عضو این صندوق خسارت پرداخت کرده است.
تحسیری تصریح کرد: از مهمترین موضوعاتی که شرکتهای بیمه با آن درگیر هستند، موضوع ریسک و مدیریت آن است. فعالیت در یک بازار خاص و منحصر، ریسک شرکت را بالا میبرد و فعالیت بیمهگری را با چالش روبهرو میسازد. لذا تک مشتری بودن در هیچ کسب و کاری معقول نخواهد بود. چرا که با هر گونه تغییری در شرایط مشتری، فعالیت شرکت بیمه نیز ممکن است دستخوش تغییرات نامطلوبی شود.
به گفته وی، موضوع سوم بحث سودآوری شرکت بیمه برای بزرگترین سهامداران خود شرکت بیمه معلم میتواند علاوه بر پوشش ریسکهای موجود، نقش بزرگی در جهت سودآوری برای صندوق داشته باشد. این مهم جز با گسترش فعالیتهای بیمه معلم در بازار بیمه محقق نخواهد شد.
مدیرعامل شرکت بیمه معلم افزود: لازم به ذکر است توسعه فعالیتها در سایر بازارها نه تنها از سطح و کیفیت خدمات قابل ارائه به فرهنگیان نمیکاهد، بلکه با توسعه خدمات و قرار گرفتن در محیط رقابتی، کیفیت خدمات شرکت پیوسته افزایش یافته و با توجه به کسب درآمدهای بیشتر، خدمات بهتری به فرهنگیان و سودآوری بیشتری برای صندوق ذخیره فرهنگیان کسب خواهد شد.
وی تاکید کرد: امیدواریم با ورود به فرابورس گام بزرگی در منافع حداکثری سهامداران برداریم.
مدیرعامل شرکت بیمه معلم همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص مزایای برجام برای شرکت های بیمه ای گفت: رفع تحریمها فرصتهای همکاری جدیدی برای بیمه معلم فراهم ساخته. شرکت این پتانسیل را دارد که خدمات خود را درآن سوی مرزها گسترش دهد. اما این موضوع نیاز به فراهمسازی زیرساختهای لازم و ارتقای سطح خدمات به صورت بینالمللی است.
وی تصریح کرد: در همین راستا و با توجه به فرصت بوجود آمده در پسا برجام درنظر داریم همکاریهای جدیدی با شرکتهای خارجی در جهت توانمندسازی شرکت از بعد فنی و پشتیبانی آغاز کنیم. در همین خصوص مذاکراتی با برخی از شرکتهای خارجی انجام شده است. مهمترین سرفصلهای مذاکرات را به اختصار معرفی میکنم.
در ادامه این نشست امید علیجانی - مدیرعامل شرکت ساختمانی معلم - درخصوص وضعیت پروژهها گفت: در سال مالی گذشته، زیربنای کل پروژههای در دست ساخت شرکت ساختمانی معلم بیش از ۴۰۰، ۰۰۰ مترمربع شامل ۷۰۶ واحد تجاری، ۱۳۵ واحد اداری و ۲۵۹ واحد مسکونی بوده است. سهم بیشتر پروژههای در دست ساخت شرکت در شهر تهران متمرکز شده است، بهنحویکه قدرالسهم شرکت در این پروژهها شامل ۸۰، ۶۳۱ مترمربع کاربری تجاری، ۵۸، ۱۳۸ مترمربع کاربری اداری، زیربنای ۱۰، ۰۱۲ کاربری مسکونی و کاربری فرهنگی و ورزشی با زیربنای ۱۳، ۵۵۰ مترمربع میباشد.
علیجانی در خصوص بهینهسازی سبد داراییهای شرکت و پروژههای آتی گفت: شرکت در حال حاضرحجم متنوعی از املاک و اراضی در اختیار دارد. براساس آخرین استراتژی داراییهای شرکت، بخشی از این املاک که در سنوات گذشته بنابر دلایل مختلف به دارایی راکد مبدل شده بود، میبایست با استفاده از راهکارهای بهینه به دارایی مولد تبدیل شود.
وی افزود: در شرایط کنونی که بازار املاک و مستغلات در دوران رکود بوده و شرایط نقدینگی در شرکتهای ساختمانی متأثر از شرایط بازار و عدم توفیق در پیشفروش به سختی پیگیری میشود، یکی از استراتژیهای دیگر شرکت ساختمانی معلم، استفاده از شریک توانمند و وفادار برای اشتراک توانمندیهای طرفین جهت نیل به موفقیت است. بدینمنظور شرکت با پایش فرصتهای ممتاز سرمایهگذاری و شناسایی زمینهای مستعد و بهینه به لحاظ بازده اقتصادی، میتواند بعنوان شریک سازنده فعال شود.
علیجانی با اشاره به تدوین استراتژیها و نقشه راه شرکت برای پنج سال آتی شرکت گفت: هماکنون رکود ساخت و ساز بر صنعت ساختمان سایه افکنده، اما بالا بودن شدت رقابت، منجر به سخت شدن کسب و کار و ماندن شرکتهای حرفهای همرده شرکت ساختمانی معلم شده است. پیشبینی بالارفتن نرخ ارز با افزایش ارزش جهانی دلار، حجم بالای پروژههای نیمهتمام بخصوص در شهر تهران، قوانین جدید مالیاتی و سیاست کنترل نقدینگی دولت و سایر تهدیدات حاکم منجر به کاهش جذابیت بازار ساخت و ساز بخصوص مسکونی و عدم افزایش چشمگیر قیمت شده است. در مقابل، فرصتهایی از جمله پیشبینی افزایش رشد اقتصادی و افزایش تقاضای واحدهای غیرمسکونی (اداری و هتل)، امکان تنوعبخشی به روشهای تامین مالی ساخت و ساز (نظیر صندوقهای زمین و مسکن) و امکان توسعه تجارت خارجی ایران پس از رفع تحریم ها و حضور مشتریان خارجی موجبات تحقق نشانههایی از حوزههای جذاب این صنعت را پدید آورده است.
مدیرعامل شرکت ساختمانی معلم درخصوص بکارگیری ابزارهای نوین تأمین مالی در شرکت گفت: یکی از مراتبی که به جهت تأمین مالی یک پروژه در زنجیره ارزش ساختمان بطور سنتی ایفای نقش داشته، تکیه بر پیشفروش بوده است. بطوریکه یک پروژه پس از پایان یافتن مرحله اسکلت، اقدام به فراخوان برای پیشفروش کرده و معمولاً حجم منابع موردنیاز پروژه از این محل با عقد قرارداد با مشتریان و متقاضیان تأمین میشد. بنابر موارد مشروحه به جهت وقوع رکود بر صنعت ساختمان و سایر تغییراتی که ماهیت زنجیره ارزش در صنعت را دگرگون کرده است، چرخه ساخت و پیشفروش به خوبی گذشته پاسخگوی نیاز شرکتها نیست. از طرف دیگر بحث تسهیلات، هزینههای مالی ناشی از آن و مشکلات شرکتها در بازپرداخت اصل و سود تسهیلات دچار چالش اساسی شده است. بنابراین تمامی ذینفعان این صنعت به فکر ارائه راهحلهایی منطبق با مدل کسب و کار و زنجیره ارزش ساختمان بوده تا بتوانند پاسخگوی نیازهای فعالان این حوزه باشند. شرکت ساختمانی معلم نیز با درک صحیحی از این تغییر پارادایم در صنعت، یکی از استراتژیهای اصلی خود را در زمینه بهرهگیری از ابزارهای نوین تامین مالی قرار داده است.
در این راستا، وی افزود: صندوقهای زمین و ساختمان بهدلیل مهندسی مالی مناسب، قابلیت انطباق مناسبی با جریان نقدی پروژههای ساختمانی دارند. از سوی دیگر این صندوقها قابلیت سرمایهگذاری اقشار مختلف را با حداقل سرمایه در صنعت ساختمان فراهم میسازند. بر این مبنا بازار سرمایه میتواند بستری امن برای تامین مالی شرکتها و پروژهها فراهم کند. شرکت ساختمانی معلم نیز تأسیس یک صندوق زمین و ساختمان برای بهرهمندی از مزایای آن در دستور کار خود قرار داده است.
علیجانی در خصوص اقدامات شرکت در حوزه جذب سرمایهگذار خارجی تشریح کرد: همانطور که به تفصیل بیان شد، شرکت بهدنبال متنوعسازی راههای تأمین منابع مالی است. قطعاً یکی از این ابزارها، فعالیتهای شرکت در زمینه جذب سرمایهگذار خارجی است. اهمیت این موضوع به حدی است که شرکت ساختمانی معلم یکی از استراتژیهای کلیدی خود را در این زمینه تعریف کرده است. بدینترتیب سیاستهای شرکت در قالب اخذ وام، مشارکت از طریق سرمایهگذاری، مشارکت در ساخت، مشارکت در بهرهبرداری، فروش و سایر انواع تبیین شده است.
وی افزود: در این راستا مذاکراتی با شرکتهای سرمایهگذاری و تأمین سرمایه از کشورهای اروپایی و چین شده است. البته مذاکرات در مراحل مقدماتی است و در این زمینه شرکت میبایست زیرساختها و امکانات لازم برای ورود به این بحث را فراهم سازد و پکیجهای سرمایهگذاری خود را بطور شفاف مدون کند. در خصوص پروژه مگاپارس نیز با چند گروه نظیر شرکتهای بلژیکی و کانادایی برای مدیریت بهرهبرداری مجموعه مذاکراتی صورت پذیرفته که با هدف ایجاد تمایز در راهاندازی این مگاپروژه و بازگشت بهینه سرمایههای شرکت در حال پیگیری و اقدام است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر این در حوزههای جدید کسبوکار که در سند استراتژی شرکت تبیین شده، نظیر ورود به هتلآپارتمانها، نیاز به جذب شریک صاحب برند و متخصص در این حوزه وجود دارد که از برنامههای آتی شرکت به شمار میآید. جمعبندی اینکه ورود شرکت در حوزه سرمایهگذاری خارجی اجتنابناپذیر است و با دو محور جذب منابع با کیفیت و ارزان و توانمندسازی شرکت در قابلیتهای موردنیاز در دستور کار قرار دارد.
نظر شما