حمله نفتی به بورس تهران | چرا شاخص در روز شنبه عقب‌نشینی کرد؟

روز شنبه ۲۹ شهریورماه ۹۹ پیش‌بینی می‌شد بورس صعودی باشد اما شاخص کل بورس یک کانال عقب نشست و شاخص هم‌وزن از مرز ۴۳۰ هزار واحد دور شد تا ادامه کار بورس در تابستان با اگر و اماهای زیادی روبرو شود.

به گزارش صدای بورس، امروز بازار سهام قصد داشت به سوی قله یک میلیون و ۷۵۰ هزار واحد صعود کند اما انتظارها و پیش‌بینی‌های صعودی برای بورس غلط از آب درآمد و بورس نتوانست روند متعادل را هم تجربه کند.

  • قرمز شروع شد و قرمز تمام

 فعالان خوش‌بین بازار  به دنبال کف‌سازی شاخص در کانال یک‌ میلیون و ۷۰۰ هزار بودند اما استارت بورس با عقب‌گرد شاخص همراه بود. در همان ابتدای کار صف‌های فروش بدون پاسخ ماند تا شاخص نزولی شد به‌طوری‌که ارزش صف‌های فروش ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و ارزش صف‌های خرید ۲ هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان بود. به دنبال آن شاخص کل به زیر یک‌ میلیون و ۷۰۰ هزار سقوط کرد. شاخص تا ساعت ۱۰:۳۰ نزولی بود اما پس‌ از آن صعود کرد. بازار رفته‌ رفته در حال بهبود بود، صف فروش نمادهایی چون وپارس، خودرو و وبملت جمع‌آوری شدند و شاخص به کانال قبلی برگشت و خود را تا سقف یک‌میلیون و ۷۱۲ هزار واحد بالا برد. با برگشت شاخص امیدها برای تحقق پیش‌بینی صعودی بالا رفت اما بازگشایی نماد پالایشی‌ها حرکت شاخص را مجددا نزولی کرد.

  • پالایشی‌ها بورس را پایین کشیدند

نمادهای پالایشی‌ شتران (پالایش نفت تهران)، شپنا (پالایش نفت اصفهان)، شبریز (پالایش نفت تبریز) و شبندر (پالایش نفت بندرعباس) ساعت ۱۲ امروز بازگشایی و در کم‌تر از ۳۰ دقیقه مچ (Match) قیمتی شدند. این اتفاق از سوی برخی معامله‌گران سنت‌شکنی ناظر تشخیص داده شد زیرا طبق قانون باید مچ قیمتی در نیم ساعت اتفاق بیفتد اما ناظر در زمان کمتری اجازه شروع معاملات را داد.

مچ قیمتی این نمادها با قیمت کمتر از قیمت بسته‌ شده انجام شد تا شاخص کل بازار در دقایق پایانی معاملات پایین آید. شتران ۱۲ درصد، شپنا ۷ درصد و شبریز ۶.۵ درصد افت قیمت داشتند. کاهش قیمت ۴.۴ درصدی نماد وبملت (بانک ملت) از دیگر عوامل نزولی شدن شاخص بازار بود که پس از شتران و شپنا سومین نمادی شد که شاخص بازار را پایین کشید.

شرکت پالایش نفت تهران (شتران) با ۴ هزار و ۵۰۴ واحد، شرکت پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۳ هزار و ۳۶۰ واحد و بانک ملت (وبملت) با یک‌هزار و ۵۱۰ واحد بیشترین اثر منفی را بر نماگر بورس داشتند. از طرفی شرکت فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس (فارس) و شرکت معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) نمادهای سبزرنگ بورس بودند که مانع افت بیشتر شاخص در روز شنبه شدند.

  • افت ۴ هزار و ۵۰۰ واحدی

در پایان معاملات روز شنبه شاخص کل با کاهش ۰.۲۷ درصدی نسبت به‌روز کاری قبل، به رقم یک‌ میلیون و ۶۹۹ هزار و ۵۱۰ واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز با کاهش ۰.۵۸ درصدی به رقم ۴۲۷ هزار و ۷۲۶ واحد رسید تا بورس هفته را قرمز رنگ آغاز کند. ارزش معاملات خرد امروز ۱۴ هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان بود.

درمجموع در بازار امروز تا نزدیک به ساعت ۱۲ ظهر ۵۶ درصد سهم‌های بازار صف فروش بودند و ارزش این صفوف فروش ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود.

  • خالص خروج پول حقیقی: ۴۸۶ میلیارد تومان

امروز از مجموع ۱۷ هزار و ۶۶۷ میلیارد تومان ارزش معاملات بازار، ۸۵ درصد فروش توسط معامله‌گران حقیقی انجام شد و ۴۸۶ میلیارد تومان خروج پول حقیقی از بازار رقم خورد.

بیشترین خروج پول از نمادهای بانک گردشگری و صندوق اعتمادآفرین پارسیان و بانک تجارت بود در مقابل گل گهر، فولاد مبارکه و چادرملو میزبان بیشترین صید را از سمت حقیقی‌ها تجربه کردند.

  • پیام ریزش امروز بورس

بازگشایی پالایشی‌ها و به دنبال آن تعدیل شاخص برای برخی این پیام را دارد که بازار یک خوان دیگر را رد کرده است و با ورود شستا استرس نمادهای بسته‌ شده کاملاً از بین می‌رود و بازار دوباره می‌تواند تثبیت شود.

اما دسته دیگر اعتقاد دارند برای روند بازار باید به یک سؤال پاسخ داد: آیا بازار از فاز خرسی (ریزشی) خارج ‌شده است؟

از دید این گروه روند نشان می‌دهد باوجود همه حمایت‌ها تغییر محسوسی در رشد بازار اتفاق نیفتاده است و شاخص کل بازار کماکان در مرز یک‌ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد در نوسان است. شاخص هم‌وزن نیز کماکان در کانال ۴۲۰ هزار واحد نوسان دارد.

این گروه نتیجه می‌گیرد رشد بازار محصول سیاست‌های حمایتی سازمان بورس و دولت از شرکت‌های بزرگ و شاخص‌ساز بوده و اقدامات حمایتی در سرجمع بازار اثر محسوسی نداشته است. با این حساب شاخص از فاز ریزشی خارج نشده و حمایت‌های کنونی فقط دست‌انداز در مسیر نزول است.

منبع: اقتصادنیوز

کد خبر 416931

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =