به گزارش صدای بورس به نقل از بلومبرگ، در تازهترین دور تنشها بین چین و آمریکا، مقامات آمریکایی اعلام کردهاند وضعیت ویژه برای هنگکنگ را که امتیازات تجاری مخصوصی را برای این منطقه در نظر میگرفت، لغو خواهند کرد. این اقدام به دنبال آن صورت میگیرد که لایحه امنیتی هنگکنگ که طبق ادعای آمریکا، خودمختاری هنگکنگ را نقض میکند در چین به تصویب رسید. شی جین پینگ، رئیس جمهور چین این لایحه را امضا کرد.
مجلس سنای آمریکا نیز به اتفاق آرا لایحه تحریم بانکهای چینی که در لایحه امنیتی هنگکنگ نقش دارند را به تصویب رساند. از طرف دیگر آمریکا اعلام کرده است غول فناوری هوآوی را وابسته به ارتش چین ارزیابی کرده و این مساله ممکن است در آینده به اعمال محدودیتهایی بر روی فعالیتهای این شرکت منجر شود.
داده های اخیر اقتصادی منتشر شده حاکی از بهبود تدریجی سطح تقاضا در دو اقتصاد نخست جهان است. در آمریکا میزان فروش خانهها در ماه می مجددا صعودی شده و در چین نیز با افزایش میزان صادرات، شاخص مدیران خرید نسبت به ماه گذشته بهبود محسوسی داشته است. اگرچه صادرات و واردات چین با سطح قبل از شیوع کرونا فاصله زیادی دارد اما رشد تدریجی تجارت خارجی چین احتمال عادی شدن شرایط در سه ماهه پایانی سال را تقویت کرده است.
از سوی دیگر روند ابتلا به کرونا در برخی از کشورها همزمان با بازگشایی کسب و کارها مجددا حالت صعودی به خود گرفته و همین مساله زنگ خطر بازگشت موج کرونا در جهان را تقویت کرده است. با این حال به نظر میرسد هزینه قرنطینه برای اقتصاد کشورها آنچنان سنگین بوده است که خیلی از آنها ترجیح میدهند به هر قیمتی شده فعالیتهای اقتصادی را ادامه دهند.
دیوید هانت، مدیر موسسه "پی جی آی ام" گفت: روند احیای رشد اقتصادی احتمالا طولانیتر و آهستهتر از چیزی خواهد بود که قبلا تصور میکردیم. صعود نیرومند بازارها در صورتی ممکن خواهد بود که یک احیای سریع داشته باشیم اما احتمال کمی وجود دارد که چنین چیزی اتفاق بیافتد.
تاکنون بیش از ۱۰ میلیون و ۵۸۶ هزار و ۳۸۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۵۱۳ هزار و ۹۲۵ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۳۰ هزار و ۱۲۲ نفر، برزیل با ۵۹ هزار و ۶۵۶ نفر، انگلیس با ۴۳ هزار و ۷۳۰ نفر، ایتالیا با ۳۴ هزار و ۷۶۷ نفر و فرانسه با ۲۹ هزار و ۸۴۳ نفر بوده است.
پتر مالوک، مدیر ارشد اجرایی در موسسه کریتیو پلنینگ گفت: داریم میبینیم که ویروس کماکان در حال انتشار است و از نظر بازار این یعنی سرعت حرکت اقتصادها به سمت بهبود کامل آهسته خواهد شد. نگرانیها از کرونا در بین معاملهگران جدی است.
کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا با ابراز امیدواری نسبت به تقویت تدریجی رشد اقتصادی منطقه یورو گفته است که این منطقه احتمالا بدترین بخش کرونا را پشت سر گذاشته است اما با توجه به بالا باقی ماندن میزان شیوع کرونا در مناطق مختلف ممکن است شاهد ایجاد موج دوم کرونا نیز باشیم.
فرانسوا ویلروی دو گال، رئیس بانک مرکزی فرانسه نیز با اشاره به اینکه نرخ تورم در سطح منطقه یورو هنوز تا سطح دو درصدی هدفگذاری شده بانک مرکزی فاصله زیادی دارد، گفت: بانک مرکزی اروپا به سیاستهای پولی انبساطی و رویکرد حمایتی خود ادامه میدهد.
استفان اینس، تحلیلگر بازار در موسسه "اکسی تریدر" گفت: معاملهگران با نگرانی به افزایش شمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان نگاه میکنند و اینکه دولتها در مواجهه با این اتفاق چه تصمیمی بگیرند، خیلی برای بازارها اهمیت دارد. هر چند فعلا احتمال برقراری فاز دوم قرنطینههای سراسری خیلی کم است اما اگر این اتفاق بیافتد با دور تازهای از ریزش شاخصها مواجه میشویم.
بورس آمریکا
در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۸۵ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۵ هزار و ۸۱۲.۱۸ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۵۴ درصد افزایش تا سطح ۳۱۰۰.۲۹ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۸۷ درصد صعود در سطح ۱۰ هزار و ۵۸.۷۷ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
در شرایطی که تولیدات صنعتی آلمان در بدترین وضعیت خود از زمان ثبت آمارهای مربوطه قرار دارد و میزان صادرات نیز به پایینترین سطح دو دهه اخیر رسیده است، انتظار میرود رشد اقتصادی امسال آلمان به منفی ۶.۵ درصد برسد که ۱.۵ درصد کمتر از برآورد قبلی و بدترین عملکرد بزرگترین اقتصاد اروپایی از زمان جنگ جهانی دوم (۱۹۳۹-۱۹۴۵ میلادی) خواهد بود.
از سوی دیگر گزارش برخی منابع خبری از احتمال اعمال تعرفه ۳.۱ میلیارد دلاری روی محصولات وارداتی آمریکا از اروپا حکایت دارد. طبق اظهارات برخی منابع خبری، زیتون، کامیون و برخی مواد نوشیدنی که آمریکا از انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا وارد میکند، مشمول این تعرفهها خواهند شد. ممکن است تعرفه گمرکی روی پنیر، ماست و تجهیزات هوایی وارداتی از اروپا نیز افزایش یابد.
نلا ریچاردسون، استراتژیست بازار سرمایه در موسسه "ادوارد جونز" گفت: اگرچه کرونا کماکان همه چیز را تحت الشعاع قرار داده است اما چون بانکهای مرکزی و دولتها از رکود بزرگ سال ۲۰۰۹ درس گرفته و کماکان به سیاستهای حمایتی خود ادامه میدهند، میتوانیم امیدوار باشیم خسارتهای وارده به اقتصاد جهانی در کمترین سطح ممکن باشد.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۶۹.۷۴ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۰.۶۴ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۳۱۰.۹۳ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۰.۱۹ درصدی در سطح ۴۹۳۵.۹۹ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۴ درصد پایین رفت و به ۷۲۳۱.۴۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۱۶ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۲۵۱.۱۵ واحدی پایین رفت. شاخص "هنگ سنگ" بورس هنگکنگ ۰.۵۲ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۴۲۷.۱۹ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود ۱.۴۸ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۲۲۵.۴۹ واحد بسته شد.
روند مبادلات تجاری در آسیا کماکان تحت تاثیر شیوع کرونا قرار داشته است تا جایی که دادههای منتشرشده نشان میدهد صادرات کره جنوبی در ماه ژوئن ۱۰.۹ درصد و میزان واردات نیز ۱۱.۴ درصد کاهش داشته است.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۶۷ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۵۹۳۳.۶۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمتها مختلف بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینترمدیت" با ۰.۲ درصد افزایش به ۳۹.۷۹ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۴۴ درصدی به ازای ۴۱.۱۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۱۵ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۸۳.۶۱ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۱ درصدی به ازای ۱۸.۶۶ دلار مبادله شد.
منبع: ایسنا
نظر شما