صندوق هایی با چاشنی «اُمید»

شرکت تأمین‌سرمایه امید آذرماه 1390، مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس و اوراق ‌بهادار تهران اخذ کرد و به‌عنوان اولین شرکت در میان شرکت‌های تأمین‌سرمایه در آذرماه 1396 در بورس اوراق ‌بهادار عرضه شد. در حال حاضر چهار صندوق سرمایه‌گذاری در این مجموعه مشغول ‌به فعالیت هستند که در ادامه ضمن معرفی این صندوق‌ها، مروری بر عملکرد آنها خواهیم داشت.

صندوق بذر امیدآفرین
آذرماه همیشه برای امیدی‌ها قرین با اتفاقات خوشایند و مهمی بوده است؛ از دریافت مجوز فعالیت و عرضه در بازار سهام گرفته تا تولد نخستین صندوق سرمایه‌گذاری آنها. آغاز به کار نخستین صندوق این شرکت آذرماه 92 و با رونمایی از صندوق قابل معامله سهامی بذر امیدآفرین بود. مطابق با داده و اطلاعات سامانه «رسام»، خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در یک‌سال گذشته با رشد فوق‌العاده 240 درصدی در حال حرکت به سمت قله 600 میلیارد ریال است. بررسی ترکیب دارایی‌های صندوق حاکی از سهم حدود 93 درصدی بازار سهام از پرتفوی صندوق است که در این بین، صندوق بیشترین سرمایه‌گذاری را در گروه «فلزات اساسی»، «استخراج کانه‌های فلزی» و «بانک‌ها و موسسات اعتباری» داشته است. صندوق بذر امید آفرین با تحقق بازدهی 123 درصدی در یک‌سال اخیر، عملکرد خوبی داشته و توانسته کام سرمایه‌گذارانش را حسابی شیرین کند.

صندوق گنجینه امید ایرانیان
دو سال بعد و در راستای جذب مشتریان ریسک‌گریز صندوق گنجینه امید ایرانیان در گروه صندوق‌های با درآمد ثابت رونمایی شد. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در یک‌سال گذشته افت و خیز زیادی داشته و در نهایت با رشدی 15 درصدی، در مرز 29 میلیارد ریال نوسان دارد. ماهیت احتیاطی صندوق‌های با درآمد ثابت سبب شده تا تنها 8 درصد دارایی صندوق، به بازار سهام اختصاص یابد و الباقی به‌طور مساوی در قالب سپرده بانکی و اوراق بدهی مستعد با بازدهی مناسب و با ملاحظات مدیریت ریسکی، سرمایه‌گذاری شود. این صندوق در یک‌سال اخیر حدود 8/21 درصد بازدهی عملیاتی ساخته که این نرخ گرچه نسبت به نرخ سود سپرده‌ بانکی اندکی بالاتر است، اما نسبت به عملکرد بسیاری از صندوق‌های با درآمد ثابت دیگر می‌توانست بهتر از اینها باشد.

 صندوق اختصاصی بازارگردانی امید ایرانیان
پس از گذشت تنها دو روز، تیم امید صندوق دیگری را و این‌بار در گروه صندوق‌های بازارگردانی روانه میدان کرد. این شرکت در گروه صندوق‌های بازارگردانی فعالیت خودش را آغاز کرد. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در یک‌سال گذشته با رشد خیره‌کننده 412 درصدی، از 326 به 1.671 میلیارد ریال افزایش یافته است. بررسی کارنامه صندوق در بخش کسب بازدهی، اما ما را با رقم 28 درصد برای یک‌سال گذشته روبه‌رو می‌کند؛ رقمی که با توجه به وضعیت بسیار عالی بازار سهام و سایر صندوق‌های بازارگردانی در این بازه، چندان راضی‌کننده به نظر نمی‌رسد. 

صندوق زرافشان امید ایرانیان
چهارمین صندوق این شرکت، از نوع صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی ‌بر سکه‌ طلا است. برخلاف رکوردشکنی‌های طلا در دو سال گذشته، قیمت این طلای زرد در یک‌سال اخیر رشد چندانی نداشته و پس از رشد اخیرش تازه در حوالی 30 درصد بازدهی نوسان دارد؛ به تبع آن، بازدهی تمامی صندوق‌های‌ فعال در این گروه، افت محسوسی نسبت به دوره‌های‌ مشابه قبلی داشته است. با تمامی این تفاسیر، این صندوق نیز مشابه سایر صندوق‌های مبتنی ‌بر سکه طلا حدود 15 درصد بازدهی در یک‌سال گذشته محقق ساخته و انتظار می‌رود در صورت تداوم روند روبه‌رشد سکه و طلا، در آینده شاهد رشد بازدهی در این صندوق‌ها نیز باشیم. 
در جدول زیر مشروح عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت شرکت تأمین‌سرمایه امید را مشاهده می‌کنید.

  • سجاد یزدانی - کارشناس سامانه رسام 
  • شماره 344 هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه 16
کد خبر 411735

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =