به گزارش صدای بورس، شکور علیشاه، تحلیلگر بازار سرمایه گفت: روند کلی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، نزولی برآورد میشود. این شاخص طی هفته گذشته حدود ۵/ ۹ درصد کاهش داشته و از محدوده یک میلیون و ۵۶۱ هزار و ۴۱۶ واحد به محدوده یک میلیون و ۴۱۲هزار و ۳۵۴ واحد رسید. مهمترین اتفاق در چند روز کاری گذشته، شکسته شدن خط روند صعودی بلندمدت به سمت پایین بود که شاخص را از فاز اصلاح قیمتی وارد فاز جدید ریزش قیمتی کرد.
او ادامه داد: حال محدوده خط روند بلندمدت صعودی شکسته شده میتواند بهعنوان مقاومتی پرقدرت در مسیر افزایش قیمتها ایستادگی کند. اصلاح قیمتی در یک روند نزولی به معنای تشکیل روند صعودی در کوتاهمدت یا میانمدت نیست و تنها نوساناتی رو به بالا به شمار میآید. با توجه به وضعیت کل بازار و بررسی تکنیکال سایر صنایع بهنظر میرسد حرکت نزولی تا محدوده یک میلیون واحد نیز ادامه داشته باشد. البته محدودههایی که به آنها حمایت میگوییم میتوانند مانع ریزش بیشتر قیمتها شوند، که قدرتمندترین این محدودهها عبارتند از: یک میلیون و ۳۶۵ هزار واحد، یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد و یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد که این محدودههای حمایتی هر کدام به نو به خود، بسیار قدرتمندند و امید بسیار زیادی برای متوقف شدن ریزش قیمتها هستند. در این میان حمایتهایی با قدرت کمتر نیز وجود دارند که روند نزولی را با مشکلاتی روبهرو خواهند کرد.
علیشاه گفت: توجه داشته باشید که هرگاه خط روند صعودی شکسته میشود، احتمالا برگشت قیمت به آن خط رود و لمس آن و بعد از آن شروع ریزش مجدد بسیار زیاد است. بنابراین در سناریویی محتمل ممکن است شاخص تا محدوده یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد یا حتی کمی بالاتر افزایش داشته باشد و بعد از آن به ریزش خود ادامه دهد. در این سناریو محدوده یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحد ممکن است مانع رسیدن قیمت به محدوده یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد شود. با توجه به حضور شاخص کل در منطقه اشباع فروش که ناحیهای است که بعد از چند روز متوالی کاهش قیمت به آن منطقه میرسیم، همچنین شکسته شدن خط روند نزولی میانمدت و برگشت قیمت به آن به علاوه عدم تشکیل روند نزولی در افق زمانی بلند مدت، احتمال پایان ریزش قیمتها یا حداقل اصلاحی در روند نزولی تشکیل شده وجود دارد. هر چند از لحاظ تکنیکال هنوز احتمال وقوع سناریوی کاهش قیمتها از احتمال اتفاق افتادن سناریوی افزایش قیمتها بیشتر است ؛اما در صورتی که شاخص کل مسیر افزایشی را در پیش بگیرد یا بخواهد روند نزولی تشکیل شده را اصلاح کند، بعد از عبور از محدوده یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد به سمت بالا میتواند هدف یک میلیون و ۷۵۰ هزار واحد را دنبال کند که محدودههای یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد و یک میلیون و ۶۸۰ هزار واحد میتوانند مانع رسیدن شاخص به محدوده یک میلیون و ۷۵۰ هزار واحد شوند. در سناریویی که احتمال رخداد آن در کوتاهمدت کم بهنظر میرسد، ممکن است شاخص بورس اوراق بهادار تا محدوده سقف قبلی یعنی ۲ میلیون و ۱۲۰ هزار واحد، رشد پیدا کند. که محدودههای یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد و ۲ میلیون واحد بهعنوان محدودههای مقاومتی برای رسیدن به این هدف قرار دارند.
منبع: دنیای اقتصاد
نظر شما