به گزارش صدای بورس به نقل از بلومبرگ، تعداد زیادی از کشورها گزارش «شاخص مدیران خرید» مربوط به ماه آوریل را تا روز پنجشنبه منتشر میکنند. این گزارشها، هزینههای اقتصادی اعمال قرنطینه یا موفقیت اقدامات موقتی برای کاهش محدودیتها را آشکار خواهند کرد.
علاوه بر گزارش فوق، بریتانیا آمار بیکاری، نرخ تورم و خردهفروشی، آمریکا آمار بیکاران جدید و فروش خانه، و کره جنوبی آمار نرخ رشد اقتصادی و تجارت را منتشر خواهند کرد. همچنین در بخش بانکی، بانکهای مرکزی روسیه، اوکراین و ترکیه منتظر بروز نشانههایی برای پیوستن به موج کاهش نرخهای بهره خواهند بود.
اروپا، خاورمیانه و آفریقا
پس از انتشار چند گزارش شوکآور درباره افزایش درخواست مقرری بیکاری در بریتانیا، گزارش آمار بیکاری ماه مارس تصویر دقیقتری از وضع اشتغال در این کشور به ما خواهد داد. گزارشهای مربوط به شاخص مدیران خرید و بیکاری در آلمان نیز میزان سلامت بزرگترین اقتصاد اروپا را نشان خواهد داد. این در حالی است که دولت آلمان به دنبال کاهش محدودیتها برای مردم است.
انتظار میرود، بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره پایه خود را نیم درصد کاهش دهد. بر اساس اعلام صندوق بینالمللی پول، ترکیه سال ۲۰۲۰ را با نرخ تورم ۱۰.۵ درصد به پایان خواهد برد؛ این رقم بالاترین نرخ تورم بین ۲۰ اقتصاد برتر جهان است. همچنین، اطلاعاتی که این هفته منتشر میشود، میزان تاثیر ویروس کرونا بر اعتماد تجاری، اعتماد مصرفکنندگان و میزان تولیدات صنعتی این کشور را آشکار خواهد کرد.
انتظار میرود بانک مرکزی اوکراین به دلیل کاهش نرخ تورم، کوچک شدن اقتصاد و تردید درباره ادامه همکاری با صندوق بینالمللی پول، روز پنجشنبه نرخ بهره خود را کاهش دهد. بانک مرکزی روسیه نیز برای بررسی کاهش نرخ بهره نشستی برگزار خواهد کرد. پیش از این، الویرا نابیولینا، رئیس بانک مرکزی روسیه از احتمال کاهش چشمگیر نرخ بهره این بانک خبر داده بود.
آمریکا
فدرال رزرو آمریکا تا زمان برگزاری نشست برنامهریزی شده کمیته بازار آزاد در پایان ماه آوریل، به صورت چراغ خاموش حرکت خواهد کرد. گزارشهایی که در هفته پیشرو منتشر میشوند، شامل آمار فروش خانههای جدید و موجود، میزان تولیدات و آمار درخواست مقررسی بیکاری خواهد بود.
آسیا
تلاش مقامهای چینی برای تحریک اقتصاد این کشور موجب خواهد شد تا بانک مرکزی چین، نرخ بهره برای بانکها را کاهش دهد.
کره جنوبی آمارهای تجاری ۲۰ روز نخست آوریل و میزان تولید ناخالص داخلی سه ماه نخست ۲۰۲۰ را منتشر خواهد کرد. در حالی که انتشار ویروس کرونا به تجارت جهانی آسیب زده و میزان صادرات و واردات کالای دنیا را به شدت کاهش داده است، انتشار این آمارها شدیدا مورد توجه قرار خواهد گرفت.
آمریکای لاتین
روز چهارشنبه، انتشار آمار واردات آرژانتین در ماه مارس نشان خواهد داد که اعمال محدودیت و قرنطینه برای مقابله با کرونا تا چه حد بر میزان تقاضا در این کشور تاثیر داشته است.
همچنین، انتظار میرود که روز پنجشنبه آمار مربوط به قیمت مصرفکننده در مکزیک منتشر شود. پیشبینی میشود که مکزیک با شدیدترین رکود اقتصادی دهههای اخیر مواجه شود.
نظر شما