تلاش پارس برای تولید محصول جدید

عملکرد ۶ ماه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نشان می دهد که در تولید اتان ۶ درصد،‌ اتیل بنزن ۱۷ درصد و استایرن منومر ۲۰ درصد افزایش در پتروشیمی پارس به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرنگار صدای بورس، حسنی مدیرعامل پتروشیمی پارس  با بیان این مطلب که پارس قصد دارد جهشی را در سود سالانه خود رقم بزند گفت: سود سالانه پتروشیمی پارس از ۶ هزار میلیارد تومان به ۱۰ هزار تومان افزایش می یابد که از ناحیه تولید محصول جدیدی در زنجیره «استایرن منومر» محقق می شود.

وی افزود: این محصول علاوه بر تامین خوراک پارک استایرن عسلویه،‌ به ۶۰ صنعت داخلی صنایع پلی استایرن خوراک می‌دهد. همچنین در نظر داریم برای توسعه آینده سرمایه‌گذاری را هم راستا با تامین خوراک انجام دهیم که مطالعات چند صنعت صورت گرفته و به زودی نهایی خواهد شد.

حسنی تاکید کرد: در تلاشیم تا واحدی تاسیس کنیم که وابسته به صنعت خودمان باشد تا علاوه بر پلی استایرن‌های معمول، ‌محصول جدیدی با ارزش افزوده بیشتری در کشور تولید شود. همچنین پتروشیمی پارس قصد دارد تا یک زنجیره پلی پروپیلن را نیز جلو ببرد. علاوه بر آن در استایرن نیز در شاخه‌های جدید پیش خواهیم رفت تا محصولاتی که در کشور تولید نمی‌شود و از طریق واردات تامین می‌شود را بسازیم. اکنون زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی کمتر از ۱۰ درصد در داخل کشور تولید می‌شود و اکثرا خام فروشی می‌کنیم.

وی ادامه داد: عملکرد ۶ ماه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نشان می دهد که در تولید اتان ۶ درصد،‌ اتیل بنزن ۱۷ درصد و استایرن منومر ۲۰ درصد افزایش در پتروشیمی پارس به ثبت رسیده است.

حسنی با اشاره به اینکه برای حفظ زنجیره ارزش در منطقه، با پتروشیمی‌های همجوار برای مصرف خوراک هماهنگی انجام شده،‌ افزود: همچنین با مجتمع گاز پارس جنوبی برای ذخیره‌سازی و فروش هماهنگ، اقداماتی انجام شده و بخشی از تولیدات پروپان و بوتان نیز برای افزایش ارزش حرارتی،‌ به شبکه گاز سراسری تزریق می‌شود.

به گفته حسنی، ‌در شش ماهه اول سال ۹۸، افزایش تولید ۱۰ درصدی به ثبت رسیده و این در شرایطی است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ‌شدت تحریم‌ها بیشتر شده است. همچنین صادرات استایرن منومر به عنوان یکی از محصولات اصلی پتروشیمی پارس در ۸ ماهه اول امسال، ‌۲۱.۵ درصد رشد را نشان می‌دهد و اگر این تحریم‌ها نبود به جای ۲۱.۵ درصد به ۸۰ درصد افزایش صادرات می‌رسیدیم.

وی با تاکید بر اینکه تاب‌آوری تنها نباید در شرایط سخت وجود داشته باشد، ‌گفت: تاب‌آوری در فرصت‌ها هم وجود دارد و اگر در فرصت‌ها تاب‌آور نباشیم بی‌فایده است.

مدیرعامل پتروشیمی پارس ادامه داد:‌ در سال ۹۰ قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار رسیده بود و با صادرات ۳ میلیون بشکه در ۱۰۰ روز، ۳۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور بوجود آمد که ۲۰ درصد بودجه ۹۸ و ۲۱۹ درصد از بودجه سال ۹۰ را شامل می‌شد اما آن زمان نیز تاب‌آور نبودیم.

وی سه عامل اصلی را در توسعه پایدار صنعت مهم ارزیابی کرد و افزود: تداوم تولید اقتصادی،‌ حفظ محیط زیست و توجه به جامعه پیرامونی این سه عامل را تشکیل می‌دهد. از همین رو باید برای پایداری صنعت پتروشیمی در عسلویه تلاش کنیم.

حسنی تاکید کرد: تولید استایرن تا پایان سال آینده، ۲۵ درصد افزایش ظرفیت تولید خواهد داشت که از این میزان تا کنون ۷ درصد محقق شده است. همچنین ۲۰ درصد افزایش ظرفیت در اتیلن بنزن داشته‌ایم.

کد خبر 410682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =