به گزارش صدای بورس به نقل از فارس، طبق قانون بودجه سال ۹۹ کل کشور دستگاههایی که از بودجه کل کشور ارتزاق میکنند مجاز به دریافت سود از حسابهای موجود در بانکهای دولتی و غیردولتی نیستند.
بر این اساس موضوع سود بانکی دستگاههای مربوطه سه وجه دارد:
۱- دستگاههای که از بودجه کل کشور استفاده میکنند به میزان اعتبار دریافتی از بودجه کل کشور مجاز به دریافت سود از حسابهای بانکی (حساب جاری، پشتیبان و سپردهگذاری کوتاهمدت و بلندمدت) مفتوح در بانکهای دولتی و غیردولتی نیستند.
۲- در اجرای این حکم بانکهای دولتی و غیردولتی نیز مجاز به پرداخت سود به حساب دستگاههای اجرایی فاقد قوانین و مقررات برای دریافت سود، نیستند.
۳- البته قانونگذار در بودجه برخی از دستگاهها و نهادها را نیز از این قاعده مستثنی کرده است: بانکها، شرکتهای بیمه دولتی، سازمان بورس و اوراق بهادار، صندوقها، دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و دستگاههای مأذون از مقام معظم رهبری و هر یک از دستگاههای اجرایی که در قوانین و مقررات و یا اساسنامه مجاز به دریافت سودند، از شمول این حکم مستثنی هستند.
بنابراین از ابتدای سال ۱۳۹۹ سود دریافتی ناشی از سپردههای دارای مجوز دستگاههای مشمول به استثنای بانکها، بیمهها، سازمان بورس و اوراق بهادار، صندوقها، نهادهای عمومی غیردولتی و دستگاههای مأذون از مقام معظم رهبری به عنوان در آمد اختصاصی آن دستگاه محسوب و به حساب متمرکز خزانه وجوه درآمد اختصاصی واریز میشود و به صورت صد در صد (۱۰۰٪) دریافت و مطابق قوانین و مقررات مربوطه پرداخت میشود.
در صورتی که این مباحث رعایت نشود در حکم تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال عمومی محسوب میشود.
نظر شما