به گزارش صدای بورس، در این هفته نوسان بالای قیمتها در بازار کامودیتی به ثبت رسید. وضعیتی که سبب شد تا قیمت نفت به کانال ۵۶ دلار صعود کند و مس نیز در برههای از زمان از ۸۱۰۰ دلار بر هر تن فراتر رفت.
مس در اوج ۸ ساله
بازار جهانی فلزات در هفته گذشته نیز صعودی بود. جایی که هر تن مس با رشد ۴.۲ درصدی در مقیاس هفتگی به ۸۰۸۱ دلار رسید. این فلز رنگی روز پنجشنبه به بالاترین سطح قیمت از اوایل سال ۲۰۱۳ صعود کرد و میانه کانال ۸۱۰۰ را نیز فتح کرد. علاوه بر اینکه برخی جریانهای سفتهبازی در رالی اخیر این فلز موثر بودهاند، اعتصاب کارگران معدن نیز عرضه مس را تحت تاثیر قرار داده است. هفته گذشته یکی از مقامات صنعت معدن در پرو اعلام کرد بسته شدن راهها به یکی از معادن مهم این کشور توسط اعتراضکنندگان طی سه هفته اخیر، منجر به جلوگیری از صادرات کنسانتره مس به ارزش ۵۳۰ میلیون دلار شده است.
وی هشدار داد که شرکت ممکن است فعالیت خود را طی روزهای آینده متوقف کند. این معدن حدود ۲ درصد عرضه مس جهان را تامین میکند. در میان دیگر فلزات، آلومینیوم با رشد ۱.۸درصدی، روی افزایش ۱.۷ درصدی و سرب رشد ۰.۴ درصدی معاملات هفتگی خود را به پایان رساندند.
واکنش منفی طلا به اخبار آمریکایی
هر اونس طلای جهانی معاملات هفتگی خود را با افت ۲.۶ درصدی پشت سر گذاشت و در محدوده یک هزار و ۸۴۸ دلاری دادوستد شد. در این هفته نرخ بهره اوراق خزانهداری جهش محسوسی داشت و این اتفاق جذابیت طلا را به عنوان یک دارایی بدون سود کم کرد. از سوی دیگر آمار اشتغال ضعیف از آمریکا نیز احتمال تزریق یک بسته محرک مالی بزرگ را افزایش داده است. محرک مالی بیشتر به معنای افزایش تورم است که این انتظار را ایجاد کرده که نرخهای بهره در نهایت بالا خواهند رفت.
طلای سیاه در سقف ۱۱ ماهه
بهای شاخصهای نفتی در آخرین روز کاری هفته (جمعه) به بالاترین سطح ۱۱ ماه اخیر یعنی از فوریه رسید. به این ترتیب برنت با قیمت ۵۵.۹۹ دلار بر بشکه بسته شده که ۱.۶۱دلار معادل ۳ درصد رشد روزانه و همچنین ۸.۱ درصد بازدهی هفتگی را نشان میداد. نفت خام آمریکا نیز در همین روز با قیمت ۵۲.۲۴ دلار در هر بشکه معامله شد که ۱.۴ دلار یا ۲.۸ درصد بالاتر از سطح قیمتی پنجشنبه بود و نسبت به یک هفته قبل ۷.۷ درصد رشد را ثبت کرد.
بهای نفت در ۹ هفته از ۱۰ هفته گذشته بازدهی مثبتی داشته است و بیش از ۴۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است. در هفتهای که گذشت بازار نفت شاهد برگزاری نشست تولیدکنندگان نفتی بود. در این نشست عربستان اعلام کرد یک میلیون بشکه در روز از تولید نفتش را به صورت داوطلبانه برای ماههای فوریه و مارچ کاهش میدهد. تحت توافق اوپکپلاس که سهشنبه به نتیجه رسید، بیشتر تولیدکنندگان به غیر از قزاقستان و روسیه تولیدشان را ثابت نگه میدارند.
در دیگر تحولات اثرگذار بر بازار نفت، آمار بیکرهیوز در خصوص تعداد دکلهای نفتی آمریکا بود که برای هفتمین هفته متوالی رشد کرد. در این هفته هشت دستگاه دکل نفتی افزوده شد و تعداد کل دکلها (۲۷۵ دستگاه) در بالاترین سطح از ماه می ۲۰۲۰ قرار گرفت.
منبع: سنا
نظر شما