سید روحا... حسینی مقدم، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت در گفتوگو با صدای بورس:
- حضور دولت به عنوان بازیگر بزرگ در بازار بدهی در سالهای گذشته هم وجود داشته است.
- به نظر میرسد بدنه اقتصادی دولت با قواعد بازار بدهی و نحوه انتشار این اوراق کاملا آشناست.
- آنچه که در لایحه بودجه دیده میشود، با رفتار دولت در سنوات گذشته و امسال فاصله دارد.
- اینکه آمرانه گفته شود ۵۰ درصد داراییهای تحت مدیریت صندوقهای با درآمد ثابت به اوراق دولتی اختصاص یابد، چند اثر بزرگ دارد.
- به نظر میرسد ترکیب دارایی ها به نحوی است که امکان مدیریت آن به نفع اوراق دولتی در کوتاهمدت میسر نیست؛ یعنی به سادگی از ابتدای سال ۹۹ این امکان وجود ندارد که ۵۰ درصد اوراق دولتی در ترکیب داراییهای صندوقها باشد.
- نکته دیگر اینکه این اقدام اثرات بازاری دارد؛ در حال حاضر نزدیک به ۱۱ درصد پرتفوی صندوقهای با درآمد ثابت به سهام اختصاص دارد. قاعدتا برای اینکه این ترکیب امکان مدیریت حرفهای و پوشش جریانات نقدی خروجی صندوقها را داشته باشد، اثر بازار و جنبه فشار فروش را خواهد داشت.
- موضوع دیگر اینکه در حال حاضر ترکیب به نحوی است که نزدیک به ۵۵ درصد به سپردهها اختصاص داده شده است.
- این اقدام باعث کوچک شدن اندازه صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت خواهد شد. اگر امروز ۱۸۰ هزار میلیارد تومان داریم، این امکان را به دولت میدهد که برای ۸۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی فروش اوراق داشته باشد اما اگر با سیاستی منجر به کوچک شدن صنعت صندوق سرمایهگذاری شود، قاعدتا نمیتواند پیشبینیهای خود را به سرانجام برساند.
- به نظر میرسد همه باید کمک کنند تا در درجه اول، فرآیند تجهیز منابع و نقدینگی به سمت بازار سرمایه تقویت شود. همچنین اندازه بازار بدهی بزرگتر شود. دولت هم تا به حال اصلیترین بازیگر بوده و نفت بیشتر را برده است و میتواند باز هم از ظرفیت این بازار استفاده کند، به شرط اینکه ملاحظات و قواعد این بازار را رعایت کند.
نظر شما