پیش‌بینی بازار سرمایه بعد از انتخابات آمریکا/ تصمیمات نادرست علت ریزش بازار بود

کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت و افت بازار امروز به صدای بورس گفت: در بازار سرمایه رشد شارپی خوبی داشتیم که تا اواسط مرداد ماه ادامه داشت ولی یکباره بازار دچار افت شد. در حال حاضر نیز بازار به علت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و ابهامی که در انتخاب رییس جمهور آینده این کشور وجود دارد سهامداران برای خرید سهام های جدید دست نگه داشته اند تا وضعیت انتخابات امریکا و تاثیرگذاری سیاسی اقتصادی آن بر کشور مشخص شود.

به گزارش صدای بورس ، حمید فاروقی کارشناس بازار سرمایه افزود: به نظر می رسد اواخر ریزش بازار باشیم و طی روزهای آینده اگر نتیجه انتخابات آمریکا مشخص شود قطعا شرایط بازار بهتر خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که انتخاب کدامیک از نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا می تواند به نفع بازار سرمایه باشد، بیان کرد: آمدن بایدن یا ترامپ تاثیر چندانی بر بازار ما نخواهد داشت زیرا قضیه تحریم ها همچنان باقی است ولی پس از انتخابات قطعا شرایط بهتری خواهیم داشت.

کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بازار سرمایه تاکنون افت شدیدی داشته و فکر نمی کنیم بیش از این قیمت ها افت پیدا کند گرچه با آمدن بایدن احتمالا میزان تنش های سیاسی کمتر شود و این برای بلند مدت بازار سرمایه خوب است ولی در کوتاه مدت تاثیر چندانی نخواهد داشت.

فاروقی تاکید کرد: الان که شاخص به یک میلیون و 280 هزار واحد رسیده و سهم ها حدود 60 درصد کاهش داشته، به نظر می‌رسد بازار اصلاح خود را انجام داده و پس از انتخابات آمریکا بازار روند رشدی داشته باشد.

وی در خصوص صنایع ارزشمند بازار برای سرمایه‌گذاری عنوان کرد: با این افت قیمتی که سهم ها تجربه کردند و پی بی ای که 24 بود روی 16 آمده است بنابراین با این افت قیمت ها برای سرمایه گذاری در بخش صنایع معدنی، فولادی ها، پتروشیمی و دارویی شرایط خوبی وجود دارد و برای سرمایه گذاری مناسب هستند.

به گفته فاروقی؛ بازار سرمایه در میان مدت مجددا به توسعه خودش خواهد رسید حتی با وجود این که می گویند با امدن بایدن ممکن است افت دلار را تجربه کنیم و این مساله بر بازار سرمایه تاثیر نامطلوبی بگذارد باید بگوییم اینگونه نیست و در همین شرایط هم ما بازار خوبی خواهیم داشت.

کارشناس بازار سرمایه گفت: باید این مساله را در نظر گرفت که سهام های که حدود 60 درصد کاهش قیمت داشته اند شرایطشان با گذشته فرق کرده و در چنین شرایطی بسیاری از سرمایه گذاران قصد خروج از بازار را دارند که امری طبیعی است.

وی در خصوص وضعیت بانکی‌ها در بازار سرمایه بیان کرد: با توجه به اصلاحاتی که در بانک‌ها صورت گرفته، در حال حاضر شرایط بهتری را پیش رو دارند اما به طور کلی اگر بخواهیم اولویت بندی کنیم ما صنایع بهتری هم برای سرمایه‌گذاری داریم.

فاروقی در پاسخ به این سوال که بین بازارهای سهام دنیا و بازار ما آیا چسبندگی وجود دارد گفت: بین سهام ها خیر؛ ولی بین قیمت های جهانی که در سهام های مختلف ایجاد می شود برخی اوقات چسبندگی وجود دارد زیرا قیمت های جهانی در قیمت سهام ما هم تاثیر می‌گذارد ولی به طور کلی ارتباط معنا دار چندانی وجود ندارد.

وی در خصوص این که چرا در سه ماه گذشته بازار سرمایه روند نزولی داشته، بیان کرد: یکی از دلایل حبابی بود که در قیمت سهام های مختلف ایجاد شده بود به طوری‌که بررسی‌ها نشان می داد قیمت ها به سرعت بالا رفته بود و در نتیجه بازار تعادل نداشت و ما منتظر ریزش و رسیدن به تعادل بودیم.

کارشناس باز سرمایه گفت: ریزش و افت و خیر جزو ذات بازار است اما نکته ای که وجود دارد این است که بسیار از متولیان بازار هشدار می دادند که این بازدهی بالا در بازار سرمایه به سایر بازارها آسیب می رساند اما این ریزش از جایی تشدید شد که یکسری تصمیمات نادرست گرفته شد و برخی فعالیت ها حرفه ای نبود و همه ی این ها مزید علت شد تا بازار ریزش زیادی داشته باشد.

بهناز صفری

کد خبر 420055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =