داستان ارز دارو به کجا رسید؟/ چه کسی پاسخگوی نبود قطعات تجهیزات پزشکی است؟

در بسیاری از بیمارستان ها حتی در پایتخت تهران خرابی قطعه تجهیزات پزشکی و نبود جایگزین برای آن بیماران را آواره بیمارستان های دیگر کرده است.

به گزارش صدای بورس؛ دولت  فقط برای واردات مواد اولیه موثر،  ارز ۴۲۰۰ تومانی می گیرند.کارخانه های تولید دارو در کشور اکنون برای مواد جانبی، بسته بندی و ماشین آلات ارز نیمایی می گیرند بخشی از ارز دولتی تخصیص دارو حذف شده و داروهای وارداتی در صورت داشتن مجوز باید با دلار نیمایی وارد شوند.  
برخی عنوان می کنند تخصیص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به دارو  خارجی به نفع واردکنندگان است و نفعی برای تولیدکننده داروی داخلی ندارد.
سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با رویه کنونی تخصیص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی مخالف است و اینکه به برخی داروهای خارجی ارز دولتی داده شود و به داروی تولید داخل ارز میانه یعنی ترکیبی از ارز دولتی، نیمایی و آزاد داده شود، موازنه درستی نیست.
این اتحادیه از مشکلات صنعت دارو، به تاخیر در تخصیص ارز دولتی اشاره می کند و معطل ماندن خط تولید یک دارو به خاطر نبود مواد اولیه و کمبود دارو خاص را نتیجه این سیکل معیوب می دانند.
به گزارش صدای بورس، صنعت داروسازی کشور برای ۲ نیاز خود نباز به ارز دارد، اول تامین برخی مواد اولیه  پتروشیمی که در کشور وجود ندارد، دوم داروهای خاصی که در داخل تولید نمی شود، تجهیزات و قطعاتی که در کشور موجود نیست.
کارشناسان میزان ارز مورد نیاز کشور برای تجهیزات پزشکی را در حدود ۲.۵ میلیارد دلار عنوان می کنند و میزان ارزی که امسال به تجهیزات داده شد، یک میلیارد دلار است.
گزارش میدانی صدای بورس از بررسی تجهیزات پزشکی بیمارستان ها نشان می دهد، ماشین آلات و تجهیزات پزشکی بیمارستان های دولتی و خصوصی در ناکارا ترین وضع ممکن است. یک بیمار بعد از بستری برای یک تصویر برداری ساده باید با آمبلانس به بیمارستان دیگری منتقل شود تا سی تی اسکن شود.

وقتی از رئیس یک بیمارستان دولتی  در ارتباط با تجهیزات و داروها سوال می شود، از نبود قطعات ماشین آلات و تجهیزات پزشکی گله دارد و می گوید بسیاری از بیماران حتی نباید تکان بخورند اما به خاطر تجهیزات مجبور هستیم با آمبولانس به بیمارستان دیگر برای ام آر آی و یا سیتی اسکن بفرستیم. 

همچنین بسیاری از داروها باید از طریق بازار آزاد تامین شود چرا که واردات آن با مشکل مواجه است. رئیس بیمارستان بعثت نیز از فرسوده بودن تجهیزات شکایت دارد و می گوید بسیاری از تجهیزات پزشکی برای راه اندازی مجدد معطل یک قطعه هستند که باید وارد شود و داروهایی که وارداتی هستند در بسیاری از موارد به شکل دوره ای نایاب می شوند.
وقتی به  بیمارستان امام خمینی تهران، بیمارستان امام حسین، بیمارستان هفت تیر گرفته تا بیمارستان های خصوصی همچون تهران کلینیک سر می زنیم نقطه مشترک همه آن ها نیاز به قطعات و تجهیزات پزشکی است.
بسیاری از تجیهزات پزشکی تاکنون فرسوده شده و باید جایگزین شود از طرفی هم برخی از آن ها نیاز به جایگزینی قطعه دارند و ارز تخصیص یافته نیز هر روز همچون یخ آب می شود.

بیش از یک ماه و نیم از آخرین گردهمایی دارویی‌ها  می‎‌گذرد، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در این نشست از مشکلات ناشی از تخصیص ارز سخن گفت و بیم کمبود دارو در آینده نزدیک را نتیجه ادامه دار بودن روند کنونی عنوان کرد.
شرایط کنونی وضعیت دارو چندان رضایت بخش نیست. بسیاری از داروها به شکل دوره ای از داروخانه ها حذف می شوند و  با قیمت چندبرابری خریداری شوند. در بسیاری از موارد نیز داروهای وارداتی به شکل دوره ای نایاب می شوند. صاحبان صنعت دارو  با اعتراض به رویه موجود اعتقاد به آزاد سازی قیمت ها  دارند تا از مشکلات و تعلل های بانک مرکزی رها شوند. 
محبوبه قرمزچشمه

کد خبر 419200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =