علل کم‌ واکنشی‌ها و بیش واکنشی‌ها در بازار سهام

کارشناس بازار سرمایه گفت: میانگین P/E آینده‌نگر بازار حدود ۱۰ برآورد می شود که بسیار پایین تر از رقم آن در روزهای اوج است.

به گزارش صدای بورس، ولی نادی قمی کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر قیمت ارز و قیمت مواد خام در بازارهای جهانی برای فعالان بازار سهام اهمیت پیدا کرده است و به رغم پیش‌بینی ثبات قیمت های جهانی کامودیتی‌ها و حتی رشد آن، انتظارات مربوط به کاهش قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان و کاهش ۱۲ درصدی چند روز اخیر آن، موجب ترس و نگرانی فعالان بورس شده است.

نادی قمی اظهار کرد: سود سال جاری شرکت های بورسی و فرابورسی حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان و سود سال ۱۴۰۰ آنها حدود ۵۵۰ هزار تومان برآورد می شود که با توجه به ارزش حدود ۶۰۰۰ هزار میلیارد تومانی بازار سهام ، میانگین P/E آینده‌نگر بازار حدود ۱۰ برآورد می شود که بسیار پایین تر از رقم آن در روزهای اوج است.

وی با بیان اینکه شاخص کل بورس از روزهای اوج خود ۴۴ درصد ریزش کرده و خروج نقدینگی حقیقی ها همچنان ادامه دارد و  انتظارات رکودی در بازار سهام غالب است، افزود: با وجود ارزنده بودن قیمت سهام بسیاری از شرکت های صادرات محور شاخص ساز، کاهش بیشتر قیمت سهام این دسته از شرکت ها دور از انتظار نیست.

نادی قمی گفت: کم‌واکنشی فعلی بازار سهام به کاهش ریسک ها و بهبود شرایط اقتصادی (کاهش انتظارات تورمی‌، افزایش سود و تولید شرکتها و رشد اقتصادی هر چند اندک) و بیش‌واکنشی آن به ریسک های خرد و کلان و بزرگنمایی آنها، نتیجه همین سرخوردگی عمیق فعالان بازار سرمایه است که بهبود آن نیازمند صبوری است.

وی با اشاره به اینکه رکود تورمی مزمن اقتصاد طی دو سال اخیر، منابع مالی بی‌ثبات و سرگردان را به امید کسب بازده های بالا روانه بورس کرد، اظهار کرد: برخی تحلیل‌گران و ذینفعان بلندمدت بازار سرمایه به جای مدیریت انتظارات‌، بر شعله انتظارات عجیب و غریب دمیدند و  عقاید سفته بازانه را رواج دادند که به نوبه خود باعث سرخوردگی شدید فعالان بازار سرمایه از عدم تحقق پیش‌بینی ها و از دست رفتن سرمایه‌شان شد.

منبع: سنا

کد خبر 426674

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =