بازار سرمایه رقیب جدی ندارد

برای تحلیل تحولات بازار سهام در روز یکشنبه ۱۱ خرداد و روند بازار سرمایه در روزهای آتی، صدای بورس گفت‌وگویی با مجید مهرعلی، تحلیلگر کارگزاری تدبیرگران فردا انجام داد که در ادامه می‌خوانید.

- نظرتان در مورد منفی بودن بازار امروز چیست؟

بازار امروز خوب بود. اکثر سهامداران سود داشتند ولی نگران آینده بازار و ابهامی هستند که در خصوص سهام عدالت و بحث سیاست‌های دولت و مجلس وجود دارد. این در حالی است که  بازارهای موازی رقیب جدی برای بازار سرمایه نیستند و بازار سرمایه تنها بازاری خواهد بود که بیشترین بازده را نسبت به بازارهای دیگر تا سال ۱۴۰۰ خواهد داشت.

- ارزش معاملات نسبت به هفته قبل پایین آمده است؟

بله ارزش معاملات در مقایسه با هفته گذشته پایین آمده و اگر صف‌های خرید دیروز عرضه می‌شد ما ارزش معاملات کمی نداشتیم و ۱۲۰۰ میلیارد تومان ارزش صف‌های خرید دیروز ما بود. امروز هم ارزش معاملات ۱۴ هزار بود که عدد بدی نیست و همانطور که گفتم به خاطر نگرانی‌ها و ترس‌ها، ارزش این معاملات کم شده است. هیچ پولی خارج نشده و دیروز ۱۲۸۰ میلیارد تومان پول حقیقی وارد شد و استارت جهش بازار ما می‌تواند این دفعه از سمت بازار جهانی باشد.

- علت نوسان در لیدرهای بازار امروز چه بوده است؟

فعالان بازار این نظر را دارند که شاخص تا وقتی سقف قبلی خود را که بالای یک میلیون واحد بود، رد نکند، بازار نوسانی است و خاصیت این بازار نوسانی است.

- معاملات بلوکی در بازار کم شده است؛ علت آن چیست؟

معاملات بلوکی خیلی وقت‌ها به ارزنده بودن مربوط نمی‌شود و به رابطه بین شرکت‌ها برمی‌گردد. ما از نیود معاملات بلوکی نمی‌توانیم به این نتیجه برسیم که بازار مشکل دارد و این شرط نیست. در معاملات بلوکی ارزش‌گذاری و تحلیل دقیقی وجود ندارد و معامله بین دو نفر حقوقی با دستور قبلی انجام می‌شود. معاملات بلوکی نه در حال و نه در گذشته، سیگنال خاصی به بازار نمی‌داده و یک سیگنال معتبر بنیادی یا متغیر مهم برای بازار به شمار نمی‌آمده است.

- بازار به سمت چه سهم‌هایی می‌رود؟

پیش‌بینی من این است، تا زمانی که شاخص سقف قبلی را رد نکند، بازار ما سمت سهم‌های کوچک می‌رود و شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل بازدهی بیشتری خواهد داشت. تا زمانی که نگرانی بازار از لحاظ سهام عدالت رفع نشود و سیاست دولت همچنان بر حمایت از بازار باشد و مجلس خللی در روند بازار ایجاد نکند، بازار سمت سهم‌های بزرگ نمی‌رود. بنابراین بازار سمت سهم‌های کوچک است که از لحاظ بنیادی وضعیت خوبی دارند و از نظر نقدشوندگی مناسب هستند.

- آیا فصل مجامع تاثیری در خریدن سهام دارد؟

ما در حال حاضر در فصل مجامع عادی سالیانه هستیم. در مجامع عادی مدیرعامل از طرح‌های توسعه و تقسیم سود نقدی سهامداران می‌گوید و قوت قلبی برای سهامداران است. پس فصل مجامع سیگنال و متغیر مهمی برای بازار ما به حساب می‌آید و من روی فصل مجامع خوش‌بین هستم.

- با این نظر موافقید که تا شاخص سقف قبلی را رد نکند، بازار به همین شکل خنثی است؟

بله؛ متغیرهای اصلی بازار سرمایه ما نرخ دلار، نرخ جهانی محصولات، تورم و نرخ رشد نقدینگی است. اتفاقات قابل پیش‌بینی نیست. شاید به دلایل سیاسی یا به دلیل کسری بودجه‌ای که دولت دارد، نرخ دلار به ۲۲ هزار تومان برسد و اینها بر شاخص تاثیرگذار است. کسری بودجه بیماری مزمنی است که ما سال‌هاست داریم و تغییر دولت‌های ما روی روند آن تاثیرگذار نبوده است. اگر متغیر نرخ جهانی تغییر کند و مثلا نفت به بشکه‌ای ۶۰ دلار، متانول بالای ۲۰۰ دلار برسد و در مورد اتیلن و اوره و شمش بیلت هم این اتفاق بیفتد، مطمئنا شاخص سقف قبلی را با قدرت رد خواهد کرد و با توجه به اینکه نزدیک در فصل مجامع هستیم، به طور خیلی بنیادی شاخص ما بالا می‌رود.

- نظرتان در مورد عملکرد صندوق‌ها چیست؟

کلیت بازار عملکرد خوبی دارد و همینطور عملکرد صندوق‌ها هم به طبع خوب است. همانطور که مشاهده می‌کنیم در مقایسه با گذشته که صندوق‌ها مثل شخص حقیقی سهم می‌گرفتند، اکنون در عرضه‌های اولیه صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهم بیشتری دارند و درصد آن بالاتر رفته است و عملکرد خوبی دارند.

- دو روز آینده را چطور می‌بینید؟

به نظر من بازار در این روز ریزشی نیست و مثبت خواهد بود و بازار خوبی خواهیم داشت. ورود پول حقیقی به بازار و متغیر نرخ دلار و  نرخ جهانی بسیار مهمتر از بررسی عدد شاخص است.  

در صنعت فلزات اساسی نماد فملی، فولاد مبارکه، کاوه و در نمادهای بانکی، بانک ملت و پاسارگاد و در گروه بیمه، شرکت بیمه پارسیان و در گروه دارویی، دسبحان، درازک و گروه زغال سنگ و همینطور گل گهر در گروه‌های معدنی و بمپنا در گروه نیروگاهی و دو نماد بورس و فرابورس با توجه به معاملات خوبی که دارند، صنایع و گروه‌هایی هستند که مثبت ارزیابی می‌شوند.

کد خبر 413650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =