افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق کارگران پاسخگو نیست

هادی ابوی گفت: اگر حقوق کارگران دو برابر شود و ۱۰۰ درصد هم افزایش پیدا کند باز هم جوابگوی هزینه‌های معیشت کارگران نیست.

به گزارش صدای بورس، هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: محاسبه تورم اقلام حیاتی و اساسی سبد معیشت کارگران در تعیین دستمزد سال آینده باید مد نظر باشد و تا وقتی که دستمزد به کارگران قدرت خرید ندهد نمی‌تواند هزینه‌های زندگی آن‌ها را جبران کند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران درباره تأکید نمایندگان مجلس بر افزایش ۴۰ درصدی حقوق کارگران در سال آینده نیز، گفت:حقوق کارگران دو برابر شود و ۱۰۰ درصد هم افزایش پیدا کند باز هم جوابگوی هزینه‌های معیشت کارگران نیست. دستمزد تا وقتی به کارگران قدرت خرید ندهد نمی‌تواند عقب افتادگی مزدی آن‌ها را جبران کند.

ابوی اظهار کرد: مذاکرات و چانه زنی‌های مزد همه ساله در شورای عالی کار صورت می‌گیرد و نمایندگان کارگری براین اساس از شورای عالی کار می‌خواهند هر سه ماه یکبار دستمزد را رصد کند تا بر مبنای سبد معیشت و هزینه‌های زندگی نسبت به موضوع دستمزد تصمیم گیری شود.

وی گفت: برخی دیدگاه‌ها بهترین زمان برای تصمیم گیری درباره دستمزد را از جهت واقعی‌تر شدن قیمت کالا و خدمات، آخر سال می‌دانند که ایرادی به آن وارد نیست، ولی نسبت به این مسئله بحث داریم و معتقدیم که باید بهای کالا و خدمات در ماه‌های گذشته را هم که کارگر با حقوق خود سپری کرده درنظر بگیریم تا ارزیابی بهتر و منطقی تری از دستمزد برای سال‌های آینده داشته باشیم.

به گفته ابوی، تعیین دستمزد وظیفه کارفرما یا دولت به تنهایی نیست بلکه شورای عالی کار به طور سه جانبه و با حضور موثر نمایندگان کارگری باید در این زمینه تصمیم گیری کند.

وی خاطرنشان کرد: دولت‌ها همیشه در تلاش‌اند در پایان سال نرخ تورم را کاهش دهند از این رو می‌بینیم که تورم در اسفند ماه به نوعی کاهش می‌یابد و تا نیمه فروردین ماه سال بعد اوضاع خوب است، ولی از ماه دوم به بعد و به تدریج برج چهار و پنج اوج می‌گیرد و در نیمه دوم سال تحت تأثیر قیمت خدمات عمومی و دولتی، تغییر در بهای کالاها و خدمات اتفاق می‌افتد.

وی در پایان گفت: اگر در تعیین دستمزد تأکید داریم که تورم سبد معیشت کارگران محاسبه شود یعنی به طور مشخص به کالاهایی که نقش حیاتی و اساسی در زندگی کارگران دارند پرداخته شود نه کالاها و اقلامی که کارگران استفاده‌ای از آن ندارند و انتظار داریم رقم سبد معیشت و هرچه کارگران در بحث هزینه‌های زندگی اعم از خوراک، درمان و اجاره بها می‌پردازند به شکل واقعی آنالیز و بررسی و مشخص شود.

منبع: آنا

کد خبر 424588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =