مزیت خرید این صندوقها برای مردم چیست؟
دولت در اقدامی مناسب عرضه واحدهای سرمایهگذاری صندوق قابل معامله بانکی و بیمهای را در دستور کار قرار داده است و هر ایرانی میتواند تنها با کد ملی خود اقدام به خرید واحدهای این صندوق کند. این رویداد به معنای مردمیتر کردن بورس تعبیر و قطعا گام صحیحی در هدایت نقدینگی مردم به بازار سرمایه به جای بازارهای غیرمولد موازی است .همچنین منجر به سرمایه گذاری غیرمستقیم مردم در بورس میشود و برخلاف روش مستقیم نیاز به آموزش و تخصص ندارد و راهکار اصولی تری نسبت به سرمایهگذاری مستقیم در بازار برای عموم مردم است.
چرا با وجود تخفیف از سوی دولت، مردم تمایل کمی به خرید این صندوقها داشتند؟
براساس گفته مسوولان واحدهای صندوق دارا یکم با حدود ۲۰ درصد تخفیف عرضه شده که سرمایهگذاری در آن را برای افراد جذاب میکرد، اما به نظر میرسد برخلاف جذابیت بالای این صندوقها و سهولت سرمایهگذاری درآنها، استقبال گسترده از آن به عمل نیامد. این موضوع علتی جز ناآشنایی و بیاطلاعی مردم از چگونگی سرمایهگذاری در صندوقهای قابل معامله ندارد.
اگر دولت روش ملموستری را برای واگذاری انتخاب میکرد استقبال مردم بیشتر میشد؟
مردم پس از سالها به تازگی با مفهومی غیر از اوراق مشارکت در بازار پول آشنا شدند، چرا که تاکنون سرمایهگذاری در بورس را فقط خرید و فروش مستقیم سهام میدانستند. بر این اساس آشنایی کافی با مفاهیمی چون ریسک و بازده و ابزارهایی مانند صندوقهای سرمایهگذاری وسبدگردانی ندارند . لازم بود که در زمینه آگاهیبخشی و آموزش سرمایهگذاری در این گونه صندوقها، استفاده از تمام ظرفیت رسانهها مدنظر قرار گیرد، اما شاهد بودیم که جای اطلاعرسانی در رسانههای مختلف به کلی خالی ماند.
همزمانی این واگذاریها با شرایط رونق بازار، چقدر بر مقفول ماندن از این صندوقها اثر گذاشت؟
این صندوقها در زمان رونق شاخص عرضه شدند که آثار خبری و روانی صعود بیسابقه شاخص و بازدهی ۱۰۰ درصدی آن طی دوماه اول سال توقعات سرمایهگذاران را از بازار بالا برد و سرمایهگذاری به وسیله سایر روشها را تحتالشعاع قرارداد. اگرچه به نوعی رشد شاخص این موضوع را به حاشیه رانده ، اما برخی از فعالان قابلیت رشد ۱۰۰درصدی ارزش واحدهای این صندوق را در میان مدت نیز پیشبینی میکنند.
- هفته نامه ۳۵۳ اطلاعات بورس، صفحه ۴
نظر شما