به گزارش صدای بورس، گلناز میرسلیمانی کارشناس بازار سرمایه درباره حمایتهای درست از بازار سرمایه گفت: نباید بازار تا این حد ریزش میکرد بعد از آن راهکارها ارائه میَشد. بعضی از این راهکارهایی که برای بازار ارائه میشوند برای یک دوره زمانی بلندمدت است و چنین راهکارهایی باید پیشتر تدبیر میَشد.
وی افزود: بازارگردانی باعث شد تا خیلی از سهمهای کوچکتر بازار که در صف فروش قفل شده بودند، برگردند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار میبایست از خیلی وقت پیش این راهکارها را مطرح میکرد. وقتی نگاه سهامدار به بازار بلند مدت است لازم است که در نگاه سازمان بورس اوراق بهادار هم آینده دیده شود. به عبارتی از الان سازوکارهای حمایتی را پیشبینی کند و بگذارد بازار راه خودش را برود.
میرسلیمانی در بخش دیگری اظهار کرد: الزام شرکتها به بازارگردانی اتفاق خوبی بود و بدترین نوع حمایت ملزم کردن حقوقیها به خرید کردن در بازار به منظور حمایت بود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه طی این مدت بازار ریزشهای مختلفی را تجربه کرد ولی راه خودش را میپیمود، اظهار کرد: قانونگذاریهای یکشبه به بازار صدمه میزند. طی این مدت قوانینی برای کارگزاریها و صندوقهای سرمایهگذاری مطرح شدند. سازمان بورس و اوراق بهادار بعد از اینکه یکبار دیگر بورس رشد کرد نباید به فکر قانونگذاری بیفتد. این سازمان باید به فکر برنامههای شش ماهه و یکساله باشد.
میرسلیمانی گفت: بازار ملغمهای از اخبار، شایعات و رفتار مردم است، اما باید منطقی عمل کنیم. بازار جایی است که احساس و هیجان در آن نقش دارد. قانونگذاری یک شبه بر بازار تاثیر میگذارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه حقوقیها یک محدودیتهایی دارند، گفت: وقتی حقوقی از بازار حمایت میکرد صف فروش جمع میَشد و بعد از اینکه از حمایت دست بر میداشت مجدد صف فروش شکل میگرفت.
وی افزود: بازارگردان نمیگذارد بازار به صورت شتابی (sharp) بازار به بالا و پایین برود. طی این چند وقت اخیر سهمهایی داشتیم که 60 الی 70 درصد ریزش کردند. اما بازارگردان باعث شد تا سهمها برگردند. بعضی سهمها پیشتر حجم مبنایش پر نمیشد. اینکه بازارگردان صف فروش را جمع کند اتفاق خوبی است. بازارگردان باعث بالارفتن نقدشوندگی میَشود.
میر سلیمانی تصریح کرد: اگر حتی منابع صندوق توسعه ملی هم به بازار تزریق نشود، باز هم بازار سرمایه نیاز به اعتماد دارد. اینکه اعتماد را به بازار برگردانند برای بازار بهتر است.
وی درباره مطرح شدن شایعه افزایش نرخ سود بانکی گفت: درست است که سود بانکی با افزایش نرخ تورم بالا میرود. اما به جای آن میتوان راهکارهایی اندیشید که از تولید حمایت شود و راهکارهای مالیاتی را بهکار گرفته شود. به این منظور بهجای بالابردن سود بانکی میتوان کدهای بورسی به مردم داد که فقط با آن بتوانند سهام صندوقهای سرمایهگذاری حمایت از تولید را خریداری کنند. صندوقهایی که طرحهای توسعهای داشته باشند.
میرسلیمانی با بیان اینکه بازدهی بانک و بازار سرمایه متفاوت است، خاطرنشان کرد: مطرح کردن افزایش نرخ سود بانکی هیجان را در بازار سرمایه بالا میبرد.
وی در پایان از لزوم تدوین قوانین هوشمندانه برای بازههای زمانی شش ماه و یکسال صحبت کرد و توجه به آموزش را مورد تاکید قرار داد.
محمد فیروزی
نظر شما