به گزارش صدای بورس، جعفر محمدی، مدیرعامل شرکت سامانه نگار آتنا (پلتفرم دونگی): آن دسته از متقاضیانی که برای تجهیز منابع از طریق پلتفرم تامین مالی جمعی مراجعه میکنند، بر اساس ملاکها و شرایطی که سازمان بورس و اوراق بهادار و شورای عالی بورس در دستورالعمل تامین مالی جمعی دارند و همچنین الزامات پلتفرم دونگی مورد ارزیابی قرار میگیرند و آن دسته از متقاضیان که فرایندها را به طور کامل رعایت کردهاند، برای تامین مالی جمعی فراخوانی برای آنها منتشر میشود.
محمدی با اشاره به اینکه طی کردن فرایندهای پذیرش ممکن است برای یکسری از شرکتهای کوچک و متوسط امکانپذیر نباشد، ادامه داد: در این راستا پلتفرم تامین مالی جمعی (کرادفاندینگ) به عنوان نماینده سازمان بورس تحت نظارت یک نهاد مالی یعنی فرابورس ایران تمامی فعالیتهای مربوط به پذیرش شرکتهای کوچکتر و فناور را انجام میدهد و فراخوان تامین مالی جمعی را منتشر میکند.
مدیرعامل شرکت سامانه نگار آتنا با بیان اینکه در اصل تامین مالی جمعی یک بازار جدید برای شرکتهای کوچکتر است، عنوان کرد: برای اینکه این بازار شکل بگیرد فراخوانی منتشر شد و شرکتهایی به عنوان پلتفرم تامین مالی جمعی اعلام حضور کردند و با الزامات و شرایطی که وجود داشت برخی از پلتفرمها انتخاب شدند و در این زمینه پلتفرم دونگی به عنوان اولین پلتفرم با دریافت مجوز، فعالیت اجرایی خود را آغاز کرد.
به گفته محمدی آن دسته از متقاضیانی که برای تجهیز منابع از طریق پلتفرم تامین مالی جمعی مراجعه میکنند بر اساس ملاکها و شرایطی که سازمان بورس و اوراق بهادار و شورای عالی بورس در دستورالعمل تامین مالی جمعی دارند و همچنین الزامات پلتفرم دونگی مورد ارزیابی قرار میگیرند و آن دسته از متقاضیان که فرایندها را به طور کامل رعایت کردهاند، برای تامین مالی جمعی فراخوانی برای آنها منتشر میشود.
وی اشاره کرد که پلتفرم دونگی در آدرس www.Dongi.ir در دسترس است تا متقاضیان تامین مالی جمعی را که شرکتهای استارتاپ، فناور و کسبوکارهای کوچک و متوسط است با سرمایهگذاران پیوند بزند.
مدیرعامل شرکت سامانه نگار آتنا با اشاره به اینکه این فراخوان به دو شیوه میتواند منتشر شود در توضیح هرکدام از آنها توضیح داد: یک آنکه کسبوکارها بخشی از سهام خود را میدهند و سرمایهگذاران سهامدار این شرکتها میشوند که دونگی فعلا به این شیوه عمل نمیکند و دوم آنکه کسبوکارها طرحهای توسعهای خود را اعلام میکنند و بازدهی آنها کوتاهمدت ۶ ماه تا یک سال و ۱.۵ سال است و سرمایهگذاران در تامین هزینههای اجرای این طرحها مشارکت کرده و بعد از طی شدن دوره مورد نظر، بازده تمام عواید طرح طبق تعریفی که انجام شده بین سرمایهگذاران تقسیم میشود.
وی با اعلام اینکه در شیوه تامین مالی جمعی سود قطعی نیست، عنوان کرد: کسبوکار طرح و تخمین سود و شواهد و دلایلی خود را برای آن ارائه میدهد و سرمایهگذاران آن را مشاهده و بررسی میکنند و پس از اجرای طرح است که سود قطعی مشخص میشود و این سود ممکن است از سود تخمینی بالاتر یا پایینتر باشد.
محمدی با تاکید بر اینکه پلتفرم تامین مالی جمعی، نهاد ناظر و یا شرکت فرابورس ایران تضمینی روی اینکه طرح حتما سودده باشد ندارد، اظهار کرد: اما تضمین میدهیم دیتاهای ارائه شده از متقاضی تامین مالی جمعی صحتسنجی شده است و سرمایهگذاران با توجه به این دادهها تصمیم میگیرند که سرمایهگذاری کنند یا خیر.
وی در پایان اظهار کرد: به سرمایهگذاران در تامین مالی جمعی گواهی مشارکت داده میشود و این گواهی یک ورقه بهادار رسمی جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود.
منبع: فرابورس ایران
نظر شما