به گزارش صدای بورس به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان، محمدجعفر صالحی افزود: با توجه به اینکه ذوب آهن بابت دریافت زغالسنگ، یارانه پرداخت میکند، در این فضا باید نگاهی متفاوت به آن شود؛ بنابراین ضرورت دارد مدیران وزارت صمت در تفکری جامعنگر به موضوع زغالسنگ و ذوب آهن نگاه کنند.
وی با اشاره به اینکه قیمت مواد اولیه در دنیا به دلیل شرایط کرونایی در حال تغییر و نرخ سنگ آهن در چین افزایش یافته است، گفت: گفته میشود الزاما ذوب آهن باید با این قیمتها رقابت کند، اما قیمت نهادهها روز به روز متورم میشود، در نتیجه هر روز به منطقه زیان نزدیک میشویم و عایدی به جز توقف تولید نخواهیم داشت، از سوی دیگر امکان توقف تولید ذوب آهن اصفهان هم وجود ندارد.
معاون خرید شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: وقتی یکنواختی در ورود مواد اولیه به این واحد وجود نداشته باشد، تولید کوره دچار شوک شده و به جای محصول، سرباره تولید میکند و این موجب هدررفت انرژی میشود.
صالحی یادآور شد: در حال حاضر بخشی از کک، زغال و ۱۰۰ درصد فرومنگنز موردنیاز ذوب آهن وارداتی است و از محل ارز حاصل از صادرات این شرکت وارد میشود و اگر صادرات نداشته باشیم، در عمل نمیتوانیم واردات مواد اولیه خود را انجام دهیم.
وی درباره دلایل واردات زغالسنگ با وجود تولید داخل، توضیح داد: از نظر کمیت زغال داخل جوابگوی نیاز داخل نیست، از نظر کیفیت نیز زغال وارداتی باید با زغال داخلی ترکیب شود، از سوی دیگر کیفیت ککهای تولید داخل در حد کک تولید ذوب آهن نیست؛ بنابراین ناچار به واردات باکیفیت این محصول هستیم.
معاون خرید شرکت ذوبآهن اصفهان با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد زغال و ۲۰ درصد کک مورد نیاز وارد میشود و بقیه تولید داخل است، تاکید کرد: اگر ذوب آهن محصول با ارزشافزوده بالاتر تولید نکند، در تامین مواد اولیه خود دچار مشکل خواهیم شد.
صالحی درباره تاثیر تحریمها بر تامین مواد اولیه ذوب آهن، اضافه کرد: ایران سالهاست که درگیر تحریمهای خارجی است. خوشبختانه ذوب آهن با سیاستهای مختلف زمینگیر نشده است، اما مشکل امروز این مجموعه تحریمهای داخلی و بخشنامههای متناقض است و اگر این موضوع مرتفع شود به راحتی میتوانیم مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کنیم.
وی با درخواست از دولت و وزارت صمت، گفت: دو سال قبل مصوبهای تصویب شد که به مدت پنج سال، یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن سنگ از معادن دولتی برای ذوب آهن تامین شود، اما از اوایل اسفند ماه سال گذشته تاکنون، با وجود مکاتبات بسیار، هنوز این مصوبه تمدید نشده است و هیچ سنگی از معادن دولتی دریافت نکردهایم و متاسفانه بسیاری با خود تحریمی به دنبال این هستند که این مصوبه دوباره روند اولیه خود را طی کند.
معاون خرید شرکت از تصمیمگیرندگان ستاد تنظیم بازار و وزارت صمت، درخواست کرد که قیمت محصولات ذوب آهن را آزاد بگذارند، چراکه قیمت نهادهها در حال متورم شدن است، اما متاسفانه همچنان قیمت خروجی محصول نهایی این مجموعه تولیدی توسط دولت کنترل میشود تا خریداران افزایش قیمت نداشته باشند که در این شرایط ذوب آهن اصفهان به نقطه سر به سر و زیان نزدیک میشود، از سوی دیگر مجموعه وزارت صمت با رقیقتر کردن خود تحریمیها، مشکلات را تا حدودی حل کند.
معاون خرید شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: وقتی گفته میشود ذوب آهن باید با این قیمتها رقابت کند، جلوگیری از متورم شدن قیمت نهادهها نیز ضروری است. بنابراین با متورم شدن قیمت نهادهها، هر روز به منطقه زیان نزدیک میشویم و عایدی به جز توقف تولید نخواهیم داشت؛ در حالی که امکان توقف تولید ذوب آهن اصفهان هم وجود ندارد.
کد خبر 414307
نظر شما