۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۲

چرا باگ سیستم معاملات رفع نمی‌شود

دوپینگ معاملاتی

مشکلات نرم افزاری هسته معاملات، سوداگران سود را به میدان آورد
دوپینگ معاملاتی

 بالا رفتن حجم معاملات این روزهای بازار سرمایه، ممکن است گاهی باعث جا ماندن افراد در خرید سهم مورد نظرشان شود. موضوعی که برخی آن را به وجود مشکلات نرم افزاری در هسته معاملات و کارگزاری‌ها مربوط می‌دانند. در بحبوحه ورود هر روزه تعداد زیادی از مردم که موفق به دریافت کد سهامداری شده‌اند این روزها تبلیغات جدیدی به چشم می‌خورد که فراتر از «سیگنال دهی» و معرفی سهم‌هایی است که می‌تواند سود خوبی نصیب کند.

 با ما «صف شکن» شوید! 
 در تبلیغات چشمگیر این پدیده جدید بازار سرمایه، به سرمایه‌گذاران اطمینان داده می‌شود که «اگر شما از افرادی هستید که روزها در صف خرید نمادی قرار گرفته‌اید و هنوز موفق به خرید نشده‌اید و یا اگر در سبد خود، سهامی دارید که هر روز در صف فروش قرار می‌گیرید و روزانه مبلغی از سرمایه خود را از دست می‌دهید ربات‌ها می‌توانند شما را یاری کنند تا سود بیشتر و یا ضرر کمتر کنید.»

این ربات‌های صف شکن اصول و قاعده خاص خودشان را هم دارند که باید به آن پایبند باشید؛ از رعایت این اصل که «سفارشات باید حداکثر تا ۱۲ ساعت قبل از زمان پیش گشایش بازار قطعی شده باشد» تا لحاظ این مهم که «سفارشات کمتر از ۱۰ میلیون تومان پذیرفته نمی‌شود» . البته اگر ظرفیت ربات پر شود شما در نوبت روز بعد قرار خواهید گرفت.

 از همه مهمتر اینکه در خرید، هربار تنها بر روی یک نماد می‌توانید از این ربات استفاده کنید اما محدودیتی در فروش وجود ندارد. دارندگان این ربات البته به شما اطمینان می‌‌دهند که مبلغ قرارداد تنها زمانی دریافت می‌شود که سفارش شما به طور کامل انجام شده باشد و رقم نهایی بسته به میزان سفارش از کف قیمتی۲ درصد از کل مبلغ سفارش تا یک دوم مبالغ برای سفارش‌های بالای ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود. این ارقام البته بسته به اینکه شما از کدامیک از ربات‌های موجود در بازار استفاده کنید، متفاوت است. برخی ربات را به شما می‌فروشند و برخی با دریافت نام کاربری و کلمه عبور وارد پنل کارگزاری سهامدار شده و اقدام به خرید و فروش می‌‌کنند. 

بلوف است،‌ نگران نباشید!

سازمان ، حواسش به همه چیز هست

هست؛ حتی اگر باور نکنیم

 بررسی میدانی درباره ربات‌های صف شکن،‌کارکرد و اساسا وجود آنها نشان می‌دهد این نرم افراز در بازار وجود دارد. همچنین در حال فعالیت، معامله و دریافت مبالغ مختلف از خریداران است.
 گفت‌وگوی مجازی با یکی از این فروشندگان ربات و پرسش درباره‌ اینکه مجوزی برای فعالیت از سازمان بورس دارید به این پاسخ منجر شد؛‌ «مجوز برای هیچکس وجود ندارد یعنی کاری نیست که نیاز به مجوز داشته باشد؛ سرخطی زدن خیلی رایج هست و تا الان هیچ مسئولی اعلام نداشته که این کار غیرقانونی است؛ همچنین کارگزاری متوجه ربات بودن نمی‌شود چون ما پارامترهایی مثل ارسال نامرتب یا محدودیت زمانی را در نظر می‌گیریم و تا الان هم به مشکلی برنخورده‌ایم.»
 به نظر می‌رسد فعالان این بخش کاملا به فیلترهای مراقبتی بازار سرمایه آشنا هستند و برای دور زدن آن برنامه‌های مشخصی هم دارند.
 گویا زمانی که همه به دنبال پیدا کردن «طلا» هستند کسی با فروختن «بیل» به جویندگان طلا در حال پولدار شدن است.

  • ساره صابری، خبرنگار
  • هفته نامه ۳۵۲ اطلاعات بورس، صفحه ۵
کد خبر 413350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =