مجمع عمومی عادی سالانه شرکت تولیپرس با شناسایی 500 تومان زیان به ازای هر سهم، بدون حضور مدیرعامل شرکت برگزار شد. اگرچه مدیران شرکت علت زیانده بودن سهام را ناعادلانه بودن مالیات و بدهی به بانکها اعلام کردند، اما این توضیحات هم نتوانست رضایت سهامداران خرد را جلب کند. با این حال مدیران شرکت قول بهبود وضعیت «شتولی» را پس از حل مشکلات مالیاتی دادهاند. از سوی دیگر مجمع عمومی عادی سالانه «شکف» برگزار شد و این شرکت هم نتوانست سودی شناسایی کند و در نهایت سهامداران خود را دست خالی به خانه فرستاد.
قرارداد کارمزدی برای تأمین سرمایه در گردش
در ابتدای مجمع تولیپرس علی رضا دانیال دبیر مجمع در خصوص فعالیتهای این شرکت در سال گذشته گفت: طی سال مورد گزارش، شرکت با مشکلات متعددی از جمله، رقابت شدید در تأمین مواد اولیه،کمبود منابع و نقدینگی مورد نیاز سرمایه در گردش تولید، تغییرات متناوب نرخ ارز، افزایش بی رویه نرخ خرید خدمات و تأمین مواد اولیه اعم از داخلی و خارجی و... مواجه بوده و این موضوعات روال عادی کسب و کار و تجارت داخلی و خارجی و اداره امور جاری شرکت را با اختلال مواجه کرد.
دانیال افزود: از این رو به انجام قراردادهای کار مزدی با شرکت «کیوان تجارت دارو» رو آوردیم، تا شرکت بتواند در راستای تأمین سرمایه در گردش هزینههای حقوق و سربار خود اقدام کند. نماینده هیات مدیره تولی پرس اضافه کرد: هیات مدیره با توجه به اجرای هدفمندی یارانهها و به طبع آن افزایش قیمتهای محصولات شیمیایی با مشکلات تأمین و تولید و عرضه این محصول در وضعیت رقابتی شدیدی قرار گرفت که با اتخاذ سیاستها در حفظ سهم بازار توانست مشکلات را با کمک شرکت کیوان تجارت دارو تا حدودی رفع کند.
توجیه کاهش سود عملیاتی و زیان
از سوی دیگر دانیال به نمایندگی از هیات مدیره «تولیپرس» ریسک نوسانات نرخ بهره، نوسانات نرخ ارز و برابری ارز در مقابل ریال را مهمترین چالشهای شرکت دانست و اعلام کرد: افزایش نرخ هزینههای بهره و کارمزد بانکی باعث تحمل زیان گزافی شد. البته این در حالی است که هیات مدیره پس از خصوصیسازی در سال 90 هیچگونه وامی از سیستم بانکی طلب نکرده و بدهیهای موجود نتیجه وامگیریها در سالهای پیش از خصوصیسازی است.
همچنین از سوی دیگر با توجه به اینکه قسمتی از فعالیت شرکت بر اساس خدمات و مواد وارداتی است، نوسانات قیمت برابری ارز در مقابل ریال باعث افزایش بهای تمام شده و کاهش سود عملیاتی شرکت شده است. همچنین استناد به ریسک تجاری، عوامل بینالمللی و یا تغییر قوانین و مقررات دولتی از دیگر موضوعاتی بود که به عنوان برخی دلایل زیانده شدن تولی پرس عنوان شد.
مالیات 20 میلیارد تومانی زیان 5/12 میلیارد تومانی
در نهایت عادل رادمهر رئیس مجمع «شتولی» در خصوص مشکلات مالیاتی «تولیپرس» گفت: تا سال 89 که شرکت دولتی بود، مالیاتی حدود 2 میلیارد تومان برای شرکت در نظر گرفته شد. این در حالی است که از سال 90 که شرکت در مسیر خصوصیسازی قرار گرفته، میزان مالیات بیش از 10 برابر شده تا جایی که دیگر توانی برای پرداخت این مالیات ناعادلانه در شرکت وجود نداشت. از اینرو اداره مالیات اقداماتی نظیر مسدود کردن حسابهای بانکی و عدم صدور چک و... را انجام داده است.
با این حال با توجه به رایزنیهای انجام شده به زودی پرونده مالیات تولیپرس به طور مجدد مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. براساس اطلاعات منتشر شده، شرکت « تولیپرس» در سال 97، به ازای هر سهم 500 تومان زیان شناسایی کرده که بنابر 250 میلیون سهامی که دارد، مبلغی حدود 12 میلیارد و 500 میلیون تومان زیان داشته است.
یک دبیر برای دو مجمع و سخنان قابل تامل
بر اساس این گزارش، مدیرعامل «کف» نیز ترجیح داده بود که در مجمع این شرکت حضور نداشته باشد، ازاینرو پیام او توسط علی رضا دانیال که مسئولیت دبیر مجمع تولی پرس را هم بر عهده داشت خوانده شد. در این پیام به نقل از بیژن اسماعیلی مدیرعامل «کف» در خصوص علت زیانده بودن این سهم گفته شد «صنعت شوينده در اجراي طرح هدفمندسازي يارانهها بدون پرداخت هيچ گونه يارانهاي به صنعت و توليد، با نوسانات شديد و غيرعادي نرخ ارز، محدوديتهاي تخصيص ارز و حذف تخصيص ارز مرجع، محدوديتهاي تخصيص ارز مبادله اي، افزايشهاي پيوسته و غيرعادي بهاي مواد اوليه ناشي از تغييرات اقتصادي، تورم و از آن مهمتر وقوع ركود اقتصادي در سطح كشور روبهرو شد.»
همچنین در بعد خارجي نيز عواملی نظیر تداوم تحريمهاي اقتصادي بين المللي، محدوديتهاي اتاق مبادلات بين المللي(سوئيفت) و عدم گشايش اعتبارات اسنادي خريد مواد اوليه توسط بانكهاي ايراني و طرف خارجي و محدوديتهاي امكان پرداخت و انتقال وجه خارجي خريدهاي نقدي، علاوه بر كاهش توليد و فروش باعث افزايش بهاي تمام شده محصولات توليدي شركتهای شوینده شده و مديران اين صنعت را با مشکلات متعددي مواجه ساخته است.
زیان 5 میلیاردی «کف»
همچنین براساس آمارهای منتشر شده در کدال، میزان تولید شرکت «کف» در سال گذشته، با 50 هزار و 715 تن نسبت به سال 96 که 89 هزار و 129 تن بود، کاهش 40 درصدی داشت. البته از سوی دیگر میزان فروش این شرکت نیز از 17 میلیارد و 36 میلیون تومان در سال 96 به مبلغ 9 میلیارد و 381 میلیون تومان افت داشت و در حقیقت کاهش 45 درصدی را تجربه کرد. در مجموع علت این مسائل نیز تحریمهای بینالمللی، ناتوانی در تأمین مواد اولیه و رقابت با وارداتیها اعلام شد. براساس اطلاعات منتشر شده، شرکت کف در سال 97، به ازای هر سهم 50 تومان زیان شناسایی کرده که بنابر 250 میلیون سهامی که دارد، مبلغی حدود 5 میلیارد تومان زیان محقق ساخت.
- شماره ۳۱۴ هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه ۱۲
نظر شما